Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

«σε περίπτωση πένθους» / «in case of mourning»: Εικαστική performance της Όλγας Ευαγγελίδου

«σε περίπτωση πένθους» / «in case of mourning»: Εικαστική performance της Όλγας Ευαγγελίδου

Η performance της Όλγας Ευαγγελίδου με τίτλο «σε περίπτωση πένθους» / «in case of mourning» θα παρουσιαστεί στο αίθριο του Πραξιτέλους Bar την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015.

 

«Ενδέχεται κάποια στιγμή στη ζωή σας να έχετε βιώσει μία δύσκολη απώλεια.

Το κουτί που βλέπετε περιέχει όλα τα απαραίτητα ώστε σε περίπτωση πένθους να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη»

 

Αντλώντας έμπνευση από τη βικτωριανή εποχή και τους κανόνες ένδυσης και συμπεριφοράς για τις χήρες, η εικαστικός δημιουργεί ένα kit μέσα στο οποίο τοποθετεί αντικείμενα, ρούχα και αξεσουάρ χρήσιμα σε περίπτωση πένθους. Στο πρώτο μέρος της performance η Όλγα Ευαγγελίδου οπτικοποιεί τα στάδια του πένθους παρουσιάζοντας στο κοινό τον ετερόκλητο μικρόκοσμο του πένθιμου φορητού κουτιού της. Στη συνέχεια οι θεατές καλούνται να εσωτερικεύσουν τον πένθιμο κόσμο πίνοντας το μαύρο ποτό. Η performance ολοκληρώνεται με την επίδειξη μόδας της blacktears, η οποία προτείνει στο κοινό μια σύγχρονη collection για κάθε στάδιο του πένθους. Η εικαστικός χρησιμοποιεί το επινοημένο brand name blacktears μιμούμενη τις επικοινωνιακές πρακτικές της βιομηχανίας της μόδας και του design.

 

Πολύτιμοι συνεργάτες

 

Χορογραφία: Μπίλιω Μαρνέλη

Μακιγιάζ / hair styling: Σέβη Γιασεμή

Συμμετέχουν στη δράση: Ιωάννα Αμβράζη, Νατάσα Ευσταθιάδη, Αλεξία Καραβέλα,  Τατιάνα Κουζή, Μπίλιω Μαρνέλη, Χριστιάνα Νάτσικα, Χριστίνα Στεφοπούλου

Θεωρητική υποστήριξη: Κατερίνα Χατζή

Επικοινωνία: Νατάσα Φράγκου, Κατερίνα Χαρμάνη

 

Διάρκεια: 50 λεπτά

 

Η Όλγα Ευαγγελίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Είναι απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (2006-2012), όπου και συνεχίζει τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών (2014-2016). Στο ενδιάμεσο (2012-2014) φοίτησε στο τμήμα μόδας της Royal Academy of Fine Arts στην Αμβέρσα. Στα έργα της, το αυτοβιογραφικό στοιχείο είναι εμφανές, χωρίς ωστόσο να εστιάζει σε ένα πραγματικό γεγονός αλλά περισσότερο σε ένα εικονικό, ακόμη και ουτοπικό. Χρησιμοποιώντας το οικείο και το ανοίκειο δημιουργεί αφηγήσεις, που το μαγικό στοιχείο είναι μέρος της πραγματικότητας.

Σχετικές ειδήσεις
I Am A Karate American Egg: εικαστική performance στο Beton 7
21.02.2017 10:45
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την περφόρμανς των εικαστικών Μαρία Γλύκα, Βασίλη Βλασταρά και Jim Hobbs με τον τίτλο: I Am A Karate American Egg (Make America Great Again).
Συμμετοχή του ΚΜΣΤ στο Venice International Performance Art Week
13.12.2016 15:36
Στη Βενετία, στο Palazzo Mora, βρίσκεται ήδη το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τις 10 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2016 υποστηρίζοντας το Venice International Performance Art Week και συμμετέχοντας στην έκθεση με τίτλο «Το ‘Όνειρο της Αντιγόνης. Performance Art στην Ελλάδα μεταξύ της δεκαετίας του '70 και σήμερα» με έργα της Λήδας Παπακωνσταντίνου από τις συλλογές του.
«Code Red»: Εικαστική έκθεση του Χρήστου Προσύλη
01.11.2016 11:47
Η νέα εικαστική έκθεση του σκηνοθέτη, συγγραφέα, performer και new media artist Χρήστου Προσύλη με τίτλο «Code Red» που περιλαμβάνει digital art, ζωγραφική, video art installation, sound art και performance, πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου», στο διάστημα 1-11 Νοεμβρίου 2016.
Η περίπτωση Καποδίστρια: oμαδική εικαστική έκθεση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
06.10.2016 12:16
Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο η ομαδική εικαστική έκθεση Η Περίπτωση Καποδίστρια σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση αποτελεί ένα μικρό αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα πολιτικό Ιωάννη Καποδίστρια, όπου ζωγραφικά και γλυπτά έργα διακεκριμένων και ανερχόμενων Ελλήνων εικαστικών συνομιλούν με αντικείμενα του Κυβερνήτη από τις συλλογές του Μουσείου.
Η περίπτωση Καποδίστρια: Ομαδική έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Ναυπλίου
02.08.2016 15:59
Το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στην Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Ναυπλίου στο Βουλευτικό η ομαδική εικαστική έκθεση «Η περίπτωση Καποδίστρια» σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.