Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Τα Νεανικά & Τα Ανάλεκτα Ποιήματα - Έντγκαρ Άλλαν Πόε

 Τα Νεανικά & Τα Ανάλεκτα Ποιήματα - Έντγκαρ Άλλαν Πόε

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Gutenberg, Τα Νεανικά και Τα Ανάλεκτα Ποιήματα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε σε πρόλογος και μετάφραση του Γιώργου Βαρθαλίτη και σε πιμέλεια Δημήτρη Αρμάου.

 

Τα Ποιήματα του Edgar Allan Poe ανήκουν στα πλέον εμβληματικά και δημοφιλή έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και στις σημαντικότερες εκδηλώσεις της ιδιοφυίας του δημιουργού τους.

Τα Ανάλεκτα περιλαμβάνουν όλα τα ποιήματα της ωριμότητας του Πόε. Εδώ θα συναντήσει κανείς μερικά από τα πλέον εμβληματικά και αγαπημένα ποιήματα, όχι μόνο του Πόε αλλά γενικότερα της σύγχρονης λογοτεχνίας, όπως Το Κοράκι, την Άνναμπελ Λη, το Ουλαλούμ και άλλα, πολλά από τα οποία μεταφράζονται για πρώτη φορά στη νεοελληνική. Η νέα έμμετρη μετάφραση του Γιώργου Βαρθαλίτη συνοδεύεται από την κλασσική εικονογράφηση του Heath Robinson.

Τα Νεανικά εμπεριέχουν τα ποιήματα της νεανικής ηλικίας του Πόε. Εκδηλώσεις μιας πρώιμης, ασυνήθιστης και βασανισμένης ιδιοφυίας, ανήκουν στα σπουδαιότερα έργα του Πόε. Συμπεριλαμβάνουν τις μεγάλες συνθέσεις του Αλ Ααραάφ και Ταμερλάνο, καθώς και μικρά έξοχα λυρικά. Παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο σύνολό τους σε έμμετρη μετάφραση του Γ. Βαρθαλίτη και με την κλασσική εικονογράφηση του Heath Robinson.

 

Ο Γιάννης Αντωνιάδης γράφει κριτική για το βιβλίο του Έντγκαρ Άλαν Πόε, Ποιήματα Τα νεανικά.

Σχετικές ειδήσεις
Ποιήματα - Joaquin O. Giannuzzi
10.01.2017 13:07
Από τις εκδόσεις Θράκα κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή, Ποιήματα του Joaquin O. Giannuzzi.
Παρουσίαση του βιβλίου ''39 + 1 Άγνωστα ποιήματα'' του Κ. Βάρναλη
13.12.2016 10:19
Οι Εκδόσεις Εντύποις παρουσίαζουν το βιβλίο ''39 + 1 Άγνωστα ποιήματα'' του Κ. Βάρναλη την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ.
Ερωτικά ποιήματα - Μαρίνα Ιβάνοβα Τσβετάγιεβα
30.09.2016 10:48
Από τις εκδόσεις Οδός Πανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Ερωτικά ποιήματα της Μαρίνα Ιβάνοβα Τσβετάγιεβα σε ανθολόγηση - μετάφραση του Γιάννη Σουλιώτη.
Το ατελιέ και άλλα ποιήματα - Εριφύλη Κανίνια
16.05.2016 11:54
Από τις εκδόσεις Κίχλη κυκλοφορεί η ποιητικά συλλογή, Το ατελιέ και άλλα ποιήματα της Εριφύλης Κανίνια.
Ποιήματα - Ελίζαμπεθ Μπίσοπ
14.04.2016 12:21
Οι (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν τη συλλογή ποιημάτων της Ελίζαμπεθ Μπίσοπ σε μετάφραση του Γιώργου Παναγιωτίδη.