Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Όπως κυλάει ο ποταμός, κυλάει και το τραγούδι

Όπως κυλάει ο ποταμός, κυλάει και το τραγούδι
Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου η Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη σε συνεργασία με το Καφέ Κήπος στη Χίο ,παρουσιάζει τη Σοφία Παπαζογλου στο τραγούδι και τους Duo Crama. Οι τρεις εξαιρετικοί μουσικοί ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις σε μια ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη μουσική παράσταση .

Η παράσταση είναι ένα πάντρεμα μελωδιών και τραγουδιών από τα βαλκάνια, τη τζαζ, τα λαϊκά μας και την ανατολή όπως αναδύονται από τη δισκογραφία τους και τα αγαπημένα τους τραγούδια μες στο χρόνο.

Η βραδιά περιλαμβάνει τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο των τριών καλλιτεχνών όπως από την τελευταία συνεργασία της Σοφίας με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και το δίσκο Πέμπτη απόγευμα, από τον πρώτο της δίσκο σε μουσική Νίκου Μαμαγκάκη μέχρι την πρόσφατη συμμετοχή της στο δίσκο Καλό ταξίδι του γκρουπ Μακρινά ξαδέλφια. Από τη συνεργασία του Ντασο Κούρτι με το Γιώργο Νταλάρα και το δίσκο Έρημα χωριά αλλά και ένα ορχηστρικό του Βασίλη Κετεντζόγλου που περιλαμβάνεται στο Ημερολόγιο 2 του Νίκου Ξυδάκη.

Τα τραγούδια εκτός του ρεπερτορίου τους έχουν επιλεχθεί με γνώμονα το ότι  ακούγονται όλο και σπανιότερα στις μέρες μας στις μουσικές σκηνές και τα μαγαζιά. Έτσι θα ακουστούν η Παναγία των Πατησίων (Χατζιδάκι-Γκάτσου), τα περβόλια (Μίκη Θεοδωράκη), πρωτομαγιά (Σαββόπουλου), τζαζ κομμάτια όπως το cry me a river, τραγούδια νεότερων συνθετών του έντεχνου αλλά και παλιά κλασικά λαικά και παραδοσιακά που κυλούν το ένα μετά το άλλο στις καρδιές και τα χείλη και φτιάχνουν μια μεγάλη παρέα που τραγουδά μαζί τους.

Σχετικές ειδήσεις
02.11.2016 10:17
Το δεύτερο τραγούδι, μετά το «ΒΑΛΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑ», από τον επερχόμενο δίσκο της Δήμητρας Γαλάνη με τον Ευστάθιο Δράκο σε μουσική του ίδιου και στίχους του Νίκου Μωραΐτη.
1000mods: Νέο τραγούδι και νέα ολοκληρωμένη κυκλοφορία
09.09.2016 15:31
Οι heavy rockers 1000mods έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο τραγούδι, από το επερχόμενο –τρίτο σε σειρά- full length album τους, με τίτλο “Repeated Exposure To…”. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι “The Son” και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω.
Φάρος: Νέο τραγούδι & video clip από τον Κωστή Μαραβέγια
31.05.2016 13:08
Το πρώτο τραγούδι από το επερχόμενο cd του Κωστή Μαραβέγια με γενικό τίτλο «ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ» που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες.
Το Αστικό Λαϊκό τραγούδι στον 20ό αιώνα: Μουσική παράσταση στις 1002 Νύχτες
06.04.2016 14:41
Τις Κυριακές 10, 17 και 24 Απριλίου 2016, οι "1002 Νύχτες" φιλοξενούν την μουσική παράσταση «Το Αστικό Λαϊκό Τραγούδι στον 20ό αιώνα».
Τα τραγούδια μας: Αφιέρωμα στο χριστιανικό τραγούδι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
04.01.2016 10:37
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης») το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, ώρα 8.30 μμ, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία «Τα τραγούδια μας», ένα αφιέρωμα στο χριστιανικό τραγούδι, τη μουσική κληρονομιά που σημάδεψε τον 20ο και επεκτάθηκε στον 21ο αιώνα, σύμβολο ενός αγώνα αλλά και βιωματική έκφραση πολλών γενεών.