Στις 24 Οκτωβρίου ανοίγει τις πύλες της η έκθεση Γέφυρες: Η Ευρωπαϊκή Γλώσσα των Κόμικς, με τη συμμετοχή Λαρισαίων δημιουργών, νέων και καταξιωμένων Ελλήνων και Ευρωπαίων καλλιτεχνών της 9ης Τέχνης, στο Προσκήνιο Πολιτισμού (ΟΥΗΛ), στο κέντρο της Λάρισας.

Η Λάρισα Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, φιλοξενεί, για πρώτη φορά στη χώρα μας, δημιουργούς και από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια μοναδική για τα εγχώρια και σπάνια για τα διεθνή δεδομένα έκθεση, που αναδεικνύει το πλούσιο πολιτισμικό έργο της ευρωπαϊκής δημιουργίας και την παγκοσμιότητα των εκφραστικών μέσων που χρησιμοποιούν τα κόμικς για να μεταδώσουν μηνύματα, σκέψεις και συναισθήματα.

Στην ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει στο πλαίσιο της έκθεσης με δείγματα από τα έργα των δημιουργών, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της υποψηφιότητας κ. Γιώργος Δαμ. Βουλγαράκης αναφέρει σχετικά:

Στην έκθεση είναι παρούσα όλη η Ευρώπη. Παρέχεται η δυνατότητα στους Λαρισαίους να δουν τα ρεύματα που υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη για τα κόμικς, αλλά και τα δικά τους παιδιά να στέκουν ισοδύναμα με διεθνείς δημιουργούς. Σε μας δίνεται η δυνατότητα να δείξουμε, σε Ευρώπη και Ελλάδα, το πνεύμα που θα διατρέχει το πρόγραμμα που ετοιμάζουμε για την υποψηφιότητα της Λάρισας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.

Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, D’Israeli από τη Μεγάλη Βρετανία, Zoltán Fritz από την Ουγγαρία, Alexandru Ciubotariu από τη Ρουμανία, και ο Έλληνας Τάσος Αποστολίδης, οι οποίοι μετέχουν στην έκθεση, θα φιλοξενηθούν τις ημέρες διεξαγωγής στη Λάρισα για να συμμετάσχουν σε παράλληλες εκδηλώσεις και να μοιραστούν με το κοινό τη δημιουργική τους τεχνογνωσία.

Παράλληλα με την κεντρική έκθεση θα παρουσιαστεί το έργο των Γιώργου Ακοκαλίδη και Τάσου Αποστολίδη Οι Κωμωδίες Του Αριστοφάνη Σε Κόμικς που αποτελεί σημείο αναφοράς για τα εγχώρια κόμικς και φέτος γιορτάζει 30 χρόνια κυκλοφορίας.

Πλήθος άλλων εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά και δημιουργικά εργαστήρια, ομιλίες και δια-δραστικά παιχνίδια γνωριμίας και εξοικείωσης με τα κόμικς, συνθέτουν μία εκδήλωση που υπόσχεται ψυχαγωγία για όλες τις ηλικίες.

Η έκθεση η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Comicdom Press, διοργανώτρια του διεθνούς φεστιβάλ Comicdom Con Athens, θα διαρκέσει έως και τις 10 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο, από τις 16:00 έως τις 21:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 έως τις 21:00.