Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης μας και την ενθάρρυνση της φιλαναγνωσίας, λειτουργεί, από το 2012, Κινητή Δανειστική Βιβλιοθήκη, την οποία εμπλουτίζει διαρκώς με νέους τίτλους.

Το «Βιβλίο-αυτοκίνητο» φιλοξενεί, πλέον, πάνω από 1500 τόμους βιβλίων: παιδικά, εφηβικά, ελληνική και ξένη λογοτεχνία, βιβλία ιστορίας, αρχαίους έλληνες συγγραφείς, βιογραφίες κ.ά. Η συλλογή είναι μηχανογραφημένη και οι δανεισμοί γίνονται ηλεκτρονικά.

Όποιος επιθυμεί να δανειστεί γράφεται μέλος της, προσκομίζοντας την ταυτότητά του κι ένα λογαριασμό του ΟΤΕ, για να διαπιστωθεί ότι είναι κάτοικος Ηλιούπολης. Τα βιβλία που δανείζονται από την Κινητή Βιβλιοθήκη επιστρέφονται πάλι σε αυτήν.

Φέτος, η Κινητή Βιβλιοθήκη θα κάνει στάση κάθε Τετάρτη, εναλλάξ,  στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Λεωφ. Παναγούλη 1, περιοχή Αγίας Μαρίνας) και στην Πλατεία Φλέμινγκ,  από τις 16:00 μέχρι τις 19:00.


Η πρώτη στάση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015, στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ηλιούπολης.

Η  «Κινητή Βιβλιοθήκη» θα πραγματοποιεί διαδρομές μέσα στην πόλη, για την περίοδο 2015-2016, έως τον Μάιο.