Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Rum-maging: έκθεση της Χαράς Αγγελίδη στο PLAYGROUND for the arts

Rum-maging: έκθεση της Χαράς Αγγελίδη στο PLAYGROUND for the arts

Το PLAYGROUND for the arts εγκαινιάζει την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 την έκθεση της Χαράς Αγγελίδη, με τίτλο Rum-maging.

Rum: Ρωμαιο-ορθόδοξος στην τουρκική γλώσσα
Rummage: Αγωνιώδης αναζήτηση

Με το διακριτικό λογοπαίγνιο μεταξύ «rum» που στην τουρκική γλώσσα σημαίνει Ρωμαιο-ορθόδοξος (Ρωμηός) και «rummage» που στην αγγλική ορίζει την αγωνιώδη αναζήτηση, το «Rum-maging» αποτελεί την πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού Χαράς Αγγελίδη.

Με έντονα φορτία μνήμης, από την Κωνσταντινούπολη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, η Χαρά Αγγελίδη συνθέτει μέσω του «Rum-maging» ένα αφιέρωμα στις καταβολές της και τις μνήμες της.

Πρόκειται για την οπτικοποίηση μιας αφήγησης που ταυτίζεται με βιώματα όλων όσων εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο που γεννήθηκαν για να προστατέψουν την ταυτότητα τους. Ανασύροντας ίχνη και βιώματα, μέσα από την ύπαρξη δύο διαφορετικών πολιτισμών αφηγείται μνήμες, απουσίες, εκτοπισμούς και ταυτόχρονα την εξάρθρωση μιας κοινωνίας-παρατηρητή ισοπεδωτικών πολιτικών εξελίξεων.

Τα έργα της έκθεσης, χωρίς ευδιάκριτο ύφος, με τη χρήση διαφορετικών μέσων και υλικών κινούνται μεταξύ ζωγραφικής, φωτογραφίας και εγκατάστασης, προσεγγίζουν αποθηκευμένες εικόνες σε αναζήτηση ταυτότητας και ιχνογραφούν μια προσωπική ενδοσκόπηση.

Για τη Χαρά Αγγελίδη

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1953 και ζει στην Αθήνα από το 1969. Αποφοίτησε από το τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Bolton της Βρετανίας(2011).

Εκθέσεις:
- Ομαδική έκθεση ’6’ με την όμάδα Untitled, Βρυσάκι (Αθήνα 2013)
- Ομαδική έκθεση Small is Smart, Artower (Αθήνα 2012)
- Ατομική έκθεση Φωτογραφίας FOCUS, Γκαλερί Ανεμόμυλος (Πάρος 2011).
- Συμμετοχή και βράβευση σε πανευρωπαικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Europe, free of social exclusion/trafficking» (2010)

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts
17.02.2017 14:29
Στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής εστιάζει ο νέος κύκλος έργων που παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00-17.00.
Μορφές και Φόρμα: έκθεση του Μίλτου Παπαστεργίου στην ΠΕΡΙΤΕΧΩΝ Καρτέρης
26.10.2016 14:41
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 7:30 το βράδυ η αίθουσα τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Μίλτου Παπαστεργίου.
Αποκάλυψη: Έκθεση του Αλέκου Φασιανού στην Kapopoulos Fine Arts-Πάτμος
01.08.2016 15:02
Στο νησί της Αποκάλυψης ταξιδεύουν τον Αύγουστο τα έργα του Αλέκου Φασιανού. Η νέα ατομική έκθεση του ζωγράφου, η πρώτη του στην πανέμορφη Πάτμο, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις 6 Αυγούστου 2016, κάτω από τον εύγλωττο τίτλο "Αποκάλυψη".
Architecture of Reality: Μία έκθεση τέχνης με αφορμή το έργο του Le Corbusier
24.03.2016 13:47
Το πρόγραμμα Visual Arts της σχολής Frances Rich of Fine and Performing Arts του Deree - Αμερικανικού κολλεγίου Ελλάδος, παρουσιάζει την έκθεση Architecture of Reality, στην οποία συμμετέχουν σπουδαστές και απόφοιτοι του τμήματος.
Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall
08.03.2016 17:07
Έργα του των τελευταίων χρόνων, που υμνούν τη ζωή, παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall, το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 13.00.