Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Μοντέρνες Κυκλάδες: αφιέρωμα στον Le Corbusier από το Artéfacts Ensemble στο Θέατρο Πόρτα

Μοντέρνες Κυκλάδες: αφιέρωμα στον Le Corbusier από το Artéfacts Ensemble στο Θέατρο Πόρτα

Το Θέατρο Πόρτα φιλοξενεί στο πλαίσιο του κύκλου Τρίτες Παράλληλες το Artéfacts Ensemble, σε μια οπτικοακουστική συναυλία - αφιέρωμα στον Le Corbusier και τον αδελφό του Albert Jeanerret.

Στο πρόγραμμα των Μοντέρνων Κυκλάδων με μεγάλη μας χαρά παρουσιάζουμε σε Πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα το αδημοσίευτο και αδισκογράφητου ορχηστρικού έργου «Ταξίδι στις Κυκλάδες» του Albert Jeanneret αδελφού του Le Corbusier που συνόδευε τη χαμένη ομώνυμη κινηματογραφική ταινία του 1931.

Θα προηγηθεί η προβολή της ταινίας Architecture d’aujourd’hui, που παρουσίασε έργα του Le Corbusier το 1930, με μια νέα σύνθεση του Κορνήλιου Σελαμσή στη θέση της χαμένης πρωτότυπης μουσικής του Jeanneret.

Θα ακολουθήσουν μέρη από το «Κουαρτέτο για το τέλος του Χρόνου» του Olivier Messiaen, και το οπτικοακουστικό Poème électronique των Edgard Varése, Le Corbusier και Iάννη Ξενάκη.

Σύλληψη/Επιμέλεια: Παναγιώτης Τουρνικιώτης, Παναγιώτης Φαραντάτος

Ερμηνεύει το Artéfacts Ensemble:

Λαέρτης Κοκολάνης, Βιολί
Μάριος Δαπέργολας, Βιόλα
Αλέξανδρος Μποτίνης, Βιολοντσέλο
Νίκος Τσουκαλάς, Κοντραμπάσσο
Κώστας Γιοβάνης, Όμποε/Αγγλικό κόρνο
Σπύρος Τζέκος, Κλαρινέτο
Δημήτρης Γκογκας, Τρομπέτα
Ai Motohashi-Σιδέρη, Πιάνο
Κώστας Σερεμέτης, Κρουστά

Σχετικές ειδήσεις
Πράξεις για 5 από το Ventus Ensemble στις Άλλες Παράλληλες
06.02.2017 16:40
Την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου το σύνολο Ventus Ensemble συμμετέχει στις Άλλες Παράλληλες του Πόρτα με μια ξεχωριστή συναυλία δωματίου στην οποία θα παρουσιαστούν τα κουιντέτα για πνευστά και πιάνο των Μότσαρτ και Μπετόβεν, ενώ παρεμβάλλεται το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Sing! (2011) του Κορνήλιου Σελαμσή.
Είδη γερμανικού έρωτα με τη Νέλλη Μαυροειδή στο Θέατρο Πόρτα
25.01.2017 12:19
Το Θέατρο Πόρτα φιλοξενεί στο πλαίσιο του κύκλου Άλλες Παράλληλες, τη Νεφέλη Μαυροειδή, η οποία θα παρουσιάσει έργα των Strauss, Mendelssohn, Jost.
Signal / No Signal από το ARTéfacts Ensemble και τους Unsample στο ΚΕΤ
23.11.2016 16:33
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μια παράσταση με βίντεο και μουσική από το μουσικό σύνολο ARTéfacts Ensemble και το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής Unsample, με τίτλο Signal / No Signal.
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.
Οι Ventus Ensemble live στο Θέατρο Πόρτα
26.02.2016 10:25
Οι Ventus Ensemble θα εμφανιστούν την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο των συναυλίων Τρίτες Παράλληλες.