Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Στην Εθνική με τα Μεγάλα

Στην Εθνική με τα Μεγάλα
Το έργο του Μιχάλη Βιρβιδάκη, Στην Εθνική με τα Μεγάλα, επέλεξε να είναι το πρώτο που θα ανεβάσει η θεατρική εταιρεία 38ος Παράλληλος, το οποίο αποτελεί μία χιουμοριστική σκιαγράφηση της σύγχρονης ελληνικής ζωής .

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια παράγκα στις παρυφές της Εθνικής Οδού, με πρωταγωνιστές τρεις περιθωριακούς νέους: τον Λάκη, τον Λόλη και τη Λέλα. Ο μεγάλος αδελφός επιστρέφει μετά από κάποια χρόνια απουσίας για να συναντήσει εκεί το μικρότερο αδελφό του και τη φίλη του.

Μέσα από αυτή τη συνάντηση έρχονται σιγά - σιγά στο προσκήνιο μνήμες της παιδικής τους ηλικίας που ανασυνθέτουν ένα κατακερματισμένο και αινιγματικό παρελθόν με προεξάρχοντα τα πρόσωπα ενός πατέρα, που έχει μόλις πεθάνει και μιας μάνας που έχει εξαφανιστεί. Οι ήρωες στη διάρκεια μιας μέρας πρέπει να παρουσιάσουν μια πειστική εικόνα του εαυτού τους και της ιστορίας τους, διαφορετικά κινδυνεύουν να εξαφανιστούν ως αυθαίρετο οικοδόμημα από τα έργα διαπλάτυνσης της Εθνικής Οδού αλλά και από τις υποψίες που τους βαραίνουν.

Πρωταγωνιστούν οι: Γιώργος Συμεωνίδης, Θανάσης Βλαβιανός, Αννέτα Κορτσαρίδου.

Σχετικές ειδήσεις
Lebensraum (Ζωτικός Χώρος), του Θανάση Τριαρίδη στο Faust
08.12.2016 10:58
Μετά την πολυσυζητημένη Ισορροπία του Nash, η Πηγή Δημητρακοπούλου επανέρχεται με ένα ακόμη έργο-πρόκληση. Από τις 13 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται στη θεατρική σκηνή του Faust το Lebensraum (Ζωτικός Χώρος) του Θανάση Τριαρίδη που ήδη αποτελεί έναν ασυνήθιστο φαινόμενο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας καθώς ξεκίνησε τις παραστάσεις του στο Βερολίνο (μεταφρασμένο στα γερμανικά - σε σκηνοθεσία της Έλενας Σωκράτους) και ταξίδεψε σε τρεις χώρες και εφτά πόλεις, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο όπου κι αν παίχτηκε.
Από Μηχανής Θέατρο: Νέες παραστάσεις για τη θεατρική περίοδο 2016 - 2017
22.08.2016 16:10
Η Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί διανύοντας τον 10ο χρόνο δημιουργικής παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα, ετοίμασε ένα πολλά υποσχόμενο ρεπερτόριο στο Από Μηχανής Θέατρο για τη θεατρική περίοδο 2016-17.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
08.08.2016 13:54
Η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία 2016 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
07.07.2016 14:05
Μέρος των Αισχυλείων που διοργανώνει με συνέπεια εδώ χρόνια ο Δήμος Ελευσίνας αποτελεί η επιτυχημένη διοργάνωση «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία», η οποία πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 25 Ιουλίου στο Παλαιό Ελαιουργείο.
Περί Φύσεως, του Μιχάλη Βιρβιδάκη από την Βijoux de kant στο Black Box
13.05.2016 13:23
Η Bijoux de kant παρουσιάζει στο Θέατρο Black Box στη Θεσσαλονίκη, το έργο του Μιχάλη Βιρβιδάκη, Περί Φύσεως, για 5 μόνο παραστάσεις, από τις 18 έως τις 22 Μαΐου 2016.