Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Η Πεντάμορφη & το Τέρας από το Athens Children’s Ballet στο Θέατρο στο ACS

Η Πεντάμορφη & το Τέρας από το Athens Children’s Ballet	στο Θέατρο στο ACS

Tο Athens Children’s Ballet παρουσιάζει στο Θέατρο στο ACS την παράσταση χορού Η Πεντάμορφη & το Τέρας.

Tο Athens Children’s Ballet δημιουργεί εδώ και τρία χρόνια τις πιο ευφάνταστες και ποιοτικές παραστάσεις κλασικού μπαλέτου για παιδιά και εφήβους.

Η Χριστίνα Ρόκα, δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του ACB, εμπνέεται από τα ίδια τα παιδιά και ομολογεί ότι... το να διδάσκεις σε παιδιά γεμάτα πάθος, δίψα για μάθηση και πολύ ταλέντο είναι πραγματικά ένα δώρο και σε κάνει όχι μόνο καλύτερη δασκάλα, αλλά και καλύτερο άνθρωπο. Επιλέγοντας εφέτος να παρουσιάσει με την ομάδα της το μπαλέτο «Η Πεντάμορφη & το Τέρας» εξηγεί ότι... είναι ένα κλασικό, παλιό παραμύθι, αλλά την ίδια στιγμή και τόσο επίκαιρο καθώς μιλάει για τη σημασία της εσωτερικής καλλιέργειας του ανθρώπου, την αγάπη, την αλληλεγγύη ... και τελικά πόσο μικρή σημασία έχει ο πλούτος αν δεν μπορείς να τον μοιραστείς με τους άλλους και ν’ αγαπήσεις πραγματικά.

Το Athens Children’s Ballet παρουσιάζει έργα κλασικού ρεπερτορίου σε δύο πράξεις, δίνοντας  την ευκαιρία σε νεαρούς χορευτές από όλη την Ελλάδα να αποκτούν εμπειρία και γνώση μέσα από την προετοιμασία μιας παράστασης με επαγγελματικές προδιαγραφές και απαιτήσεις. Παράλληλα, στοχεύει στην επιβράβευση των πιο ταλαντούχων παιδιών / εφήβων προσφέροντας τους υποτροφίες για φοίτηση σε επαγγελματικές σχολές χορού της Ευρώπης.

Επίσης, δεν ξεχνά ότι η χαρά είναι προνόμιο όλων ανεξαιρέτως των παιδιών, για αυτό πιστεύει ακράδαντα στην κοινωνική προσφορά, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς! Έτσι, παράλληλα με το δημιουργικό του έργο , το Athens Children’s Ballet, ως μη Κερδοσκοπική Ομάδα, οργανώνει επισκέψεις σε ορφανοτροφεία και παρουσιάζει μικρά αποσπάσματα από τα έργα του, προσφέροντας πάντα παραμυθένια μαγεία και χαμόγελα στα παιδιά.

Μέχρι σήμερα, το Athens Children’s Ballet έχει παρουσιάσει τα έργα Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι (2013) και Η Σταχτοπούτα (2014), που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 3.000 θεατές .

Συντελεστές

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Ρόκα
Χορογραφία: Olivia Pickford
Σκηνικά: Ξένια Βήτου

Σχετικές ειδήσεις
Απόκριες με την
23.01.2017 16:44
Η TEXNIS GENESIS με την 15ετή εμπειρία της στα θεάματα για παιδιά ετοίμασε και θα παρουσιάσει σε συνεργασία με την παιδική σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου την θεατρική παράσταση «Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ & ΤΟ ΤΕΡΑΣ» σε θεατρική μεταφορά κσι σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου σε μια θεαματική παραγωγή που συνδυάζει ηθοποιούς με κούκλες και μάπετς.
Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών από το το Athens Children’s Ballet στο Θέατρο Παλλάς
03.10.2016 17:19
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Erico Montes Nunes, A’ Xορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου χορογραφεί για το Athens Children’s Ballet, την παράσταση «Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών».
Η Πεντάμορφη & το Τέρας σε καλοκαιρινή περιοδεία
01.08.2016 16:41
Το 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού "Κόκκινη κλωστή δεμένη" ξεκινά την περιοδεία του από τη 1η Αυγούστου 2016 με την παιδική θεατρική παράσταση Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ & ΤΟ ΤΕΡΑΣ.
Η Λίμνη των Κύκνων από το Russian Ballet Theater στο Θέατρο Βράχων
27.06.2016 15:12
Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η Λίμνη των Κύκνων στο Θέατρο Βράχων από το φημισμένο «Russian Ballet Theater», μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.
Η Λίμνη των Κύκνων από τα Russian Ballet Theater σε περιοδεία στην Ελλάδα
01.06.2016 14:48
Μετά από τις sold out παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η Λίμνη των Κύκνων του φημισμένου «Russian Ballet Theater», φιλοξενείται για λίγες παραστάσεις σε επιλεγμένα θέατρα της Αθήνας και του Πειραιά (26 & 27 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου, 28 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας, 29 Ιουνίου στο Κατράκειο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας, 30 Ιουνίου στο Αμαλίειο Θέατρο Αμαρουσίου, 3 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης και 27 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα) και σε επιλεγμένες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε το βραβευμένο και διάσημο «Russian Ballet Theater», μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.