Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

In The Nude

In The Nude
Γυμνές γυναικείες φιγούρες σε άσπρο, καφέ και μαύρο χρώμα απεικονίζονται στα έργα της ζωγράφου   Αλίς Τουρνικιώτη που θα εκτίθονταν από τις 2 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων.

Οι ασπρόμαυροι πίνακες δημιουργούν μια έντονη εντύπωση γλυπτού, φέρνοντας στο νου το μάρμαρο και τις σκιές που δημιουργεί το φως πάνω σ’ αυτό, ενώ οι γυμνές γυναικείες μορφές σε καφέ και μαύρο εκπέμπουν κάτι οργανικό, σα να έχουν προέλθει από γη και φωτιά. Και εδώ όμως κομμάτια χρώματος ακολουθούν τις καμπύλες των σωμάτων, γεωμετρικά και αφηρημένα σχήματα χαρακτηρίζουν τις επιφάνειες τους και περίπλοκα εσωτερικά σπιτιών συνθέτουν το φόντο.

Χωρίς να αιχμαλωτίζεται στους κανόνες και τα κλασικά πρότυπα της ακαδημαϊκής ζωγραφικής, η καλλιτέχνης δημιουργεί κλασική ζωγραφική. Χαρακτηριστικό της 30χρονης καλλιτεχνικής της πορείας είναι ότι παραμένει σταθερή στους παραδοσιακούς τρόπους και τα μέσα της τέχνης (λάδια και κάρβουνο), στα θέματα που πραγματεύεται, ακόμα και στα μέρη όπου ζωγραφίζει.

Η Αλίς Τουρνικιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει το 1978 ως αυτοδίδακτη, για να συνεχίσει την εικαστική πορεία της μετρώντας ως σήμερα  περισσότερες από 30 ατομικές εκθέσεις  στην Ελλάδα , την Ευρώπη ,την Ασία και την Αμερική Έργα της κοσμούν την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Alpha Bank, την Εμπορική Τράπεζα, την Eurobank, το Μουσείο Βορρέ, την Εθνική Πινακοθήκη Ρόδου, καθώς και  πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Σχετικές ειδήσεις
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος ζωγραφίζει τον Μικρό Πρίγκιπα και τον Αντουάν Ντε Σεντ - Εξιπερί στη γκαλερί Σκουφά
22.11.2016 13:52
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, στις 12.00 μμ. εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αλέξη Κυριτσόπουλου, με τίτλο «Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος ζωγραφίζει τον Μικρό Πρίγκιπα και τον Αντουάν Ντε Σεντ - Εξιπερί». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016.
Wild & Free: Έκθεση ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου στις Σπέτσες
09.08.2016 12:09
Το βράδυ της Κυριακής 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου, στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου SPETSES.
Changes: Θεματική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
04.05.2016 15:22
Από τις 8 έως και τις 20 Μαΐου 2016, 20 διεθνείς φωτογράφοι θα παρουσιάζουν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται διαφόρων ειδών αλλαγές στη Blank Wall Gallery.
Marsyas Machine: έκθεση του Tim D’ Agostino στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα
13.04.2016 12:40
Στο πλαίσιο των συνεργασιών με σύγχρονους εικαστικούς από όλο τον κόσμο που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό παρουσιάζει τον Απρίλιο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Tim D’ Agostino, που ζει και δημιουργεί στη Νέα Υόρκη, με τίτλο Marsyas Machine.