Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων στο Θέατρο Παλλάς

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων στο Θέατρο Παλλάς

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και τα Αθηναϊκά Θέατρα συνεργάζονται για πρώτη φορά και το θέατρο Παλλάς θα είναι στο εξής η στέγη των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική και η Φιλαρμονική Ορχήστρα , η Big Band, η Μικτή Χορωδία και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής καλύπτουν ένα ευρύ ρεπερτόριο που περιλαμβάνει κλασική, χορωδιακή και φωνητική μουσική , έντεχνο ελληνικό τραγούδι και τζαζ. Η σύμπραξή τους με καταξιωμένους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα  στην ιστορική σκηνή του Παλλάς, από το Νοέμβριο 2015 έως τον Ιανουάριο 2016, θα προσφέρει στους Αθηναίους την απόλαυση μουσικών αριστουργημάτων.

Η έναρξη των  συναυλιών θα γίνει την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 11.30π.μ. με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων με ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από ανάλαφρη διάθεση και ζωντάνια και περιλαμβάνει έργα των J. Brahms, A. Dvořák, E. Grieg, J. Massenet και G. Rossini.

Η Συμφωνική Ορχήστρα θέλοντας να φέρει την κλασική μουσική πιο κοντά στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, καθιερώνει μία σειρά πρωινών συναυλιών που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια και περιλαμβάνουν δημοφιλή έργα της δυτικής έντεχνης μουσικής.

Συμμετέχουν οι σολίστες: Χαράλαμπος Σούκας (βιολί) και Γραμμένος Χαλκιάς (κλαρινέτο)
Μουσική διεύθυνση: Κάτια Μολφέση

Πρόγραμμα Νοεμβρίου:

Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ώρα: 20.30

Συναυλία της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων
Carl Orff: Carmina Burana (μεταγραφή για φωνές, 2 πιάνα και κρουστά από τον Wilhelm Killmayer)
Σολίστ: Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Βασίλης Καβάγιας (τενόρος), Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος)
Πιάνα: Απόστολος Παληός και Στέφανος Νάσος
Κρουστά: Athens Percussion Group
Συμμετέχει η Νεανική Χορωδία Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης (διδασκαλία: Κατερίνα Βασιλικού)
Mουσική διεύθυνση: Σταύρος Μπερής

Είσοδος ελεύθερη με δελτίο εισόδου

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, ώρα: 20.00

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων αφιερωμένη στον Aram Khatchaturian, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Σολίστ: Γιώργος Δεμερτζής (βιολί)
Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Διασποράς της Δημοκρατίας της Αρμενίας και του Αρμενικού Πολιτιστικού και Μορφωτικού Σωματείου ΧΑΜΑΣΚΑΪΝ

Είσοδος ελεύθερη με δελτίο εισόδου

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, ώρα: 20.00

Jazz meets the orchestra - Συναυλία με τη συμμετοχή της Big Band και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων σε ένα συναρπαστικό crossover πρόγραμμα.

Τρομπέτα: Mihail Yossifov
Μουσική διεύθυνση: Χάρης Ηλιάδης

Είσοδος ελεύθερη με δελτίο εισόδου

Τρίτη 24 Νοεμβρίου, ώρα: 20.30

Συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιώτα Νέγκα , Σοφία Παπάζογλου, Ηρώ Σαΐα και Μπάμπης Τσέρτος
Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Χαλκιάς

Είσοδος με εισιτήριο. Κρατήσεις δελτίων εισόδου – αγορά εισιτηρίων: Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης, σοβαρής και υπεύθυνης δουλειάς που θέλει τον πολιτισμό και ιδιαίτερα την υψηλή τέχνη της μουσικής στις πρώτες προτεραιότητες της πόλης. Ο Δήμος Αθηναίων δημιούργησε τα Μουσικά του Σύνολα το 1996, θέλοντας να δώσει στην πόλη μας τη δική της μουσική έκφραση.  

Οι συναυλίες τους πραγματοποιούνται σε θέατρα και αίθουσες συναυλιών, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους σε κάθε γωνιά της πόλης, σε σχολεία, σε εκπαιδευτικά και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ανταποκρινόμενα στις σύγχρονες απαιτήσεις, αλλά και στα φιλόμουσα αισθήματα του κοινού, έχουν καθιερώσει μια σειρά από τακτικές δημόσιες εμφανίσεις με μεγάλη επιτυχία, προβάλλοντας έτσι καθημερινά την πολιτιστική τους προσφορά στο αθηναϊκό κοινό. Επίσης, συνεργάζονται συχνά µε σημαντικούς πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και δημόσιους φορείς στο πλαίσιο ελληνικών και διεθνών φεστιβάλ, καθώς και σε περιοδείες εκτός Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Οι εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων
13.06.2016 15:49
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Athens Big Band Goes to the Movies στο θέατρο Παλλάς
26.01.2016 12:50
Με τη μουσική παράσταση της Big Band του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κλείνει τον κύκλο των χειμερινών εμφανίσεων των Μουσικών του Συνόλων στο θέατρο Παλλάς.
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων συναντά μικρούς και μεγάλους στο Παλλάς
11.01.2016 13:59
Με σκοπό να φέρει την κλασική μουσική πιο κοντά στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη των Αθηναϊκών Θεάτρων συνεχίζει στο θέατρο Παλλάς και τον καινούργιο χρόνο τον κύκλο των κυριακάτικων πρωινών συναυλιών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων για όλη την οικογένεια.
Χριστουγεννιάτικες συναυλίες των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων στο θέατρο Παλλάς
18.12.2015 11:35
Το ιστορικό θέατρο Παλλάς, στην καρδιά της πόλης, υποδέχεται κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων σε τρεις συναυλίες, που συνδυάζουν μέσα σε μία επιβλητική ατμόσφαιρα αγαπημένες μελωδίες με τη μαγεία των Χριστουγέννων.