Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης στο Atopos BlahBlahBlah

Ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης στο Atopos BlahBlahBlah

To Atopos BlahBlahBlah, υπό την επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη, αποτελεί μια σειρά από τακτικές συναντήσεις στον χώρο της Atopos cvc, με έναυσμα την έρευνα γύρω από την επερχόμενη έκδοση του οργανισμού με τίτλο Unlocked.

Το βιβλίο καταγράφει τη φωτογραφική απεικόνιση του γυμνού σώματος, μέσα από τις σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρμες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2015 με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 140 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Με βασικό μέσο τον λόγο και το κείμενο η νέα ενότητα BlahBlahBlah προσεγγίζει έννοιες και θεματικές, όπως το Newdity (New Nudity), μέσα από εκδηλώσεις, ομιλίες , παρουσιάσεις, ειδικά projects, performances, workshops και αναγνώσεις. To Atopos BlahBlahBlah συνεχίζεται με τον Παναγιώτη Ευαγγελίδη.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος, συγγραφέας και μεταφραστής έχει διακριθεί για μια σειρά ταινίες και ντοκιμαντέρ όπως το φιλμ Λάμπουν στο Σκοτάδι (2013) και έχει συμμετάσχει με τα σενάριά του στις ταινίες Στρέλλα (2009) και Ξενία (2014) του Πάνου Κούτρα. Το πρώτο του μυθιστόρημα κυκλοφόρησε το 1993 ενώ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μεταφραστές ιαπωνικής λογοτεχνίας στη χώρα μας.

Ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης θα βρεθεί στην Atopos σε μια συζήτηση ανοιχτή στο κοινό μαζί με μια σειρά από καλεσμένους (Άρης και Λάκης Ιωνάς (The Callas), Φοίβος Σακαλής, Άκης Καπράνος, Γρηγόρης Χατζηιωαννίδης, Μαρία Cyber, Νίκη Σωτηροπούλου, Ορέστης Πλακιάς κ.ά.) προκειμένου να σχολιάσουν και να τοποθετηθούν πάνω σε μια σειρά από ερωτήματα με θέμα το Γυμνό Σώμα , την επικοινωνία και τη Σεξουαλικότητα στην εποχή του Facebook, του Instagram και του Tinder:

Πώς επηρεάζεται η σχέση με το σώμα και την εικόνα μας μέσα από τις σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρμες;

Πόσο πιο ελεύθεροι ή χειραγωγημένοι είμαστε λόγω της ψηφιακής επικοινωνίας σε σχέση με το παρελθόν;

Τα social media επαναπροσδιόρισαν την ερωτική επικοινωνία;

Πώς αλλάζει η αναζήτηση της ερωτικής απόλαυσης και της πορνογραφίας λόγω της χρήσης του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης;

Παράλληλα, η Atopos cvc θα «ξεκλειδώσει» το βράδυ εκείνο τους χώρους της για το κοινό παρουσιάζοντας συλλεκτικά έργα από την Atopos Collection. Ανάμεσά τους τα νέα κοστούμια του Βρετανού σχεδιαστή Craig Green, Mon Petit Chou της Atopos, τα οποία εντάχθηκαν πρόσφατα στη συλλογή του οργανισμού.

Επιμέλεια: Βασίλης Ζηδιανάκης

 

Φωτό: © Andrew Lyman // Unlocked book by Atopos cvc

Σχετικές ειδήσεις
Sustainable Fashion, από το British Council και την Atopos cvc
16.01.2017 15:21
Το British Council και η Atopos cvc παρουσιάζουν το Sustainable Fashion.
ΕΠΙΤΟΠΟΥ 2013-15: Συναντήσεις με αφορμή την έκδοση καταλόγου του project
09.08.2016 11:35
Με την ευκαιρία της έκδοσης του καταλόγου ΕΠΙΤΟΠΟΥ 2013-15, ο οποίος περιγράφει την δημιουργία και υλοποίηση της πρότασης επί τρία συναπτά έτη στην Άνδρο, οργανώνονται δύο συναντήσεις.
Τρεις Συναντήσεις Καλλιτεχνών με τον Κώστα Καζαμιάκη στον Ιανό
17.06.2016 12:35
Στα πλαίσια του κύκλου εκδηλώσεων «Από το αμπέλι στο θέατρο», ο Κώστας Καζαμιάκης ομιλεί αλλά και συνομιλεί με καλλιτέχνες, στον Ιανό. Οι τρεις τελευταίες συναντήσεις της σεζόν είναι στις 22, 29 Ιουνίου & 6 Ιουλίου 2016.
Ο Kωστής Σταφυλάκης στο Atopos BlahBlahBlah
21.04.2016 11:25
Στο πλαίσιο του προγράμματος Atopos BlahBlahBlah o Kωστής Σταφυλάκης θα εισηγήθει την ομιλία-συζήτηση με τίτλο Ξαναδιαβάζοντας την κριτική της παρουσίας: σώμα και χειρονομία στη μεταδιαδικτυακή συνθήκη.
Ανοιχτό κάλεσμα για το SPBH Workshop στην Atopos cvc
18.03.2016 16:50
Στο πλαίσιο του προγράμματος Atopos BlahBlahBlah, ο οργανισμός Atopos cvc συνεργάζεται με τον Bruno Ceschel και το Self Publish Be Happy του Λονδίνου. Μετά την Tate Modern, το ICA, τη Serpentine και το Aperture Foundation ο ιδρυτής του SPBH θα βρεθεί στην Αθήνα και στην Atopos cvc στις 8 Απριλίου για να μιλήσει για την έρευνά του γύρω από τις ανεξάρτητες εκδόσεις και για να παρουσιάσει το project SPBH TV αλλά και το νέο του βιβλίο, ένα μοναδικό εγχειρίδιο-μανιφέστο γύρω από τα DIY photobooks και τις καλλιτεχνικές εκδόσεις.