Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Θραύσματα Ονείρων: Έκθεση της Κερασίας Τουλιάτου στην Gallery Art Πρίσμα

Θραύσματα Ονείρων: Έκθεση της Κερασίας Τουλιάτου στην Gallery Art Πρίσμα

Στη Gallery Art Πρίσμα τη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 στις 8 το βράδυ, η εικαστικός Κερασία Τουλιάτου εγκαινιάζει την έκθεση της ''Θραύσματα Ονείρων''.

 

Η εικαστικός προσεγγίζει τα θέματα της με συναίσθημα.

 

«Δημιουργεί σε ένα χώρο ρευστό, ένα ανοίκειο περιβάλλον χωρίς διαστάσεις και όρια. Ακόμα και όταν τα πρόσωπα πατούν στο πάτωμα, το πλαίσιο που τους οριοθετεί είναι μικρό και περιορισμένο και  το πάτωμα μοιάζει διάφανο και ετοιμόρροπο. Είναι ίσως η απουσία ενός ευδιάκριτου χωρικού πλαισίου και η τοποθέτηση των προσώπων σε περιβάλλοντα που προεκτείνονται δυνητικά προς το άπειρο, που μας βοηθά να υποψιαστούμε τη σύνδεση που πιθανόν να υπάρχει ανάμεσα στα πορτραίτα και τα τοπία.» Αυτά αναφέρει ο συγγραφέας Λευτέρης Καλοσπύρος στον πρόλογο του καταλόγου της Κερασίας Τουλιάτου.

 

Η μεγάλη ενότητα των τοπίων (υδατογραφίες) μας παραπέμπει σε μια ιμπρεσιονιστική προσέγγιση με ρομαντισμό αλλά και θλίψη ταυτοχρόνως.

 

Ο Άγγλος ρομαντικός J.M.W. Turner συντρόφευε έντονα την εικαστικό στο ταξίδι της τέχνης.

Σχετικές ειδήσεις
Μικρά ζωγραφικά έργα, έκθεση στην γκαλερί Εικαστικό Κύκλο Sianti
02.12.2016 14:28
Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti, εγκαινιάζοντας το νέο του χώρο, σας προσκαλεί στην καθιερωμένη, ετήσια έκθεσή του «Μικρά ζωγραφικά έργα», αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο την τρέχουσα χρονιά και υποδεχόμενος τη νέα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.
Εικαστικό αφιέρωμα στον Σαίξπηρ στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων
08.11.2016 17:25
...“in black ink my love may still shine bright...” Με αυτόν τον θαυμάσιο σκοτεινό στίχο από τα σονέτα του William Shakespeare ως τίτλο και τα εικονοποιημένα θραύσματα της περιπέτειας της αγάπης ως αφετηρία και περιεχόμενο, ένα μικρό επετειακό εικαστικό αφιέρωμα που πραγματοποιείται σε συνομιλία με το θεατρικό αφιέρωμα στα 400 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής, θα υποδέχεται τους θεατές από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και ως τα τέλη Ιανουαρίου στο φουαγιέ του Θεάτρου.
Tom Sawyer: έκθεση της Μαργαρίτας Μυρογιάννη και του Γιώργου Χατζημιχάλη στην Eleftheria Tseliou gallery
28.09.2016 13:29
Η Eleftheria Tseliou gallery εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με την έκθεση 'Tom Sawyer', μια συνεργασία της Μαργαρίτας Μυρογιάννη με τον Γιώργο Χατζημιχάλη. Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 11 Οκτωβρίου και διαρκεί μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2016.
Η Γοητεία της διαχρονικότητας: έκθεση της Κάλλιας Παπαθεοδώρου στη γκαλερί Art Prisma
20.09.2016 15:47
Η Gallery Art Πρίσμα εγκαινιάζει την εικαστική σαιζόν 2016-2017 με την έκθεση της Κάλλιας Παπαθεοδώρου, ''Η Γοητεία της διαχρονικότητας''.
Τα θραύσματα της μέρας: έκθεση της Γεωργίας Κοκκίνη στην αίθουσα τέχνης ena
25.04.2016 11:11
Την Τρίτη 10 ΜαΪου 2016, στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης ena/kaplanon galleries η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Κοκκίνη [διεθνές βραβείο Leonardo Da Vinci 2015], σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού, με τίτλο «Τα θραύσματα της μέρας/Quel che resta della vita”.