Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Οι Γάλλοι High Tone live για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Οι Γάλλοι High Tone live για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Το κορυφαίο dub συγκρότημα στον κόσμο, οι Γάλλοι HIGH TONE, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Παρασκευή 13 Νοέμβρη στην Αθήνα (Votanikos Live) και Σάββατο 14 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη (Principal Club).

Η θρυλική μπάντα της ευρωπαϊκής underground σκηνής καταφθάνει για δύο μοναδικές εμφανίσεις που περιμένουν πολύ καιρό οι φίλοι τους στη χώρα μας, στα πλαίσια της μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ. Με αφορμή την σπουδαία αυτή μουσική επίσκεψη δύο μεγάλα πάρτυ θα στηθούνε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή μερικών από τα καλύτερα dub σχήματα της χώρας: Dubadventures, Κακό Συναπάντημα Soundsystem και πολλούς άλλους. Get ready people!

IN DUB WE TRUST

Μετά την κυκλοφορία του 11ου στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο ‘Ekphron’, οι High Tone πραγματοποίησαν μια εκτεταμένη περιοδεία στη Γαλλία και ενώ ήδη δούλευαν το επόμενό τους βήμα στα πλαίσια της συνεργασίας ‘High Tone meets Oddateee’. Το φθινόπωρο του 2015 ήρθε επιτέλους η στιγμή να ξεκινήσουν την ευρωπαϊκή τους περιοδεία και να συναντήσουν τους πολυάριθμους φίλους τους και στην Ελλάδα για πρώτη φορά, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα… Ετοιμαστείτε!

Από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της Ευρωπαϊκής underground σκηνής, οι High Tone δημιούργησαν την δικιά τους ιδιαίτερη και μοναδική μουσική ταυτότητα, επηρεασμένοι από το πνεύμα της rave και punk κουλτούρας όμως πάντα κοντά στην ουσία της Dub μουσικής σε όλη την έκτασή της. Αρχικά η μουσική τους είχε χαρακτηριστεί ethno-dub αλλά οι High Tone δεν σταμάτησαν ποτέ να εξερευνούν και να πειραματίζονται με τον ήχο της λεγόμενης bass music και πέρα από αυτόν. Οι επιρροές τους ήταν πάντα από την indie μουσική σκηνή διαλέγοντας ιδιαίτερα στοιχεία από κάθε δεκαετία: 70s κιθαριστικά μοτίβα, 80s συνθεσάιζερ, samplers και turntablisms από τα 90s και ηλεκτρονική μουσική των πρόσφατων δεκαετιών.

Πρωτοπόροι σε παγκόσμιο επίπεδο στο να παίζουν live dub μουσική, οι High Tone έχουν περιοδεύσει σχεδόν παντού σε όλο τον κόσμο από τον Καναδά μέχρι την Κίνα και φυσικά στην Ευρώπη όπου βρίσκεται το πιο φανατικό κοινό τους. Η μπάντα εξελίσσεται με κάθε νέα κυκλοφορία και κάθε μία από τις πολυάριθμες συνεργασίες της: με τους Kaly Live Dub, Improvisators Dub, Zenzile, Wang Lei, Brain Damage και αποδεικνύουν ότι παραμένουν μουσικά ανήσυχοι, κάτι που είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους από την αρχή. Ο ήχος των High Tone είναι πάντα πρωτοποριακός, πειραματικός, καινοτόμος αλλά πάντα ψυχεδελικός και υπνωτικός.

http://www.hightone.org
https://www.facebook.com/hightoneofficial

Σχετικές ειδήσεις
Panda Dub Live Band στο Fuzz Live Music Club
16.02.2017 10:52
H Enter Events την Παρασκευή 5 Μαΐου παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Panda Dub με την συνοδεία της Live Band του!
Οι High on Fire live στο Gagarin
17.11.2016 16:02
Το θρυλικό συγκρότημα High on Fire έρχεται για ένα μοναδικό live στο Gagarin στις 20 Νοεμβρίου!
Οι Ιάπωνες Boris για πρώτη φορά στην Ελλάδα
31.08.2016 17:22
Οι Ιάπωνες Boris, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα του experimental / κιθαριστικού ήχου παγκοσμίως, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο Fuzz Live Music Club!
The Warlocks live στο An Club
25.08.2016 16:59
Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας, για την προώθηση του έβδομου σε σειρά full length album τους, με τίτλο "Songs from the Pale Eclipse", οι Αμερικανοί psychedelic rockers The Warlocks έρχονται για πρώτη φορά στην χώρα μας από την "Πόλη των αγγέλων", για ένα μοναδικό live στο ιστορικό υπόγειο του An Club.
Η LP για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
05.07.2016 15:41
Το Gazarte παρουσιάζει στην Τεχνόπολη για πρώτη φορά στην Ελλάδα το φαινόμενο LP!