Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

I was born old από την YELP danceco στο Bios

I was born old από την YELP danceco στο Bios

Η ομάδα YELP danceco παρουσιάζει το έργο I was born old, σε χορογραφία της Μαριέλας Νέστορα, για δύο παραστάσεις στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2015.

Το I was born old (Γεννήθηκα Γηραιά) δημιουργήθηκε ως απάντηση στο κάλεσμα “Love letters to (post) Europe” της Lisa Alexander και παρουσιάστηκε στο Bios.Tesla στις 3 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της ομώνυμης εκδήλωσης.

Για τη δημιουργία της περφόρμανς η YELP danceco πραγματοποίησε ένα ανοιχτό κάλεσμα μέσα από το οποίο δημιουργήθηκε μια ομάδα χορευτών, ηθοποιών και τραγουδιστών, έτσι ώστε «να γράψει η Ελλάδα ένα γράμμα στην Ευρώπη». Μέσα από μια πυκνή και σύντομη διαδικασία δημιουργήθηκε μια παράσταση που δεν θέλαμε να αποχωριστούμε και, έτσι, επιστρέφει στο Bios.Tesla εξελιγμένη, έναν μήνα μετά.

Ιδέα – Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα
Σε συνεργασία με την σκηνοθέτιδα Μαίρη Ξανθοπουλίδου

Συμμετέχουν: Αλεξοπούλου Βαρβάρα, Αντωνοπούλου Γαβριέλα, Απέργη Άννα, Γεβετζή Κατερίνα, Δάλλα Λήδα, Δελημιχάλη Μυρτώ, Δρακοπούλου Κατερίνα, Θανάσουλα Ολύβια, Θάνελλα Εύη, Θεοφάνους Σοφιάννα, Καστάνου Μήδεια , Κατσού Μυρτώ, Μανάτος Ναπολέων, Μουρκόγιαννη Κρυσταλλία, Μπάρκουλη Κωνσταντίνα, Παγκάλου Άννα, Παπαδοπούλου Εύα, Πυρινή Κατερίνα, Ράντου Μαίρη, Σπύρου Στέλλα,Τάτση Αλεξάνδρα, Τζαννετουλάκου Ειρήνη, Φραντζεσκάκη Ευτυχία, Χαλά Πωλίνα, Χαρίτου Κατερίνα.

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Κακλαμάνο για το βίντεο και την Μαρία Παπαδοπούλου για τα κοστούμια.

Διάρκεια: 40’

Σχετικές ειδήσεις
Δυο βήματα πιο κάτω, από την ομάδα YELP dance co. στο Κέντρο της Αθήνας
07.12.2016 16:44
Η ομάδα σύγχρονου χορού YELP dance co. παρουσιάζει το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου το Δυο βήματα πιο κάτω, μια χορογραφία στο αστικό τοπίο. Οι θεατές ακολουθούν μια διαδρομή από την Εθνική βιβλιοθήκη, στην οδό Πανεπιστημίου, μέχρι την Πλατεία Ομονοίας και καταλήγουν μέσα στο Μπάγκειον - παρακολουθώντας χορογραφημένες δράσεις και συμμετέχοντας σε κάποιες από αυτές.
RELIC, η παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη στο Bios
01.12.2016 17:12
Η πολυσυζητημένη παράσταση RELIC, του Ευριπίδη Λασκαρίδη και της ομάδας OSMOSIS, μετά την επιτυχημένη περιοδεία της στο εξωτερικό (18 διεθνή φεστιβάλ σε 10 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες) και μόλις ένα μήνα πριν ταξιδέψει στο Barbican του Λονδίνου, έρχεται στο BIOS, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Σημείο, της Μαρίας Μιχαηλίδου στο θέατρο Αλκμήνη
08.11.2016 13:35
Το θέατρο Αλκμήνη παρουσιάζει την παράσταση χοροθεάτρου "Σημείο" της Μαρίας Μιχαηλίδου από το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και για 8 παραστάσεις.
Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό, από τους YELP danceco. και Μαριέλα Νέστορα​ στο Φεστιβάλ Αθηνών
29.06.2016 11:17
Η ομάδα YELP danceco. και η Μαριέλα Νέστορα​ παρουσιάζουν στις 8 και 9 Ιουλίου 2016 στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό.
Sync από την ομάδα Take Over στο Bios
02.06.2016 16:25
Η ομάδα Take Over παρουσιάζει στο Bios την παράσταση Sync.