Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Νεκροί Ταξιδιώτες

Νεκροί Ταξιδιώτες
Μια παράσταση στην οποία ο Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη επί σκηνής ,ανεβαίνει στη νέα στέγη του θεάτρου Συνεργείο στο Μεταξουργείο σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου.

Πρόκειται για μία παράσταση βασισμένη σε διηγήματα των Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες και Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες δε συναντήθηκαν ποτέ. Ο δεύτερος γεννήθηκε 17 χρόνια μετά τον θάνατο του πρώτου, στην Κολομβία, δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Σκιάθο του Έλληνα  κοσμοκαλόγερου. Οι ήρωες τους όμως, ο Κωνσταντής και ο Εστέβαν, θα συναντηθούν στο στερνό τους ταξίδι στη σκηνή .

Δύο έκθετοι νεκροί ταξιδιώτες, που πλέουν διαπόντιοι και υπερπόντιοι» για να εκπληρώσουν κάποιο ανομολόγητο τάμα, ή να πραγματώσουν έναν ύψιστο σκοπό, πριν κοιμηθούν τον αιώνιο ύπνο, στην αγκαλιά της πατρικής του γης ο ένας, και της ανοιχτοχέρας θάλασσας που την τριγυρίζει ο άλλος. Η μοίρα τους κοινή. Γεννήματα και οι δυο μιας ποιητικής πεζογραφίας, ντυμένοι τη βαριά φορεσιά των μύθων του τόπου τους, με πρόσωπα πολλαπλά: Διόνυσοι κι Οδυσσείς, Ελπήνορες και Χριστοί μαζί, μας καλούν στον μαγικό κόσμο τους, εκεί που η φαντασία είναι πραγματικότητα και η πραγματικότητα θηλιά στο λαιμό εκείνων που δεν ονειρεύονται.

Τέσσερις ηθοποιοί θα μας ταξιδέψουν από την ποιητική χώρα των δύο συγγραφέων, στη σύγχρονη θεατρική πραγματικότητα με μοναδικές αποσκευές τη γλώσσα και τη φαντασία. 
Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιανουαρίου

Παίζουν: Μαρία Αιγινίτου, Βιολέττα Γύρα, Γιώργος Στάμος, Χάρης Χαραλάμπους

Σχετικές ειδήσεις
Ο Αμερικάνος, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Θέατρο Αυλαία
29.11.2016 16:33
Το Θέατρο Αυλαία, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε συνεργασία με την εταιρεία Θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον» και την εταιρία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γίνονται Έργα» παρουσιάζει το χριστουγεννιάτικο διήγημα «Ο Αμερικάνος».
Ο Αμερικάνος, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
20.10.2016 15:28
«Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, φιλοξενείται στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών για πέντε μόνο παραστάσεις στις 20, 21, 22 & 23 Οκτωβρίου 2016 (με διπλή παράσταση το Σάββατο 22/10).
Η Νοσταλγός, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για 2η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη
31.08.2016 16:37
«Η Νοσταλγός», το αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μετά τις περσινές Sold-Out παραστάσεις επιστρέφει στο Θέατρο Αλκμήνη.
Νεκρός Ταξιδιώτης, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για 2η χρονιά στο Skrow
09.03.2016 16:02
Η Δέσποινα Κούρτη και ο Άρης Τρουπάκης συναντούν για δεύτερη φορά με τη βοήθεια του μουσικού Αλέξη Κωτσόπουλου, τον «Νεκρό Ταξιδιώτη», το αριστουργηματικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από 23 Μαρτίου κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00 στo Skrow.
Λωξάντρα, με την Άννα Βαγενά στο Θέατρο Μεταξουργείο
01.03.2016 13:29
Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάντρας», έτσι όπως τις αποτύπωσε στο ομώνυμο βιβλίο η εγγονή της η Μαρία Ιορδανίδου, θα ξαναζωντανέψουν στη σκηνή του Θεάτρου «Μεταξουργείο» με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά.