Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

2η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου

2η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου
Με την ευκαιρία του εορτασμού των 75 χρόνων από την ίδρυσή του, το British Council παρουσιάζει τον πλούτο της σύγχρονης βρετανικής λογοτεχνίας για παιδιά και νέους στο περίπτερο που σχεδίασε ειδικά για τη συμμετοχή του στην 2η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στην Helexpo, 23 με 26 Ιανουαρίο.

Το Superbook δεν είναι ένα απλό περίπτερο. Είναι ένα πολυδιάστατο και διασκεδαστικό τετραήμερο πρόγραμμα λογοτεχνικών εκδηλώσεων, με άπειρες επιλογές που θα ενθουσιάσουν μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.

Οι φίλοι της λογοτεχνίας και του βιβλίου θα μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν και οι ίδιοι ενεργά σε μια σειρά εκδηλώσεων όπως αναγνώσεις, συζητήσεις, εργαστήρια δημιουργικής γραφής και έκφρασης, εργαστήρια εικονογράφησης, παραστάσεις, διηγήσεις παραμυθιών κα. Επιπλέον, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να εμπνευστούν από το έργο καταξιωμένων, αλλά και ανερχόμενων εκπροσώπων της σύγχρονης βρετανικής λογοτεχνικής σκηνής.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης και των δραστηριοτήτων που θα διοργανωθούν στο περίπτερο του Superbook, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν βραβευμένους επαγγελματίες, συγγραφείς και εικονογράφους και σημαντικούς εκπροσώπους της σύγχρονου βρετανικού βιβλίου, όπως ο Κevin Brooks, η Celia Rees, , η Theresa Breslin, ο Keith Gray, η Catherine Johnson, ο Chris Meade, η Emma Hayley, ο Michael Harvey, Sonia Leong και το πρωτοποριακό σχήμα Aisle 16, που φέρνει την ποίηση πιο κοντά στο νεανικό κοινό!

Η Έκθεση Βιβλίου και η επίσκεψη για πρώτη φορά στην Ελλάδα σημαντικών εκπροσώπων της βρετανικής λογοτεχνίας για παιδιά και νέους, ήταν η αφορμή για τη διοργάνωση δύο ακόμα παράλληλων εκδηλώσεων που απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό: α) Τον πρωτότυπο  διαγωνισμό κόμικς Manga Shakespeare που απευθύνεται σε νεαρούς κομίστες και εικονογράφους και β) την παράσταση των Aisle 16 στις 24 Ιανουαρίου, 21:00 στον πολυχώρο BIOS (Πειραιώς 84), μια συναρπαστική παράσταση που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την ποίηση με το θέατρο, το stand up comedy και τη μουσική .

Σχετικές ειδήσεις
Στον Κωνσταντίνο Πατσαρό το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου
16.12.2016 17:38
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2015, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2014, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου από τις βραχείες λίστες των υποψήφιων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και πολύωρες συζητήσεις.
Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου
01.12.2016 13:56
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τις βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, Εφηβικού -Νεανικού Βιβλίου και Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου.
Διαβάζω και αλλάζω: Περίπατος βιβλίου
20.04.2016 10:44
Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιερώνει στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Δεκαήμερο εκδηλώσεων από τον ΣΕΚΒΕ στην Θεσσαλονίκη
29.03.2016 11:45
Σε όλες τις χώρες του κόσμου κάθε χρόνο η 2α Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζεται ως ημέρα γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
28.03.2016 09:47
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, διοργανώνει κάτι καινοτόμο, ένα τριήμερο φεστιβάλ με αντικείμενο το παιδί, το μαθητή και το βιβλίο.