Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ο πιλότος και ο Μικρός Πρίγκιπας του Πίτερ Σις σε μετάφραση του  Θέμελη Γλυνάτση.



Ο Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί γεννήθηκε στη Γαλλία το 1900, όταν το αεροπλάνο είχε μόλις εφευρεθεί. Ονειρευόταν πάντα να πετάξει, και η περιπέτεια της ζωής του ξεκίνησε όταν έγινε πιλότος σε νεαρή ηλικία. Ήταν ένας από τους πρώτους πιλότους της αεροπορικής ταχυδρομικής υπηρεσίας και, μαζί με τους συναδέλφους του, συνέβαλε στη διάνοιξη νέων διαδρομών προς μακρινούς προορισμούς. Πέταξε πάνω από βουνά και ερήμους, πάλεψε με ανέμους και καταιγίδες και προσπάθησε να καταρρίψει διάφορα ρεκόρ της αεροπλοΐας. Από τη θέση του πιλότου συνήθιζε να στοχάζεται σχετικά με τη ζωή στη γη και στους ουρανούς. 
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια γεμάτη ευαισθησία αφήγηση της ζωής του συγγραφέα του Μικρού πρίγκιπα και ταυτόχρονα ένα συναρπαστικό χρονικό του πώς η αεροπλοΐα άλλαξε την ανθρωπότητα.


Ο Πίτερ Σις είναι διεθνώς αναγνωρισμένος συγγραφέας και εικονογράφος πολλών παιδικών βιβλίων. Το 2012 τιμήθηκε με το Βραβείο Εικονογράφησης Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ενώ έχει κερδίσει και την υποτροφία Μακ Άρθουρ. Ζει στη Νέα Υόρκη από το 1984.