Ο διαγωνισμός Όλοι μαζί όμοιοι – διαφορετικοί, που οργάνωσε το Goethe-Institut Athen σε συνεργασία με την Seven Films και την υποστήριξη της Lufthansa, ο οποίος βασίστηκε στη σπουδαία ταινία Το Κύμα του Dennis Gansel, λήγει στις 15 Ιανουαρίου και οι νικητές αναμένουν να ανακοινωθούν στην εκδηλώση λήξης στις 24 Ιανουαρίου.

Η ταινία αφορά ένα Γυμνάσιο  του οποίου ο καθηγητής Rainer Wenger μετατρέπει το καθιερωμένο μάθημα σε πείραμα: Μαθητές και δάσκαλος ζουν στην κυριολεξία το απολυταρχικό καθεστώς.

Οι μαθητές συμμετέχουν με ενθουσιασμό. Όμως, αυτό που με την πρώτη ματιά μοιάζει με αλλαγή και νέο ξεκίνημα, με αλληλεγγύη και ισότητα, πολύ γρήγορα αποκαλύπτει την τρομακτική του πραγματικότητα.  Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού είδαν την ταινία και δημιούργησαν την δική τους εικαστική εκδοχή, διεκδικώντας δύο βραβεία. Ένα για νέους μέχρι 18 ετών και ένα για ενήλικες (από 18 ετών και πάνω).

Στον νικητή μέχρι 18 ετών το Goethe-Institut Athen προσφέρει ένα τμήμα εκμάθησης της γερμανικής στη Γερμανία το καλοκαίρι του 2009 διάρκειας τριών εβδομάδων με διαμονή, πλήρη διατροφή, εκδρομές και ασφάλιση για ατυχήματα και ασθένεια. Το βραβείο συμπεριλαμβάνει επίσης οικονομική συμμετοχή του Ινστιτούτου στα αεροπορικά εισιτήρια.

Ενώ, ο νικητής από 18 ετών και πάνω κερδίζεί ένα εξάμηνο τμήμα εκμάθησης της γερμανικής στο Goethe-Institut Athen, τα απαραίτητα βιβλία καθώς και  ένα αεροπορικό εισιτήριο για Βερολίνο.

Για τις δυο καλύτερες συμμετοχές θα αποφασίσει μια κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από μέλη του Goethe-Institut Athen, της Seven Films και τη Νατάσα Χασιώτη, κριτικό-ιστορικό χορού και δημοσιογράφο.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη, δίνοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε τις ιδίαιτερες εικαστικές εκδοχές νέων και εφήβων, πάνω σε μία εξαιρετική ταινία.