Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Σύμπραξη Ελλήνων συνθετών και σολίστ με την Καμεράτα

Σύμπραξη Ελλήνων συνθετών και σολίστ με την Καμεράτα
Δυο εκλεκτοί έλληνες σολίστ ,η Λορέντα Ράμου στο πιάνο και ο Κωσταντίνος Σίσκου στο κόρνο ,την Τρίτη 20 Ιανουαρίου θα μαγέψουν τους φίλους του Μεγάρου Μουσικής παρέα με την Καμεράτα , παρουσιάζοντας τέσσερις ιδιαίτερης αισθητικής ελληνικές συνθέσεις …

Οι  συνθέσεις που φέρουν την υπογραφή  των Κωνσταντίνου Στεφάνου , Γιώργου Κουρουπού, Αναστάσιου Φιλιππακόπουλου και Χρήστου Χατζή αποτελούν τον κορμό του εξαιρετικά ενδιαφέροντος αυτού προγράμματος που θα παρουσιάσει η Ορχήστρα με τη σύμπραξη των  δύο  ελλήνων σολίστ.

Τη συναυλία , που δίνεται στο πλαίσιο του Κύκλου Μουσικές του 20ού και 21ου αιώνα και φέρει τον τίτλο Μουσικές εξερευνήσεις με την Καμεράτα, διευθύνει ο μόνιμος αρχιμουσικός της Ορχήστρας Αλέξανδρος Μυράτ.

Την αυλαία της βραδιάς ανοίγει το Κοντσέρτο για πιάνο του νεαρού συνθέτη Κωνσταντίνου Στεφάνου. Το Κοντσέρτο γράφτηκε το χειμώνα του 2006 και είναι αφιερωμένο στη γυναίκα του Καλλιόπη και στην κόρη του Ελευθερία. Αφορμή για τη σύνθεσή του στάθηκε η πρώτη ηχητική επαφή του συνθέτη με την κόρη του, ενόσω η τελευταία ήταν ακόμη έμβρυο στην κοιλιά της μητέρα της.

Ακολουθεί το Κοντσερτίνο για πιάνο και έγχορδα του Γιώργου Κουρουπού. Το έργο γράφτηκε το 2000 ειδικά για τον πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη ο οποίος και το ερμήνευσε στην πρώτη παρουσίασή του στο Μόντρεαλ υπό τη διεύθυνση του Γ. Τουρόφσκι πλαισιωμένος από την Ορχήστρα I Musici de Montreal.

Το επόμενο έργο του προγράμματος ανήκει στον συνθέτη Αναστάση Φιλιππακόπουλο και η συναυλία ολοκληρώνεται με το Winter Solstice (Χειμερινό ηλιοστάσιο) για κόρνο και ορχήστρα εγχόρδων του Ελληνοκαναδού και ιδιαίτερα αγαπητού στο αθηναϊκό κοινό συνθέτη Χρήστου Χατζή. Δημιουργία του 2004, γράφτηκε έπειτα από παραγγελία της Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας του Βανκούβερ για τον διάσημο κορνίστα Jamie Sommerville, ο οποίος και το ερμήνευσε στην πρώτη του παρουσίαση.

 

Σχετικές ειδήσεις
Πρωτοχρονιά με Άρωμα Βιέννης από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.12.2016 11:52
Πιστή στο ραντεβού της με την αρχή της καινούργιας χρονιάς, οι μουσικοί της κοσμοαγάπητης Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ή Αrmonia Atenea, όπως είναι διεθνώς γνωστή, υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού, κορυφαίου έλληνας μαέστρου Γιώργου Πέτρου, μας εισάγουν στο 2017, με το στροβιλισμό των βιεννέζικων βαλς.
The Beatles Tribute Project από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
01.12.2016 15:46
Οι μουσικοί της Καμεράτα παίζουν και πάλι με… τα “Σκαθάρια”! To Beatles Tribute Project επιστρέφει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών!
Η καρδιά μου πονεί για σας...: γκαλά ελληνικής οπερέτας από την Καμεράτα στο Μέγαρο
30.11.2016 16:57
Οι καλύτερες στιγμές της ελληνικής οπερέτας παρουσιάζονται σε μία φαντασμαγορική συναυλία με λαμπερούς σολίστ και τους Μουσικούς της Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.
Η Καμεράτα πάει με… Τρένο στο Ρουφ
04.11.2016 13:03
Η Καμεράτα-ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής επιβιβάζεται για πρώτη φορά στο Τρένο στο Ρουφ και καλεί τους φίλους της σε μία απολαυστική μουσική αλλά και γευστική διαδρομή
Carmina Burana, του Καρλ Ορφ από την Καμεράτα στο Ηρώδειο
30.05.2016 16:47
Η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου παρουσιάζει στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεσιβάλ Αθήνών, το γνωστότερο συμφωνικό/χορωδιακό έργο του 20ού αιώνα: τα πολυαγαπημενα Carmina Burana του γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Καρλ Ορφ (1895-1982), που γράφτηκαν το 1935 για μεγάλα ορχηστρικά και χορωδιακά σύνολα καθώς και τρεις σολίστ.