Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Austrian artists on paper/cardboard

Austrian artists on paper/cardboard
Η γκαλερί artis causa, σε συνεργασία με τη γκαλερί Chobot της Βιέννης, παρουσιάζει πέντε σπουδαίους σύγχρονους Αυστριακούς δημιουργούς: Ernst Zdrahal, Erwin Wurm, Herbert Brandl, Gunter Damisch και Arnulf Rainer.

Ο Arnulf Rainer οπαδός του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού, χάραξε το δικό του μονοπάτι στην Ευρωπαϊκή Τέχνη με την σειρά των έργων του overpaintings. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 ο Rainer δουλεύει επάνω σε φωτογραφίες όπου είναι έκδηλη η αλληλεπίδραση της διανοητικής περισυλλογής και της σωματικής έκφρασης.

Ο Erwin Wurm, καλλιτέχνης multimedia, γνωστός για την εμμονή του με τις επιφάνειες, τα outfits και τις ανθρώπινες πόζες, καθιερώθηκε με τα one minute sculptures, όπου χρησιμοποίησε με ειρωνικό – κριτικό τρόπο αντικείμενα  καθημερινής χρήσης και επισκέπτες των εκθέσεών του σε φωτογραφίες..

Οι συμπυκνωμένες γραμμές και τα σύμβολα του Gunter Damisch σχηματίζουν χρωματικούς λαβυρίνθους, παραδείσια τοπία, εξωστρεφείς αφηγήσεις μικρόκοσμων και μακρόκοσμων, όπου κύριο εργαλείο είναι  το χρώμα , συχνά σε πολλαπλά στρώματα να σχηματίζει κρούστες σβόλων.

Τον Herbert Brandl, καλλιτέχνη της ίδιας γενιάς με τον Damisch  απασχολεί ιδιαίτερα η επιρροή του χρόνου στην αντίληψη, ο συσχετισμός χρώματος και μνήμης..

Ο Ernst Zdrahal διαμορφώνει αρχιτεκτονικά τοπία με διακεκομμένες γραμμές, διχοτομημένα βουνά και πεδία όπου ξεχωρίζει μια βίαιη εικόνα, ένα σχέδιο ανθρώπινης μορφής ή αντικειμένου ξεκομμένο από το φυσικό του περιβάλλον . Το περιβάλλον σε σχέση με το έργο που κατασκεύασε ο άνθρωπος, σαν στοιχείο καταστροφής.

Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου, ώρα 12.00 η γκαλερίστ-curator Dagmar Chobot θα μιλήσει στο κοινό με θέμα Τέχνη και Οικονομία, στο χώρο της γκαλερί.

Σχετικές ειδήσεις
Artists' Cards 2016 στη γκαλερί Elika
08.12.2016 14:29
Η γκαλερί Elika με χαρά μας προσκαλεί στο Artists' Cards, το οποίο διοργανώνει για τέταρτη χρονιά φέτος την περίοδο των γιορτών!
International Contemporary Artists 2016: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
02.08.2016 09:57
Η Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «International Contemporary Artists 2016», το Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016 και ώρα 20.00, στο πλαίσιο του εικαστικού της προγράμματος, Σκουφά Μύκονος 2016.
Caged City: Έκθεση των street artists Hop Louie & Hello Banana στην Sarri 12 Gallery
01.07.2016 12:44
H Sarri12 Gallery από την Πέμπτη 7 Iουλίου 2016 θα φιλοξενεί την πρώτη έκθεση των street artists Hop Louie & Hello Banna στην Αθήνα, με τίτλο "Caged City", σε επιμέλεια της Δώρας Βασιλάκου.
Πάντα Ρει: έκθεση των Herbert Mehler και Sonja Edle von Hoessle στο Φουγάρο
19.05.2016 11:59
Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 η FOUGARO THE GALLERY Nafplion εγκαινιάζει μια μεγάλη έκθεση των καταξιωμένων Γερμανών καλλιτεχνών Herbert Mehler και Sonja Edle von Hoessle, σε συνεργασία με την Tammen & Partner Gallerie, με τίτλο «Πάντα Ρει».
Solo Artists' Books: έκθεση του Θοδωρή Λάλου στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ
14.04.2016 13:22

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση του Θοδωρή Λάλου, με τίτλο Solo Artists' Books, την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 στις 20.00 στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη.