Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Έναρξη των Jeudis Tricolores με τον Rémi στην Αθηναΐδα

Έναρξη των Jeudis Tricolores με τον Rémi στην Αθηναΐδα

Les Jeudis Tricolores ξαναέρχονται για μία τέταρτη χρονιά, αυτή τη φορά στην Αθηναΐδα.

 

Κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα έχουμε ραντεβού με μία γαλλόφωνη παράσταση , συναυλία , θεατρικό έργο , γαλλόφωνες πολιτιστικές ανταλλαγές, με την υποστήριξη του Γαλλόφωνου καναλιού TV5Monde, και της εταιρίας Arthema. 

 

Για τους κατόχους της κάρτας Club του Γαλλικού Ινστιτούτου, μπορούμε να αποφασίσουμε μαζί μία ειδική προνομιακή τιμή για το εισιτήριο εισόδου.

 

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 στις 21.30 ο mi μας παρουσιάζει τον δικό του Jacques Brel, αυτόν της δικής του κουλτούρας, της δικής του γενιάς. Χωρίς «πειράγματα» και χωρίς μουσικές παρεμβάσεις, ο Rémi πλησιάζει αυτόν τον μουσικό πλούτο, γεμάτο στίχους  ζωής .

 

Λίγα μπορούμε εδώ να προσθέσουμε για τον Jacques Brel. “Ne me quitte pas” είναι πια ένας ύμνος στην αγάπη, παγκόσμιος ύμνος, παγκόσμια αγάπη. Ο Rémi μας πλησιάζει στον κόσμο αυτό της ευαισθησίας και της ανθρώπινης σχέσης, τον κόσμο του Brel, με την απλότητα που ο ίδιος ο Jacques Brel πάντα επεδίωκε. Απλότητα στην έκφραση και την μετάδοση στίχων και μουσικής, με την απόλυτη δύναμη του πνεύματος που μας άφησε κληρονομιά ο Brel.

 

Είναι και για τον Rémi μία μεγάλη βραδιά, εφόσον πρόκειται για την  πρώτη γαλλόφωνη συναυλία του χρόνου, με σημαία Tricolore News και TV5Monde. Αφιέρωμα  στον Brel, στο κέντρο της Αθήνας, στον Κεραμικό, στην Αθηναΐδα , για το κοινό της Αθήνας, το γαλλόφωνο, και μη,  σε μία προσέγγιση με απόλυτη ειλικρίνεια.

 

O mi είναι Γάλλος και μένει στην Αθήνα. Αγάπησε το κέντρο της πόλης, και μας έφερε την δική του μουσική ζωή, απλά, χωρίς υπερβολές.

 

Έτσι θα μπορούσαμε ίσως να πούμε πως αυτή η βραδιά Brel, έχει γνήσια Γαλλικά στοιχεία..! Πέραν όμως της «γεωγραφικής σύμπτωσης», ο Rémi  με την δική του προσωπική έκφραση μας τραγουδάει Brel, σαν να ήταν τραγούδια του σήμερα. Με την δύναμη και την ευαισθησία του δημιουργού, ο Rémi, μας αφηγείται τον δικό του Brel, έχοντας πλήρη συνείδηση της εποχής μας. 

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του δίσκου 100 Lives από τον Remi & the road στο Six Dogs
27.12.2016 14:34
Ο τραγουδοποιός “Remi & the road” μαζί με τη μπάντα του και εκλεκτούς καλεσμένους (Sofia Filonos, Ioanna Kahl), κυκλοφορούν και παρουσιάζουν το νέο album “100 lives” ζωντανά στον χώρο του Six Dogs στο Μοναστηράκι.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Rémi chante Brel: Ο Rémi Cavat live στον Ειλισσό
23.05.2016 14:24
Ο Γάλλος τραγουδιστής Rémi Cavat τραγουδά μοναδικά Jacques Brel... το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στον Ειλισσό.
Η Μαρούλα Κασκαβέλη με την μπάντα της ζωντανά στην Αθηναΐδα
06.04.2016 14:50
Η Μαρούλα Κασκαβέλη με την μπάντα της παρουσιάζει μια ξεχωριστή Μουσική Παράσταση την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 στις 22.00 στην Μουσική Σκηνή του πολυχώρου "Αθηναΐς".
Miles Away: Remi & the road live στον Ειλισσό
16.03.2016 12:26
Οι Remi & the road κάνουν στάση στον ΕΙΛΙΣΣΟ την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στις 8μμ, για να ακούσουμε, να χορέψουμε κλασσικά αλλά και πανέμορφα δικά τους κομμάτια.