Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Duo Ζεύξεις: Δύο καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Θήβας στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Duo Ζεύξεις: Δύο καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Θήβας στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα δώσουν συναυλία δύο εξαίρετοι καθηγητές και ταλαντούχοι καλλιτέχνες του Δημοτικού Ωδείου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων (ΔΗΚΕΘ).

 

Ο λόγος για τη Διευθύντρια και καθηγήτρια του Ωδείου κα Νίκη Πανταζάτου και τον καθηγητή κλασικής κιθάρας ο κ. Δημήτρη Δερδενέ, που θα συνυπάρξουν επί σκηνής ως “Duo Ζεύξεις”, παρουσιάζοντας έργα- σε πιάνο και κιθάρα- των F. Schubert, F.Rebay, I. Albeniz και  E.Marchelie.

 

Η συναυλία, που φέρει τον τίτλο “'Hχος Έλλογος”, θα δοθεί στη  Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00. 

 

Η Δη.Κ.Ε.Θ. εύχεται στους καθηγητές της καλή επιτυχία στη συναυλία και συνέχεια στις εμφανίσεις τους και δηλώνει ότι αισθάνεται υπερήφανη για την αναγνώριση και την πρόοδο τους.

 

Λίγα λόγια για το “Duo  Ζεύξεις”

 

Το  Duo  Ζεύξεις  επιχειρώντας να συγκεράσει δύο τόσο διαφορετικά όργανα , οικοδομεί μία άλλου είδους φιλοσοφία στον ήχο , η οποία βασίζεται τόσο σε μία έλλογη κατάσταση , κατά την οποία , και ο νους δικαιώνει το αίτημα του για ουσιαστική γνώση – αφού δεν στηρίζεται στις ασάφειες και την τυχαιότητα – και η ψυχή διεισδύει στο βάθος της ανθρώπινης εσωτερικότητας ,εκεί όπου το δομικό στοιχείο συνυφαίνεται άρρηκτα με το αισθητικό.

 

Το  Duo  Ζεύξεις  αποπειράται να αναγάγει την Μουσική ως ένα Αγαθό κορυφαίας τάξης και να διευρύνει τις νοηματικές του στοχεύσεις από το επίπεδο μιας απλής καλλιτεχνικής παραγωγής σε μία μυστηριακή

Σχετικές ειδήσεις
Επετειακή Συναυλία του Εθνικού Ωδείου για τα 90 Χρόνια λειτουργίας του στο Μουσείο Μπενάκη
04.11.2016 13:18
To Εθνικό Ωδείο γιορτάζει τα 90 Χρόνια προσφοράς του στη μουσική εκπαιδευτική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας. Ιδρύθηκε το 1926 από τον μεγάλο μας εθνικό συνθέτη και μουσουργό Μανώλη Καλομοίρη με όραμα την παροχή ολοκληρωμένης μουσικής παιδείας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και την ενθάρρυνση - προβολή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.
Απόσταγμα Ρωσίας: αριστουργήματα ρωσικής μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.11.2016 09:58
Δύο σημαντικοί έλληνες καλλιτέχνες με διεθνή παρουσία, η φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη και ο πιανίστας Απόστολος Παληός, θα ερμηνεύσουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα που σκιαγραφεί μουσικά τη ρωσική ρομαντική και σοβιετική εποχή μέσα από αριστουργήματα των Τσαϊκόφσκι, Ραχμάνινοφ, Στραβίνσκι, Χατσατουριάν, Γκλίνκα-Μπαλάκιρεφ, Σνίτκε και Προκόφιεφ. Η συναυλία, που θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, έχει τίτλο «Απόσταγμα Ρωσίας» και σηματοδοτεί την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων του Κύκλου Μουσικής Δωματίου «Από τη Ρωσία με αγάπη».
Μουσικοί συσχετισμοί: Ο Άρης Γραικούσης πάει στη Κέρκυρα
14.09.2016 15:35
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016, παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στην Κέρκυρα στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας.
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.