Η performance της Όλγας Ευαγγελίδου με τίτλο «σε περίπτωση πένθους» / «in case of mourning» θα παρουσιαστεί στο αίθριο του Πραξιτέλους Bar την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015.

«Ενδέχεται κάποια στιγμή στη ζωή σας να έχετε βιώσει μία δύσκολη απώλεια.

Το κουτί που βλέπετε περιέχει όλα τα απαραίτητα ώστε σε περίπτωση πένθους να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη»

Αντλώντας έμπνευση από τη βικτωριανή εποχή και τους κανόνες ένδυσης και συμπεριφοράς για τις χήρες, η εικαστικός δημιουργεί ένα kit μέσα στο οποίο τοποθετεί αντικείμενα, ρούχα και αξεσουάρ χρήσιμα σε περίπτωση πένθους. Στο πρώτο μέρος της performance η Όλγα Ευαγγελίδου οπτικοποιεί τα στάδια του πένθους παρουσιάζοντας στο κοινό τον ετερόκλητο μικρόκοσμο του πένθιμου φορητού κουτιού της. Στη συνέχεια οι θεατές καλούνται να εσωτερικεύσουν τον πένθιμο κόσμο πίνοντας το μαύρο ποτό. Η performance ολοκληρώνεται με την επίδειξη μόδας της blacktears, η οποία προτείνει στο κοινό μια σύγχρονη collection για κάθε στάδιο του πένθους. Η εικαστικός χρησιμοποιεί το επινοημένο brand name blacktears μιμούμενη τις επικοινωνιακές πρακτικές της βιομηχανίας της μόδας και του design.

Πολύτιμοι συνεργάτες

Χορογραφία: Μπίλιω Μαρνέλη

Μακιγιάζ / hair styling: Σέβη Γιασεμή

Συμμετέχουν στη δράση: Ιωάννα Αμβράζη, Νατάσα Ευσταθιάδη, Αλεξία Καραβέλα,  Τατιάνα Κουζή, Μπίλιω Μαρνέλη, Χριστιάνα Νάτσικα, Χριστίνα Στεφοπούλου

Θεωρητική υποστήριξη: Κατερίνα Χατζή

Επικοινωνία: Νατάσα Φράγκου, Κατερίνα Χαρμάνη

Διάρκεια: 50 λεπτά

Η Όλγα Ευαγγελίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Είναι απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (2006-2012), όπου και συνεχίζει τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών (2014-2016). Στο ενδιάμεσο (2012-2014) φοίτησε στο τμήμα μόδας της Royal Academy of Fine Arts στην Αμβέρσα. Στα έργα της, το αυτοβιογραφικό στοιχείο είναι εμφανές, χωρίς ωστόσο να εστιάζει σε ένα πραγματικό γεγονός αλλά περισσότερο σε ένα εικονικό, ακόμη και ουτοπικό. Χρησιμοποιώντας το οικείο και το ανοίκειο δημιουργεί αφηγήσεις, που το μαγικό στοιχείο είναι μέρος της πραγματικότητας.