Δυο εκλεκτοί έλληνες σολίστ ,η Λορέντα Ράμου στο πιάνο και ο Κωσταντίνος Σίσκου στο κόρνο ,την Τρίτη 20 Ιανουαρίου θα μαγέψουν τους φίλους του Μεγάρου Μουσικής παρέα με την Καμεράτα, παρουσιάζοντας τέσσερις ιδιαίτερης αισθητικής ελληνικές συνθέσεις …

Οι  συνθέσεις που φέρουν την υπογραφή  των Κωνσταντίνου Στεφάνου, Γιώργου Κουρουπού, Αναστάσιου Φιλιππακόπουλου και Χρήστου Χατζή αποτελούν τον κορμό του εξαιρετικά ενδιαφέροντος αυτού προγράμματος που θα παρουσιάσει η Ορχήστρα με τη σύμπραξη των  δύο  ελλήνων σολίστ.

Τη συναυλία, που δίνεται στο πλαίσιο του Κύκλου Μουσικές του 20ού και 21ου αιώνα και φέρει τον τίτλο Μουσικές εξερευνήσεις με την Καμεράτα, διευθύνει ο μόνιμος αρχιμουσικός της Ορχήστρας Αλέξανδρος Μυράτ.

Την αυλαία της βραδιάς ανοίγει το Κοντσέρτο για πιάνο του νεαρού συνθέτη Κωνσταντίνου Στεφάνου. Το Κοντσέρτο γράφτηκε το χειμώνα του 2006 και είναι αφιερωμένο στη γυναίκα του Καλλιόπη και στην κόρη του Ελευθερία. Αφορμή για τη σύνθεσή του στάθηκε η πρώτη ηχητική επαφή του συνθέτη με την κόρη του, ενόσω η τελευταία ήταν ακόμη έμβρυο στην κοιλιά της μητέρα της.

Ακολουθεί το Κοντσερτίνο για πιάνο και έγχορδα του Γιώργου Κουρουπού. Το έργο γράφτηκε το 2000 ειδικά για τον πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη ο οποίος και το ερμήνευσε στην πρώτη παρουσίασή του στο Μόντρεαλ υπό τη διεύθυνση του Γ. Τουρόφσκι πλαισιωμένος από την Ορχήστρα I Musici de Montreal.

Το επόμενο έργο του προγράμματος ανήκει στον συνθέτη Αναστάση Φιλιππακόπουλο και η συναυλία ολοκληρώνεται με το Winter Solstice (Χειμερινό ηλιοστάσιο) για κόρνο και ορχήστρα εγχόρδων του Ελληνοκαναδού και ιδιαίτερα αγαπητού στο αθηναϊκό κοινό συνθέτη Χρήστου Χατζή. Δημιουργία του 2004, γράφτηκε έπειτα από παραγγελία της Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας του Βανκούβερ για τον διάσημο κορνίστα Jamie Sommerville, ο οποίος και το ερμήνευσε στην πρώτη του παρουσίαση.