Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

GRexit από την ομάδα Σκευή στο θέατρο Παραμυθίας

GRexit από την ομάδα Σκευή στο θέατρο Παραμυθίας

Η Θεατρική Ομάδα "Σκευή" παρουσιάζει από τις 16 Οκτωβρίου 2015 το έργο "GRexit" που κατέλαβε την 1η θεση στο Φεστιβάλ έργων τρόμου που διοργάνωσε το Θέατρο Παραμυθίας με την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Συγγραφέων/Σεναριογράφων και της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών.

 

Το πρωτότυπο έργο "GRexit"  μέσα από τον ποιητικό λόγο παρουσιάζει την ιστορία τρόμου και πολιτικού κυνισμού στην σκακιέρα της στρατηγικής και των παιχνιδιών εξουσίας από την εποχή του Θουκυδίδη στην Ελλάδα του 2015. Αναζητώντας την ιστορικότητα της ανθρώπινης συνείδησης, η σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης βρίσκει το ιστορικό της αντίκρισμα στον διάλογο Αθηναίων – Μηλίων καθώς αποτελεί μια οδυνηρή διαπραγμάτευση ανάμεσα στο δίκαιο και τον ισχυρό, ανάμεσα στο συμφέρον και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια υπό τον κίνδυνο της ολικής καταστροφής.

 

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Αφροδίτη Ματκάρη

Κίνηση: Άρτεμις Ιγνατίου

Πρωτότυπη Μουσική: Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Ηλίας Καζαής

Επιμέλεια Μάσκας & Μακιγιάζ: Βικτωρία Χαλιώτη

 

Παίζουν (αλφαβητικά): Κίμωνας Δούσης, Ιωάννα Κοσσένα, Κώστας Κούσης, Ελένη Μαστρολέων, Αφροδίτη Ματκάρη, Θανάσης Πατριαρχέας, Μηνάς Σπανάκης, Άννα Χαραλάμπους.

Σχετικές ειδήσεις
Το Αμάρτημα της Μητρός μου, του Γ. Βιζυηνού στο Θέατρο Παραμυθίας
10.02.2017 17:24
Το Θέατρο Παραμυθίας παρουσιάζει από τις 10 Φεβρουαρίου για λίγες παραστάσεις το έργο του Γεώργιου Βιζυηνού, Το Αμάρτημα της Μητρός μου, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Αντώνη Στελιανέση.
Η Νύχτα (Yard Gal), της Rebecca Prichard στο Θέατρο Παραμυθίας
02.02.2017 10:43
To + Iνστιτούτο Πειραματικών Τεχνών παρουσιάζει στο Θέατρο Παραμυθίας την παράσταση Η Νύχτα (Yard Gal), της Rebecca Prichard, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή, με πρωταγωνίστριες τη Σίσσυ Δουτσίου και τη Λίλη Τσεσματζόγλου, από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017.
28.09.2016 12:44
Η ΜΥΓΑ του Ζώρζ Λάγκελαν σε σκηνοθεσία Διονύση Λυκιαρδόπουλου, θα συνεχίσει φέτος, για δεύτερη σεζόν, την επιτυχημένη πορεία της στο Θέατρο «Παραμυθίας» από την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016.
Με μάτια κλειστά σε βλέπω, από την ομάδα Three στο Θέατρο Παραμυθίας
27.06.2016 11:50
Η ομάδα Three παρουσιάζει στο Θέατρο Παραμυθίας το έργο του Σπύρου - Ανδρέα Παπαδάτου, Με μάτια κλειστά σε βλέπω.
«Χ» της Γεωργίας Χιόνη στο Θέατρο Παραμυθίας
22.03.2016 11:40
Από 1 Απριλίου ως 10 Ιουνίου 2016 το Θέατρο Παραμυθίας παρουσιάζει το έργο «Χ» της Γεωργίας Χιόνη.