Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Pop hits με μαύρο χιούμορ και ατμόσφαιρα καμπαρέ

Pop hits με μαύρο χιούμορ και ατμόσφαιρα καμπαρέ
Με κομψό σμόκιν, στιλιζαρισμένη κόμμωση και περιπαικτικό ύφος ο Max Raabe βγαίνει στη σκηνή του θεάτρου Badminton στις 24 Μαρτίου, για να ερμηνεύσει τις καλύτερες στιγμές της δεκαετίας του ’20 και του \'30 σε μία συναυλία-παράσταση με στοιχεία καμπαρέ…

Στο όλο σκηνικό προσθέστε ρυθμούς κουβανέζικης ρούμπας, foxtrot και αισθησιακό ταγκό, ενώ οι ειρωνικοί στίχοι παραμένουν όσο επίκαιροι ήταν και πριν από 80 χρόνια. Την ίδια στιγμή, διασκευάζει σημερινά ποπ τραγούδια από καλλιτέχνες όπως οι Britney Spears, Kylie Minogue, Tom Jones, μεταφέροντάς τα σε άλλες εποχές με απίστευτες δόσεις χιούμορ.

O Max Raabe δημιούργησε την Palast Orchestra, την ορχήστρα που εμφανιστεί μαζί του προσεχώς, το 1986 κατά τη διάρκεια των σπουδών του ως βαρύτονου στο University of Arts του Βερολίνου. Μέχρι σήμερα έχει δώσει αμέτρητες παραστάσεις σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική με κορυφαία στιγμή την εμφάνισή του στο  Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

Η παράσταση ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε φέτος σε διπλό CD. Τα μεγάλα θέατρα μπορεί να είναι ο φυσικός χώρος ενός τέτοιου καλλιτέχνη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί  να δώσει μία παράσταση προς τιμήν του Marilyn Manson την ημέρα των γενεθλίων του.

Ο περισσότερος κόσμος έμαθε τον Max Raabe κυρίως μέσα από τις ιδιαίτερες (έως και σουρεαλιστικές) ποπ και ροκ διασκευές σε μεγάλους αστέρες της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, αλλά δεν πέρασε πολύς καιρός μέχρι να ανακαλύψει τις προσωπικές του συνθέσεις που αφορούν και μουσική για ταινίες.  Η τέχνη του Max Raabe βασίζεται στην αινιγματική και ιδιοφυή αμφισημία του σε συνδυασμό με τη δύναμη της μουσικής.

Σχετικές ειδήσεις
Η καρδιά μου πονεί για σας...: γκαλά ελληνικής οπερέτας από την Καμεράτα στο Μέγαρο
30.11.2016 16:57
Οι καλύτερες στιγμές της ελληνικής οπερέτας παρουσιάζονται σε μία φαντασμαγορική συναυλία με λαμπερούς σολίστ και τους Μουσικούς της Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.
Ο Χρήστος Θηβαίος live στο Club του Σταυρού του Νότου
26.10.2016 16:35
Ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει για τέσσερις Παρασκευές στο Club του Σταυρού τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του αλλά και τα καινούρια τραγούδια από το δίσκο «Σιδερένιο νησί».
Ο Ian Anderson τραγουδά τα best of των Jethro Tull σε μία συναυλία στην Τεχνόπολη
15.06.2016 15:38
Οι καλύτερες στιγμές των Jethro Tull παρουσιάζονται ζωντανά από τον θρυλικό Ian Anderson, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναιών!
Πάνος Κατσιμίχας και Κίτρινα Ποδήλατα live στο Βεάκειο Θέατρο
07.06.2016 16:36
Στις 23 Ιουνίου στο Βεάκειο Θέατρο, στον Πειραιά, ο Πάνος Κατσιμίχας και τα Κίτρινα Ποδήλατα, μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας των αδελφών Κατσιμίχα, της προσωπικής δισκογραφίας του Πάνου, αλλά και τις δυναμικές ροκ επιτυχίες των Γιώργου & Αλέξανδρου Παντελιά (Κίτρινα Ποδήλατα).
Ο Χρήστος Θηβαίος ζωντανά στο Club του Μύλου
11.05.2016 11:12
Ο Χρήστος Θηβαίος έρχεται για μια και μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 στο Club του Μύλου, με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του αλλά και καινούρια τραγούδια σε πρώτη παρουσίαση.