Ο καλλιτέχνης Leif Podhajsky δημιουργεί με το ξεχωριστό στυλ του μία νέα συλλεκτική φιάλη για το Ballantine’s, αναδεικνύοντας την ομορφιά της Σκωτίας και τη μοναδική διαδικασία παρασκευής του διάσημου whisky.

Το Ballantine’s, το No.1 σκωτσέζικο ουίσκι στην Ευρώπη (εξαιρουμένων των Duty Free) και No.2 παγκοσμίως, παρουσιάζει τη νέα συλλεκτική φιάλη Ballantine’s Finest Tin με την υπογραφή του πρωτοποριακού καλλιτέχνη Leif Podhajsky: το ιδανικό δώρο για τους λάτρεις του whisky, των τεχνών και της μουσικής.

Ο Leif Podhajsky είναι ένας Αυστραλός καλλιτέχνης και γραφίστας, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη διεθνή μουσική σκηνή για τα εξώφυλλα δίσκων που έχει φιλοτεχνήσει – ανάμεσα σε πολλά άλλα, για τους Tame Impala, Foals, Kelis, The Vines. Τα έργα του είναι συχνά εμπνευσμένα από τη φύση και εξερευνούν θέματα του φυσικού κόσμου, ενώ είναι γνωστός για το χειρισμό των στοιχείων της ισορροπίας, της συμμετρίας και της επανάληψης με τα οποία δημιουργεί τα εντυπωσιακά σχέδια του.

Τρία στοιχεία-κλειδιά από την ιστορία του Ballantine’s  – το ίδιο το ποτό, τα εντυπωσιακά τοπία της Σκωτίας και  το ταξίδι της δημιουργίας του whisky – αποτέλεσαν την έμπνευση για τον Leif Podhajsky, ώστε να δημιουργήσει τη νέα συλλεκτική συσκευασία του Ballantine’s. Έτσι, το Ballantine’s Finest Tin αποτυπώνει την κίνηση του ποτού και είναι εμπνευσμένο από την πολυπλοκότητα, το βάθος και το χρυσό χρώμα του διάσημου αυτού σκωτσέζικου whisky.

Ο Leif Podhajsky δήλωσε με αφορμή τη συνεργασία: «Πριν ξεκινήσω τον σχεδιασμό για το Ballantine’s πέρασα χρόνο στη Σκωτία εξερευνώντας τα άγρια και φυσικά τοπία της, και προσπαθώντας να κατανοήσω τη διαδικασία παραγωγής του σκωτσέζικου whisky. Μια αντίστοιχη διαδικασία με τον εαυτό μου είχα ακολουθήσει για να σχεδιάσω το εξώφυλλο του άλμπουμ μου. Μετά από λίγο καιρό, η φαντασία μου άρχισε να δίνει μορφή στα σχέδιά μου. Εμπνέομαι από τα πάντα στη ζωή μου. Το Ballantine’s μου έδωσε απόλυτη δημιουργική ελευθερία, επιτρέποντάς μου να μείνω πιστός στο καλλιτεχνικό μου ύφος».

Ο Peter Moore, Global Brand Director του Ballantine’s, δήλωσε: «Αυτό το συναρπαστικό νέο σχέδιο είναι ο τέλειος τρόπος να συστήσουμε σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο το whisky μας, και θα είναι το τέλειο δώρο για τους θαυμαστές της μουσικής αλλά και για εκείνους που εκτιμούν τη δουλεία του Leif».

Η συλλεκτική φιάλη Ballantine’s Finest Tin διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.ballantines.com

Σχετικά με το Ballantine

Το Ballantine’s είναι το No.1 σκωτσέζικο ουίσκι στην Ευρώπη (εξαιρουμένων των Duty Free) και No.2 παγκοσμίως. Οι ετήσιες πωλήσεις ολόκληρης της σειράς του Ballantine’s ξεπερνούν τις 70 εκατομμύρια φιάλες σε όλο τον κόσμο. Το Ballantine’s έχει κερδίσει πάνω από 120 τρόπαια και μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας τα τελευταία 10 χρόνια, ως αποτέλεσμα της μοναδικής, πλούσιας και ισορροπημένης γεύσης του. Η σειρά, που ξεκινά από το Ballantine’s Finest και φτάνει μέχρι την αποκλειστική έκδοση 40 Years Old, είναι η πιο πλήρης στο κόσμο του σκωτσέζικου whisky, διατηρώντας την αυθεντικότητά της μέσα από τη δουλειά των Master Blenders, που τηρούν και μεταλαμπαδεύουν τα μυστικά και τις παραδόσεις του Ballantine’s από το 1827.

Σχετικά με τον Leif Podhajsky

Ο Leif είναι καλλιτέχνης αλλά και Creative Director. Το έργο του εξερευνά θέματα της συνεκτικότητας και της σημασίας της φύσης. Χρησιμοποιώντας τα θέματα αυτά προσπαθεί να εμπνεύσει τον θεατή σε μια εναρμόνιση  με τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στο Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο, την Ολλανδία και την πατρίδα του την Αυστραλία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.leifpodhajsky.com

Σχετικά με τους Chivas Brothers

Η εταιρεία Chivas Brothers είναι η επιχείρηση που ασχολείται με το σκωτσέζικο whisky και το  premium gin της Pernod Ricard, μίας από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στον κλάδο του κρασιού και των ποτών. Οι Chivas Brothers είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στο  luxury σκωτσέζικο whisky και στο premium gin. Στο χαρτοφυλάκιό της συμπεριλαμβάνονται τα Chivas Regal, Ballantine’s, Beefeater gin, The Glenlivet, Royal Salute, Aberlour, Plymouth gin, Longmorn, Scapa, 100 Pipers, Clan Campbell, Something Special και Passport. Για περισσότερες πληροφορίες: www.chivasbrothers.com

Facebook: facebook.com/ballantines
Twitter: twitter.com/ballantines
YouTube: https://www.youtube.com/ballantines