Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Αλληγορίες: έκθεση του Πανταζή Τσέλιου στην αίθουσα Τέχνης Ianos

Αλληγορίες: έκθεση του Πανταζή Τσέλιου στην αίθουσα Τέχνης Ianos

Η IANOS Αίθουσα Τέχνης παρουσιάζει τον ταλαντούχο νέο ζωγράφο και χαράκτη Πανταζή Τσέλιο στην πρώτη του ατομική έκθεση “Αλληγορίες”, με χαρακτικά έργα και τρία αυθεντικά χειροποίητα βιβλία (Η Ωδή του Χρόνου, Κερυνίτης έλαφος και Συλλογή οκτώ χαρακτικών).

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 στις 20:30 και θα διαρκέσει έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Τα έργα του Πανταζή Τσέλιου αφορμόνται από έννοιες και ερωτήματα που σχετίζονται με τη ροή του χρόνου, τη γέννηση, τον κύκλο της ζωής και της δημιουργίας, καθώς και αξίες άρρηκτα συνδεδεμένες με τη συμπεριφορά και τις σχέσεις των ανθρώπων. Ως δημιουργικά "εργαλεία" χρησιμοποιούνται συχνά η αλληγορία, οι μεταφορές και οι παραλληλισμοί εννοιών, όπου μέσα από συνθέσεις συμβόλων παρατίθεται ένα δεδομένο. Συχνή είναι επίσης η χρήση απλών μύθων ή ποιημάτων, όπου σε δεύτερη πιο ενδελεχή ανάγνωση και αποκωδικοποίηση των μεταφορών και των συμβολισμών εμφανίζεται ένα πιο επίκαιρο και στοχευμένο σχόλιο. Με αυτό τον τρόπο, μέσα από έννοιες και αξίες που φαντάζουν στη σύγχρονη αντίληψη δεδομένες και παλαιές αισθητικά, επιχειρείται μια συμβολιστική επανεμφάνιση τους στην τέχνη και ειδικότερα στον κόσμο της τέχνης του βιβλίου.

Ο Πανταζής Ε. Τσέλιος γεννήθηκε το 1988 και κατάγεται από το Φουρνά της Ευρυτανίας. Το 2009 εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από όπου αποφοίτησε το Σεπτέμβριο του 2015, από το Α΄ εργαστήριο χαρακτικής με καθηγητές τους Γιάννη Γουρζή και Μιχάλη Αρφαρά. Έχει παρακολουθήσει τον κύκλο σπουδών του εργαστηρίου γραφικών τεχνών και τέχνης του βιβλίου και τρία έτη σπουδών στο Γ΄ εργαστήριο ζωγραφικής με τους Μάριο Σπηλιόπουλο και Παντελή Χανδρή. Παρακολούθησε σεμινάριο και μαθήματα βιβλιοδεσίας στο εργαστήριο βιβλιοδεσιών του Μπάμπη Λέγγα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η ανανεωμένη IANOS Αίθουσα Τέχνης, ξεκινά τον τέταρτο χρόνο της λειτουργίας της υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, εστιάζοντας στην παρουσίαση θεματικών αφιερωμάτων και ατομικών εκθέσεων με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν της λογοτεχνίας και της ποίησης, αλλά και τη σχέση ενός χώρου αφιερωμένου στον κόσμο του βιβλίου με την πόλη που τον περικλείει.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση της Νέλλας Γκόλαντα στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
21.02.2017 17:17
Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζει την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 την ατομική έκθεση της Νέλλας Γκόλαντα με τίτλο: Η εμπλοκή του χώρου: από τα Χαρακτικά στα “Κατοικημένα Γλυπτά Τοπία”.
Τέχνη στο πατάρι #5 στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
21.02.2017 10:20
Η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ θα φιλοξενήσει και φέτος την καθιερωμένη εδώ και τέσσερα χρόνια Τέχνη στο Πατάρι, μια ομαδική εικαστική έκθεση που προτείνει μικρούς θησαυρούς τέχνης στο πατάρι του Ιανού.
«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση»: Ομαδική έκθεση στην IANOS Αίθουσα Τέχνης
12.05.2016 11:47
Η ομαδική εικαστική έκθεση «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση» που εγκαινιάζεται στην IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 20.00, παρουσιάζει το έργο τεσσάρων νέων εικαστικών που "συγκατοίκησαν" στα εργαστήρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και αποφοίτησαν το 2015.
Η τέχνη ανθίζει στην οδό Λεμπέση: Δύο εκθέσεις των Γιώργου Πανταζή και Μίλυ Μαρτιώνου
05.05.2016 14:14
Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 20:00, η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και η γκαλερί artshot Sophia Gaitani, μας προσκαλούν στα κοινά εγκαίνια δύο εκθέσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσεγγίζοντας την τέχνη με μία άκρως εορταστική και ανοιξιάτικη διάθεση.
Αλληγορίες, Λόγος τρισδιάστατος: έκθεση του Μανόλη Ρωμαντζή στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
31.03.2016 17:05
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος μας προσκαλεί στην πρώτη ατομική έκθεση γλυπτικής του Μανόλη Ρωμαντζή με τίτλο «ΑΛΛΗΓΟΡΙΕΣ, Λόγος τρισδιάστατος», που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και τη Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου.