Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

I was born old από την YELP danceco στο Bios

I was born old από την YELP danceco στο Bios

Η ομάδα YELP danceco παρουσιάζει το έργο I was born old, σε χορογραφία της Μαριέλας Νέστορα, για δύο παραστάσεις στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2015.

Το I was born old (Γεννήθηκα Γηραιά) δημιουργήθηκε ως απάντηση στο κάλεσμα “Love letters to (post) Europe” της Lisa Alexander και παρουσιάστηκε στο Bios.Tesla στις 3 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της ομώνυμης εκδήλωσης.

Για τη δημιουργία της περφόρμανς η YELP danceco πραγματοποίησε ένα ανοιχτό κάλεσμα μέσα από το οποίο δημιουργήθηκε μια ομάδα χορευτών, ηθοποιών και τραγουδιστών, έτσι ώστε «να γράψει η Ελλάδα ένα γράμμα στην Ευρώπη». Μέσα από μια πυκνή και σύντομη διαδικασία δημιουργήθηκε μια παράσταση που δεν θέλαμε να αποχωριστούμε και, έτσι, επιστρέφει στο Bios.Tesla εξελιγμένη, έναν μήνα μετά.

Ιδέα – Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα
Σε συνεργασία με την σκηνοθέτιδα Μαίρη Ξανθοπουλίδου

Συμμετέχουν: Αλεξοπούλου Βαρβάρα, Αντωνοπούλου Γαβριέλα, Απέργη Άννα, Γεβετζή Κατερίνα, Δάλλα Λήδα, Δελημιχάλη Μυρτώ, Δρακοπούλου Κατερίνα, Θανάσουλα Ολύβια, Θάνελλα Εύη, Θεοφάνους Σοφιάννα, Καστάνου Μήδεια , Κατσού Μυρτώ, Μανάτος Ναπολέων, Μουρκόγιαννη Κρυσταλλία, Μπάρκουλη Κωνσταντίνα, Παγκάλου Άννα, Παπαδοπούλου Εύα, Πυρινή Κατερίνα, Ράντου Μαίρη, Σπύρου Στέλλα,Τάτση Αλεξάνδρα, Τζαννετουλάκου Ειρήνη, Φραντζεσκάκη Ευτυχία, Χαλά Πωλίνα, Χαρίτου Κατερίνα.

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Κακλαμάνο για το βίντεο και την Μαρία Παπαδοπούλου για τα κοστούμια.

Διάρκεια: 40’

Σχετικές ειδήσεις
Έρωτας & Επανάσταση - Μέρος ΙΙΙ: Η ανωμαλία του ελάχιστου, της Ανδρονίκης Μαραθάκη στο Art Factory - Τεχνοστάσιο
14.10.2016 13:56
Η Ανδρονίκη Μαραθάκη παρουσιάζει για τρεις μόνο παραστάσεις, στις 6, 7 & 8 Νοεμβρίου στις 21.00, στο Art Factory – Τεχνοστάσιο το έργο Έρωτας & Επανάσταση - Μέρος ΙΙΙ: Η ανωμαλία του ελάχιστου.
Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό, από τους YELP danceco. και Μαριέλα Νέστορα​ στο Φεστιβάλ Αθηνών
29.06.2016 11:17
Η ομάδα YELP danceco. και η Μαριέλα Νέστορα​ παρουσιάζουν στις 8 και 9 Ιουλίου 2016 στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό.
Sync από την ομάδα Take Over στο Bios
02.06.2016 16:25
Η ομάδα Take Over παρουσιάζει στο Bios την παράσταση Sync.
Un Tango Horizontal και GraviDanza ΙΙΙ στο Μικροσκοπικό Θέατρο
22.01.2016 10:20
Συνεχίζονται οι παραστάσεις σύγχρονου χορού από το ρεπερτόριο του Μικροσκοπικού Θεάτρου κάθε πρώτο και τελευταίο Σάββατο του μήνα. Η Αναστασία Λύρα υπογράφει τη χορογραφία, τα κοστούμια και τους φωτισμούς των παραστάσεων.
Jewels από τα Μπαλέτα Μπολσόι σε μαγνητοσκόπηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.11.2015 10:22
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει, τον Νοέμβριο, τις μεταδόσεις παραστάσεων των Μπαλέτων Μπολσόι με τα Jewels [Κοσμήματα], τη γοητευτική τρίπρακτη χορογραφία του Ζωρζ Μπαλανσίν σε μουσική των Στραβίνσκι, Φωρέ και Τσαϊκόφσκι, η οποία θα προβληθεί σε μαγνητοσκόπηση στην Αίθουσα Βanquet την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 17:00.