Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

25 Χρόνια Θέατρο Πρόβα

25 Χρόνια Θέατρο Πρόβα
Το θέατρο κόσμος γιορτάζει τα 25 χρόνια λειτουργίας του στην θεατρική τέχνη με μια εκδήλωση αφιερωμένη Λέανδρο Πολενάκη έναν από τους σημαντικότερους διανοούμενους και γνήσιους κριτικούς–εραστές του Θεάτρου.

Την εκδήλωση προλογίζουν η Μαίρη Ραζή και ο Σωτήρης Τσόγκας. Για το Λέανδρο Πολενάκη θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Γιώργος Μιχαηλίδης.

Αποσπάσματα από το συγγραφικό έργο του Λέανδρου Πολενάκη θα αποδώσουν οι: Μαίρη Ραζή, Σωτήρης Τσόγκας, Νίκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Γεωγλερής, Αντώνης Ταμβακάς, Κοραλία Τσόγκα.
Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί ως μουσικο-θεατρικό δρώμενο το ποιητικό έργο του Λέανδρου Πολενάκη, Πολιτεία +Κατακόμβη, σε σκηνοθεσία και φωτισμούς Σωτήρη Τσόγκα, μελοποίηση Νίκου Χαριζάνου, χορογραφίες Ζέφης Μπαρτζώκα και με τη συμμετοχή ηθοποιών-αποφοίτων και σπουδαστών της Σχολής Η Πρόβα


Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Νίκο Κούρκουλο από το Εθνικό Θέατρο
30.01.2017 13:31
Το Εθνικό Θέατρο, με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Κούρκουλου, έχει προγραμματίσει μια εκδήλωση- αφιέρωμα στον άνθρωπο που υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του για 13 συνεχόμενα χρόνια και συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες τομές σε όλα τα επίπεδα, ανοίγοντας το δρόμο του μέλλοντος και αφήνοντας μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Θέατρο 104: Το πρόγραμμα της νέας σεζόν 2016-17
28.09.2016 10:45
Το Θέατρο 104 θα κλείσει 4 χρόνια στο σπίτι της Ευμολπιδών. Τέσσερα χρόνια που κάθε πολιτιστική δράση του τόπου γινόταν (και γίνεται) στη σκιά ενός κόσμου που καταρρέει.
Στα άκρα, της Κωστούλας Μητροπούλου στο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»
29.08.2016 10:34
«Στα Άκρα» της Κωστούλας Μητροπούλου, η 9η παράσταση του 3ου Φεστιβάλ «Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου ο Σωτήρης Τσόγκας και η Γιούλη Πεζοπούλου σε μια διπλή «Μονήρη Εξομολόγηση», στην υπαίθρια σκηνή του Πολυχώρου ΑRΤίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι Ερμιονίδας.
Το Τέρας κι Εγώ του Σταμάτη Μαλέλη στο Θέατρο Αυλαία
31.05.2016 14:17
H παράσταση «Το Τέρας κι Εγώ» του Σταμάτη Μαλέλη, βασισμένη στο ομότιτλο συγκλονιστικό μπέστ σέλερ, παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία την Τρίτη 31 Μαΐου και Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 από το Θέατρο Πρόβα σε διασκευή Σωτήρη Τσόγκα και Γιάννη Ζέρβα.
Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
30.03.2016 11:22
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 5:30 μμ στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζονται για μία μόνο παράσταση οι «Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα», στα πλαίσια του Θεματικού Φεστιβάλ που οργανώνει η Πειραματική Σκηνή για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια.