O Eric Lee, ο οποίος που γενήθηκε στη Νότια Κορέα και τώρα ζει και έργάζεται στην Αμερική, παρουσιάζει τη δουλειά του “People and Life” στη Blank Wall Gallery στην πρώτη του έκθεση στην Ευρώπη.

Mία σειρά από 39 φωτογραφίες, έγχρωμες και ασπρόμαυρες, τραβηγμένες σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ο ίδιος λέει «Χρησιμοποιώ τη φωτογραφία ως μέσο για να καταγράψω τον κόσμο γύρω μου. Ψάχνω την ομορφιά σε μέρη που ο υπόλοιπος κόσμος παραβλέπει, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι έχουμε την προσωπική μας ομορφιά και στόχος μου είναι να παρατηρήσω, να αναλύσω και να καταγράψω τη μοναδική ομορφιά των ανθρώπων».

Ο Eric ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του κόσμου και καταγράφει αυθόρμητες σκηνές της καθημερινότητας γιατί πιστεύει ότι η εσωτερική ομορφιά των ανθρώπων γίνεται πιο εύκολα ορατή και αισθητή όταν αυτοί βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον και αντιδρούν αυθόρμητα, χωρίς να επηρεάζονται από την παρουσία της φωτογραφικής μηχανής.

Στόχος του Eric είναι τα έσοδα από τις φωτογραφίες του να σταλούν στους ανθρώπους που απεικονίζονται σε αυτές για να βοηθήσει έτσι στη βελτίωση της ζωής τους.

Ο Eric Lee θα βρίσκεται στην Αθήνα και στη Blank Wall Gallery την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου από τις 12:00 έως τις 14:00, κάνοντας μία στάση καθ’οδόν προς Σρι Λάνκα, και θα χαρεί πολύ να  γνωριστεί και να μιλήσει με τον κόσμο που θα βρίσκεται στη γκαλερί για να δει τα έργα του.

Επιμελητής: Μάρκος Δολόπικος