Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Η Τριλογία του ηθοποιού: 2. Cast, από τους KOLOΦΩΝ στο Bios

Η Τριλογία του ηθοποιού: 2. Cast, από τους KOLOΦΩΝ στο Bios

Η Ελισάβετ Ξανθοπούλου και ο Δημήτρης Μπαμπίλης (KOLOΦΩΝ), παρουσιάζουν φέτος στο BIOS TESLA από τις 7 Δεκεμβρίου 2015 το δεύτερο μέρος της τριλογίας τους, την documentary theatre* παράσταση “2. Cast”.

Ως KOLOΦΩΝ μας συστήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2014 στο Bios Tesla, με την παράσταση “H Τριλογία του ηθοποιού: 1.Studio”. Η Ελισάβετ και ο Δημήτρης συναντήθηκαν στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Παράλληλα με την προσωπική τους πορεία συνεργάζονται συστηματικά από το 2008 και δημιουργούν έχοντας βασική κατεύθυνση την επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα. Με το project “Η Τριλογία του ηθοποιού” αξιοποιούν τις προσωπικές τους εμπειρίες των τελευταίων ετών στο θεατρικό χώρο ως νέοι δημιουργοί , με στόχο να ανοίξουν παραστασιακά τον διάλογο γύρω από τα χαρακτηριστικά και την φύση του ελληνικού θεατρικού τοπίου.

Οι KOLOΦΩΝ σκοπεύουν να αφηγηθούν το σύνολο της επαγγελματικής ταυτότητας του ηθοποιού, μέσα από τρεις documentary theatre παραστάσεις. Σχεδόν ένα χρόνο πριν με την παράσταση 1. Studio, είκοσι πέντε  ηθοποιοί μοιράστηκαν με το κοινό την πιο "αόρατη" πτυχή της δουλειάς τους στο θέατρο, αυτήν των σπουδών τους και διηγήθηκαν επί σκηνής όλες τις φάσεις της εκπαίδευσής τους: προετοιμασία, εισαγωγικές εξετάσεις, πρακτική εκπαίδευση.

Τον Δεκέμβριο θα μας παρουσιάσουν το δεύτερο μέρος της τριλογίας τους, με τίτλο  “2.Cast”. Συνεχίζοντας την έρευνα προσκαλούν επί σκηνής υπεύθυνους ακροάσεων, casting directors, σκηνοθέτες, διευθυντές παραγωγής, αλλά και έναν ηθοποιό-«ξεναγό». Με την βοήθειά του παρακολουθούν την περιπέτειά του στις πάσης φύσεως auditions και συνεντεύξεις, για να εισχωρήσουν στο δαιδαλώδες σύστημα προσφοράς εργασίας στο χώρο του θεάματος. Πρόθεσή τους είναι να συνθέσουν τελικά την δραματουργία μιας παράστασης που επιθυμεί να φανερώσει τη συνολική εικόνα της πραγματικότητας των ακροάσεων. Μιας πραγματικότητας που η πολυπλοκότητά της σπάνια γίνεται γνωστή στους αποδέκτες της.

*Στο Θέατρο Τεκμηρίωσης (Documentary theatre), παρουσιάζονται επί σκηνής πρωτογενή τεκμήρια (κείμενα, συνεντεύξεις,οπτικό υλικό) από τους ειδικούς/ειδήμονες του εκάστοτε θέματος προκειμένου να φέρουν το κοινό πιο κοντά στην πραγματικότητά τους, αναδεικνύοντας έτσι τις διαφορετικές (αν όχι όλες) οπτικές μιας αλήθειας που συχνά αποσιωπάται.


Σκηνοθεσία - Δραματουργία: KOLOΦΩΝ (Ελισάβετ Ξανθοπούλου, Δημήτρης Μπαμπίλης)

Σχετικές ειδήσεις
Τέχνη, ένας μονόλογος του Δημήτρη Δημητριάδη στο Bios
11.11.2016 15:29
Ο Δημήτρης Τσιάμης παρουσιάζει στο Bios τον μονόλογο Τέχνη, ένα κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό.
Killing in the name of, από την ομάδα Attact στο Bios
11.11.2016 13:25
Οι Attact παρουσιάζουν στο Bios την παράσταση Killing in the name of, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κουρκουμέλη, από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance των Svoradov Theatre στον πολυχώρο WE
03.03.2016 13:52
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE υποδέχεται από τις 9 Μαρτίου 2016 τους Svoradov Theatre με την παράσταση Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance.
The Notebook από τους Forced Entertainment στο Bios
04.01.2016 17:09
Το Bios φιλοξενεί τους Forced Entertainment οι οποίοι θα παρουσιάσουν την παράσταση The Notebook, βασισμένη στο βιβλίο της Ágota Kristóf.
«Λαβύρινθος» στο Bios
16.12.2015 15:22
Στις 19 και 20 Δεκεμβρίου 2015, το Bios παρουσιάζει μια παράσταση - ζωντανή εγκατάσταση με τίτλο «Λαβύρινθος».