Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων στο Θέατρο Παλλάς

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων στο Θέατρο Παλλάς

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και τα Αθηναϊκά Θέατρα συνεργάζονται για πρώτη φορά και το θέατρο Παλλάς θα είναι στο εξής η στέγη των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική και η Φιλαρμονική Ορχήστρα , η Big Band, η Μικτή Χορωδία και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής καλύπτουν ένα ευρύ ρεπερτόριο που περιλαμβάνει κλασική, χορωδιακή και φωνητική μουσική , έντεχνο ελληνικό τραγούδι και τζαζ. Η σύμπραξή τους με καταξιωμένους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα  στην ιστορική σκηνή του Παλλάς, από το Νοέμβριο 2015 έως τον Ιανουάριο 2016, θα προσφέρει στους Αθηναίους την απόλαυση μουσικών αριστουργημάτων.

Η έναρξη των  συναυλιών θα γίνει την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 11.30π.μ. με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων με ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από ανάλαφρη διάθεση και ζωντάνια και περιλαμβάνει έργα των J. Brahms, A. Dvořák, E. Grieg, J. Massenet και G. Rossini.

Η Συμφωνική Ορχήστρα θέλοντας να φέρει την κλασική μουσική πιο κοντά στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, καθιερώνει μία σειρά πρωινών συναυλιών που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια και περιλαμβάνουν δημοφιλή έργα της δυτικής έντεχνης μουσικής.

Συμμετέχουν οι σολίστες: Χαράλαμπος Σούκας (βιολί) και Γραμμένος Χαλκιάς (κλαρινέτο)
Μουσική διεύθυνση: Κάτια Μολφέση

Πρόγραμμα Νοεμβρίου:

Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ώρα: 20.30

Συναυλία της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων
Carl Orff: Carmina Burana (μεταγραφή για φωνές, 2 πιάνα και κρουστά από τον Wilhelm Killmayer)
Σολίστ: Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Βασίλης Καβάγιας (τενόρος), Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος)
Πιάνα: Απόστολος Παληός και Στέφανος Νάσος
Κρουστά: Athens Percussion Group
Συμμετέχει η Νεανική Χορωδία Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης (διδασκαλία: Κατερίνα Βασιλικού)
Mουσική διεύθυνση: Σταύρος Μπερής

Είσοδος ελεύθερη με δελτίο εισόδου

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, ώρα: 20.00

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων αφιερωμένη στον Aram Khatchaturian, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Σολίστ: Γιώργος Δεμερτζής (βιολί)
Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Διασποράς της Δημοκρατίας της Αρμενίας και του Αρμενικού Πολιτιστικού και Μορφωτικού Σωματείου ΧΑΜΑΣΚΑΪΝ

Είσοδος ελεύθερη με δελτίο εισόδου

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, ώρα: 20.00

Jazz meets the orchestra - Συναυλία με τη συμμετοχή της Big Band και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων σε ένα συναρπαστικό crossover πρόγραμμα.

Τρομπέτα: Mihail Yossifov
Μουσική διεύθυνση: Χάρης Ηλιάδης

Είσοδος ελεύθερη με δελτίο εισόδου

Τρίτη 24 Νοεμβρίου, ώρα: 20.30

Συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιώτα Νέγκα , Σοφία Παπάζογλου, Ηρώ Σαΐα και Μπάμπης Τσέρτος
Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Χαλκιάς

Είσοδος με εισιτήριο. Κρατήσεις δελτίων εισόδου – αγορά εισιτηρίων: Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης, σοβαρής και υπεύθυνης δουλειάς που θέλει τον πολιτισμό και ιδιαίτερα την υψηλή τέχνη της μουσικής στις πρώτες προτεραιότητες της πόλης. Ο Δήμος Αθηναίων δημιούργησε τα Μουσικά του Σύνολα το 1996, θέλοντας να δώσει στην πόλη μας τη δική της μουσική έκφραση.  

Οι συναυλίες τους πραγματοποιούνται σε θέατρα και αίθουσες συναυλιών, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους σε κάθε γωνιά της πόλης, σε σχολεία, σε εκπαιδευτικά και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ανταποκρινόμενα στις σύγχρονες απαιτήσεις, αλλά και στα φιλόμουσα αισθήματα του κοινού, έχουν καθιερώσει μια σειρά από τακτικές δημόσιες εμφανίσεις με μεγάλη επιτυχία, προβάλλοντας έτσι καθημερινά την πολιτιστική τους προσφορά στο αθηναϊκό κοινό. Επίσης, συνεργάζονται συχνά µε σημαντικούς πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και δημόσιους φορείς στο πλαίσιο ελληνικών και διεθνών φεστιβάλ, καθώς και σε περιοδείες εκτός Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Οι εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων
13.06.2016 15:49
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Athens Big Band Goes to the Movies στο θέατρο Παλλάς
26.01.2016 12:50
Με τη μουσική παράσταση της Big Band του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κλείνει τον κύκλο των χειμερινών εμφανίσεων των Μουσικών του Συνόλων στο θέατρο Παλλάς.
Χριστουγεννιάτικες συναυλίες των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων στο θέατρο Παλλάς
18.12.2015 11:35
Το ιστορικό θέατρο Παλλάς, στην καρδιά της πόλης, υποδέχεται κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων σε τρεις συναυλίες, που συνδυάζουν μέσα σε μία επιβλητική ατμόσφαιρα αγαπημένες μελωδίες με τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Αφιέρωμα στον Τσιτσάνη από το Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων στο Παλλάς
12.11.2015 10:35
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής και τραγουδιού του 20ού αιώνα Βασίλη Τσιτσάνη, διοργανώνει μία συναυλία στο θέατρο Παλλάς την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 8:30μ.μ. με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων.
Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων με μια συναυλία για όλη την οικογένεια στο θέατρο Παλλάς
30.10.2015 16:33
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ξεκινάει τη συνεργασία του με τα Αθηναϊκά Θέατρα με τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων στο θέατρο Παλλάς την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 στις 11.30 το πρωί με μία συναυλία για όλη την οικογένεια.