Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

In The Nude

In The Nude
Γυμνές γυναικείες φιγούρες σε άσπρο, καφέ και μαύρο χρώμα απεικονίζονται στα έργα της ζωγράφου   Αλίς Τουρνικιώτη που θα εκτίθονταν από τις 2 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων.

Οι ασπρόμαυροι πίνακες δημιουργούν μια έντονη εντύπωση γλυπτού, φέρνοντας στο νου το μάρμαρο και τις σκιές που δημιουργεί το φως πάνω σ’ αυτό, ενώ οι γυμνές γυναικείες μορφές σε καφέ και μαύρο εκπέμπουν κάτι οργανικό, σα να έχουν προέλθει από γη και φωτιά. Και εδώ όμως κομμάτια χρώματος ακολουθούν τις καμπύλες των σωμάτων, γεωμετρικά και αφηρημένα σχήματα χαρακτηρίζουν τις επιφάνειες τους και περίπλοκα εσωτερικά σπιτιών συνθέτουν το φόντο.

Χωρίς να αιχμαλωτίζεται στους κανόνες και τα κλασικά πρότυπα της ακαδημαϊκής ζωγραφικής, η καλλιτέχνης δημιουργεί κλασική ζωγραφική. Χαρακτηριστικό της 30χρονης καλλιτεχνικής της πορείας είναι ότι παραμένει σταθερή στους παραδοσιακούς τρόπους και τα μέσα της τέχνης (λάδια και κάρβουνο), στα θέματα που πραγματεύεται, ακόμα και στα μέρη όπου ζωγραφίζει.

Η Αλίς Τουρνικιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει το 1978 ως αυτοδίδακτη, για να συνεχίσει την εικαστική πορεία της μετρώντας ως σήμερα  περισσότερες από 30 ατομικές εκθέσεις  στην Ελλάδα , την Ευρώπη ,την Ασία και την Αμερική Έργα της κοσμούν την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Alpha Bank, την Εμπορική Τράπεζα, την Eurobank, το Μουσείο Βορρέ, την Εθνική Πινακοθήκη Ρόδου, καθώς και  πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Σχετικές ειδήσεις
Changes: Θεματική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
04.05.2016 15:22
Από τις 8 έως και τις 20 Μαΐου 2016, 20 διεθνείς φωτογράφοι θα παρουσιάζουν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται διαφόρων ειδών αλλαγές στη Blank Wall Gallery.
Marsyas Machine: έκθεση του Tim D’ Agostino στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα
13.04.2016 12:40
Στο πλαίσιο των συνεργασιών με σύγχρονους εικαστικούς από όλο τον κόσμο που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό παρουσιάζει τον Απρίλιο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Tim D’ Agostino, που ζει και δημιουργεί στη Νέα Υόρκη, με τίτλο Marsyas Machine.
Παρακάτω…: έκθεση του Γιάννη Γούνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
28.01.2016 12:27
Ο Γιάννης Γούνας επανέρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την πέμπτη ατομική του έκθεση ζωγραφικής, από τη Δευτέρα 15 έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016.

Η κρυμμένη εικόνα: έκθεση του Γιώργου Ρόρρη στη Φωκίωνος Νέγρη 16
20.01.2016 15:44
Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ. εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο «Φωκίωνος Νέγρη 16», έκθεση ζωγραφικής με τα έργα του Γιώργου Ρόρρη που ανήκουν στη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.
Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Αγγελίδη στη γκαλερί Σκουφά
19.01.2016 12:18
Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Αγγελίδη υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016.