Μία νέα δραματική σειρά 20 επεισοδίων ξεκινά στην ΕΤ1 από αυτή την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου στις 22:00. Το όνομα αυτής Καρυωτάκης και στηρίζεται πάνω στη ζωή του Κώστα Καρυωτάκη και τη σχέση του με τη Μαρία Πολυδούρη, ένα από τα γνωστότερα ειδύλλια που έχει καταγραφεί ως μια ερωτική ιστορία γεμάτη πάθος και πόνο.

Μια νέα ποιοτική σειρά εποχής, με γυρίσματα στην Καλαμάτα, τη Σύρο, το Γαλαξίδι, τη Πρέβεζα, την Αθήνα, το Παρίσι, το Βουκουρέστι..

Στο ρόλο του Κώστα Καρυωτάκη, ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος, ενώ τη Μαρία Πολυδούρη υποδύεται η Μαρία Κίτσου. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τάσος Ψαράς ενώ στους υπόλοιπους ρόλους θα δούμε πλειάδα γνωστών και καταξιωμένων ηθοποιών.

Εκείνος, ένας εύθυμος, δραστήριος και κοινωνικά ενεργός διανοητής. Εκείνη μια θυελλώδης προσωπικότητα, ευαίσθητη, τρυφερή και υπέρμαχη της γυναικείας χειραφέτησης. Θα συναντηθούν στη Νομαρχία Αττικοβοιωτίας τον Απρίλιο του 1922, στην ακμή της νιότης τους, χωρίς να υποπτεύονται την τραγωδία που έγραψε γι\’ αυτούς η μοίρα.

Παρότι η εικόνα που διαμορφώθηκε στο παρελθόν για τη σχέση τους, ήταν η αδιέξοδη συμπόρευση δύο αντιφατικών προσωπικοτήτων, σήμερα διαπιστώνουμε πως κοινωνικοί και πολιτικοί λόγοι διαμόρφωσαν αυτή τη σχέση, που εκτυλίσσεται παράλληλα με μεγάλα ιστορικά γεγονότα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εποχή, που άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα αποτυπώνεται και στην ιστορία μας.