Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Gutenberg, Τα Νεανικά και Τα Ανάλεκτα Ποιήματα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε σε πρόλογος και μετάφραση του Γιώργου Βαρθαλίτη και σε πιμέλεια Δημήτρη Αρμάου.

Τα Ποιήματα του Edgar Allan Poe ανήκουν στα πλέον εμβληματικά και δημοφιλή έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και στις σημαντικότερες εκδηλώσεις της ιδιοφυίας του δημιουργού τους.

Τα Ανάλεκτα περιλαμβάνουν όλα τα ποιήματα της ωριμότητας του Πόε. Εδώ θα συναντήσει κανείς μερικά από τα πλέον εμβληματικά και αγαπημένα ποιήματα, όχι μόνο του Πόε αλλά γενικότερα της σύγχρονης λογοτεχνίας, όπως Το Κοράκι, την Άνναμπελ Λη, το Ουλαλούμ και άλλα, πολλά από τα οποία μεταφράζονται για πρώτη φορά στη νεοελληνική. Η νέα έμμετρη μετάφραση του Γιώργου Βαρθαλίτη συνοδεύεται από την κλασσική εικονογράφηση του Heath Robinson.

Τα Νεανικά εμπεριέχουν τα ποιήματα της νεανικής ηλικίας του Πόε. Εκδηλώσεις μιας πρώιμης, ασυνήθιστης και βασανισμένης ιδιοφυίας, ανήκουν στα σπουδαιότερα έργα του Πόε. Συμπεριλαμβάνουν τις μεγάλες συνθέσεις του Αλ Ααραάφ και Ταμερλάνο, καθώς και μικρά έξοχα λυρικά. Παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο σύνολό τους σε έμμετρη μετάφραση του Γ. Βαρθαλίτη και με την κλασσική εικονογράφηση του Heath Robinson.

Ο Γιάννης Αντωνιάδης γράφει κριτική για το βιβλίο του Έντγκαρ Άλαν Πόε, Ποιήματα Τα νεανικά.