Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ιωνίας Εγκώμιον

Ιωνίας Εγκώμιον
Το Μέγαρο Μουσικής μας ταξιδεύει μέσα από ένα μουσικό οδοιπορικό στη Γη της Μικρά Ασίας για να ξαναθυμηθούμε τις χαμένες πατρίδες που έθρεψαν τη Ελλάδα, με πολιτισμό και πρόοδο…

Η θεματική Ιωνίας Εγκώμιον είναι ένα ταξίδι σε έναν τόπο. Μέσα από τις ερμηνείες αλλά και τις προβολές η παράσταση φιλοδοξεί να μετρήσει αλήθειες που ξεπερνούν εποχιακά φαινόμενα και να αναβιώσει μνήμες και αρώματα της εποχής εκείνης που μας άφησε κληρονομιά μουσικά ακούσματα από την αρχαιότητα, το Βυζάντιο , την ακριτική δημοτική και Αιγαιοπελαγίτικη παράδοση, αλλά και σημαντικούς σταθμούς από το ρεμπέτικο της προσφυγιάς και του πόνου.

Με κεντρικό άξονα δικές του συνθέσεις, αλλά και τραγούδια που αγαπήθηκαν ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος θα μας ταξιδέψει σε τόπους και τρόπους τραγουδιού που επιβάλλουν οι μουσικές των λαών της μικρασίας.

Θα ακουστούν  αποσπάσματα από το έργο Γη της Μικρασίας, Άγγελοι του Αιγαίου, Γνωστά και Άγνωστα Τραγούδια από την Μουσική Παράδοση της Ιωνικής Γης. Ερμηνεύουν οι: Κώστας Μακεδόνας, Μαριώ, Νίνα Λοτσάρη, Ελεονόρα Ζουγανέλη. Φιλική Συμμετοχή: Χρόνης Αηδονίδης, Νεκταρία Καραντζή, Αλεξάνδρα Αθανασοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
Οι μουσικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ
07.09.2016 11:53
Τα μουσικά ταξίδια συνεχίζουν τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης δεκάδων καλλιτεχνών με διαφορετικές μουσικές επιρροές και αισθητική.
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Οι εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων
13.06.2016 15:49
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.