Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ξεκινούν τα φετινά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στην Πύρνα

Ξεκινούν τα φετινά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στην Πύρνα

Η ΠΥΡΝΑ, με σκοπό τη δημιουργική ψυχαγωγία και εκπαίδευση των παιδιών, όπως κάθε χρονιά έχει σχεδιάσει και φέτος ποικίλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν δημιουργικά παιχνίδια, θεατρικό εργαστήρι , εξερευνήσεις, εργαστήρι animation, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο καθώς ένα ενδιαφέρον βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και όσους ασχολούνται με παιδικές ομάδες.

Let’s play with mixed up fairy tales, rhymes & songs, μας προτρέπει η παιδαγωγός, δασκάλα αγγλικών και εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού Λίζα Κουτσουδάκη! Ένα νέο εργαστήρι με στόχο την εξοικείωση, καλλιέργεια και εξάσκηση του προφορικού λόγου στα Αγγλικά που συνδυάζει τεχνικές όπως η μουσικοκινητική και τα παιχνίδια ρόλων. Τα παιδιά ενθαρρύνονται να «ζωντανέψουν» γνωστά αγγλικά παραμύθια , μύθους, ποιήματα ή και τραγούδια και μέσα από αυτά να καλλιεργήσουν διάφορες ικανότητες, όπως η ανάπτυξη της φαντασίας, η ελευθερία της έκφρασης, η κινητική λειτουργία και η χρήση του λόγου (Κάθε Πέμπτη από 8/10, 17.00-18.10, για παιδιά 4-7 ετών).

Στο θεατρικό παιχνίδι της Παρασκευής, με την αγαπημένη συνεργάτιδα Μαρία Λάγωνίκα, που συνεχίζεται εδώ και ΧΧ χρόνια, η  Momo ξεπηδάει από το παραμύθι του Michael Ende και μας επισκέπτεται στην Πύρνα για να παίξει με τη φαντασία και την δημιουργικότητά μας. Η Μόμο ξέρει ν’ ακούει τα πάντα, όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα ζώα, τους ήχους της νύχτας όταν ξαπλώνει να κοιμηθεί στο μικρό θεατράκι… Μαζί της θα έχει και τους πράκτορες του χρονοταμιευτηρίου, τη χελώνα με το μαγικό καβούκι, τον Μάστρο- ώρα που, μέσα από τα παιχνίδια ρόλων, τις ασκήσεις σωματικής έκφρασης, τα παιχνίδια με τα αντικείμενα, τις αισθητικοκινητικές δράσεις, θα δημιουργήσει παράξενα θεατρικά παιχνίδια (Κάθε Παρασκευή από 9/10,  17.30-19.00, για παιδιά 4-7 ετών).

Σε μια προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας η ΠΥΡΝΑ και η Μαρία Λαγωνίκα προσφέρουν, τρείς Παρασκευές του Νοεμβρίου,  ένα βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, βιβλιοθηκονόμους, και σε όσους ασχολούνται με παιδικές ομάδες. Σε τρεις βιωματικές συναντήσεις θα παρουσιαστεί ένας διαφορετικός τρόπος μάθησης μέσα από το θεατρικό Παιχνίδι ως εμψυχωτική διαδικασία. Ένα εκπαιδευτικό βίντεο, ένας εκπαιδευτικός φάκελος και ένα βιβλίο μπορεί να γίνει η αφορμή για ένα διαφορετικό ερέθισμα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αποκτώντας τη γνώση μέσω της αίσθησης, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και τον συμβολικό στοχασμό, μπορεί ένα παιδί να ταξινομήσει τη γνώση ευκολότερα. (6, 17 & 20 Νοεμβρίου, 19.20-20.40, είσοδος ελεύθερη με κράτηση θέσης, έως 20 συμμετέχοντες)

Τρία Σάββατα του Οκτωβρίου (10, 17, 24 Οκτωβρίου, για παιδιά 4-7 ετών), η ΠΥΡΝΑ υποδέχεται έναν περιζήτητο επισκέπτη: Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο «ταξιδεύει» στον κήπο της με το «Κινητό Μουσείο» και περιμένει τα παιδιά για παιχνίδια, πειράματα, κατασκευές και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 11.30, η ΠΥΡΝΑ ανταποδίδει τη επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο που θα υποδεχθεί γονείς και παιδιά στο «σπίτι» του στην Πλάκα (Κυδαθηναίων 14), για μια περιήγηση στην πιο παλιά γειτονιά της Αθήνας (Πληροφορίες τηλ. 210 3312995).

Στο μαγικό κόσμο του animation θα μυήσει τα παιδιά η Λουίζα Σταθοπούλου σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο κινουμένων σχεδίων ειδικά οργανωμένο για την Πύρνα από το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας «ΚΑΡΠΟΣ» (www.karposontheweb.org). Με εξειδικευμένο εξοπλισμό, οι μικροί μας φίλοι θα πειραματιστούν με την τεχνική του stop-motion animation και θα δώσουν ζωή σε ζωγραφιές, πλαστελίνες και τρισδιάστατα αντικείμενα! Με τη βοήθεια επαγγελματία θα μάθουν τις βασικές έννοιες του σεναρίου και των στοιχείων κινηματογράφησης, όπως τα διαφορετικά κάδρα, τον φωτισμό κλπ. Με πολλή φαντασία, θα κατασκευάσουν τους ήρωες και τα σκηνικά τις ιστορίας τους και θα ηχογραφήσουν τους απαραίτητους ήχους ώστε να δημιουργήσουν το δικό τους animation (Τα Σάββατα 7, 14, 21 & 28 Νοεμβρίου, 10.30 για παιδιά 5-7 ετών & 12.15-13.45 για παιδιά 8-11 ετών)

Οι Μικροί Περιηγητές της Πύρνας ξαναχτυπούν! Μετά από μία ονειρεμένη εκδρομή στην Ολυμπία, εξορμούν για μια ακόμα ολοήμερη εκπαιδευτική δράση στις Μυκήνες και στο Ναύπλιο. Με τη βοήθεια της Μαρίζας Ντεκάστρο, εκπαιδευτικού, συγγραφέως και κριτικού παιδικών βιβλίων σχεδιάζουμε εκπαιδευτικό παιχνίδι στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο των Μυκηνών, περιήγηση και βόλτα στο ιστορικό Ναύπλιο με επίσκεψη στο εντυπωσιακό Παλαμήδι και πολλές άλλες δημιουργικές δραστηριότητες (Τρίτη 17 Νοεμβρίου, 08.00-18.00, για παιδιά 8-11 ετών με γονείς).

Τον Δεκέμβριο, στα «Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα», η Food stylist & Art de la Table Specialist, Άννα-Μαρία Μπαρού, μεταμορφώνει την κουζίνα της Πύρνας σε παραμυθένιο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και φτιάχνει με τους μικρούς της φίλους σε ρόλο ζαχαροπλάστη, πολύχρωμα μπισκότα, αστέρια, αγγελάκια, Άγιους Βασίληδες και άλλα πολλά (Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, 11.30-13.00, για παιδιά 5-10 ετών).

Tα προγράμματα ξεκινούν τον Οκτώβριο και ολοκληρώνονται τον Ιανουάριο του 2016. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εκδηλώσεων και το κόστος στο www.pyrna.gr

Σχετικές ειδήσεις
Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου  στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
27.01.2017 15:48
Δευτέρα με Παρασκευή σχολείο, Σάββατο Κυριακή Μουσείο και τη νέα χρονιά! Κάθε Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, φωτογραφία και μουσική ενώ τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια γεμίζουν το Μουσείο δώρα και στολίδια!
Εργαστήρια Animation για παιδιά από το Exile Room στο ΚΠΙΣΝ
09.01.2017 11:22
Τα εργαστήρια animation του Exile Room επιστρέφουν, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και μάλιστα δωρεάν!
Ιανουάριος στην Παραμυθοχώρα!
09.01.2017 11:06
Στην Παραμυθοχώρα καλωσορίζουμε το νέο χρόνο φτιάχνοντας το γούρι της νέας χρονιάς αλλά και με αγαπημένα παραμύθια και δημιουργικά εργαστήρια ολόκληρο τον Ιανουάριο!
Εκπαιδευτικά προγράμματα Iανουαρίου  στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
29.12.2016 17:04
Δευτέρα με Παρασκευή σχολείο, Σάββατο Κυριακή Μουσείο και τη νέα χρονιά! Κάθε Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, φωτογραφία και μουσική ενώ τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια γεμίζουν το Μουσείο δώρα και στολίδια!
Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά πρόγραμματα από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
03.06.2016 10:41
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας προσκαλεί να περάσουμε το Καλοκαίρι με δημιουργικά εκπαιδευτικά προγράμματα, για παιδιά και για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους.