Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του δίσκου «Διαδικασία Ημέρευσης» που αποδεικνύει ότι η φράση δεν αντιπροσωπεύει την φάση, και με αφορμή την κυκλοφορία των ολοκαίνουργιων τους κομματιών στο διαδίκτυο, οι Chinese Basement επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα live που θα μας φέρει 505 μέτρα υπό την επιφάνεια της γης!

Οι Chinese Basement είναι o Φοίβος Παπαθεοδοσίου (drums), ο Άρης Παπαδόπουλος (μπάσο), ο Βασίλης Πανούτσος (κιθάρα-φωνή) και ο Ηλίας Βουρλιώτης (φανφάρα, κρουστά, κιθάρα).

Είναι μια μπάντα του δρόμου που τα live τους στη Διαγώνιο, στις πλατείες Ναυαρίνου και Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, είναι από μόνα τους μικρές συναυλίες. Πρωτογνωρίστηκαν με το μεγάλο κοινό με τις εμφανίσεις τους στο Schoolwave όπου έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση και συνέχισαν με μια σειρά εμφανίσεων στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο ήχος τους, ηλεκτρικός, είναι ένα μείγμα από indie rock και industrial post punk στοιχεία, παντρεμένα με όργανα του δρόμου και οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παράξει ήχο. Πρωτότυποι μουσικά, με ιδιαίτερο, αλληγορικό ελληνικό στίχο. Ένα ανατρεπτικό ταξίδι στο άγνωστο, με όχημα τη μουσική και τα γεμάτα εικόνες και νοήματα λόγια.

https://www.facebook.com/chinesebasementband
https://myspace.com/chinesebasement/music/albums