Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Παίζω με τις τέχνες με αφορμή μια έκθεση στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Παίζω με τις τέχνες με αφορμή μια έκθεση στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζω με τις τέχνες με αφορμή μία έκθεση | Παναγιώτης Τέτσης: Η αποθέωση του τοπίου» που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 12:00 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη .

 

Η έκθεση γίνεται αφορμή για ένα διάλογο ανάμεσα στη ζωγραφική του Π. Τέτση, τη μουσική των Debussy και Ginastera και την ποίηση του Θ. Χατζόπουλου. Τα παιδιά, περνώντας από τη μία τέχνη στην άλλη γίνονται τα ίδια δημιουργοί , ενώ παράλληλα εμβαθύνουν στη σχέση τους με τα πρωτότυπα έργα.

 

Βασικό εργαλείο του προγράμματος είναι το παιχνίδι και κεντρικός στόχος η χαρά της δημιουργίας μέσα από το παιχνίδι με τις τέχνες.

 

Στη συνέχεια, γονείς και παιδιά εξερευνούν μαζί την έκθεση που αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους.

 

Σχεδιασμός προγράμματος: Παναγιώτης Τσιρίδης

Πιάνο: Ρένια Χρυσουλάκη

 

Για παιδιά από 8 ετών, μαζί με τους γονείς ή τους συνοδούς τους

Σχετικές ειδήσεις
Η Σάσα Βούλγαρη δημιουργεί ιστορίες με αφορμή την έκθεση του Τελλόγλειου στην Αθήνα
25.11.2016 12:30
Η Σάσα Βούλγαρη συνεχίζει τις αφηγήσεις με τίτλο Ιστορίες με χρώματα αρμονικά, αυτή τη φορά με αφορμή την έκθεση "Η σπουδαία συλλογή του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. Στην Αθήνα. Η πρώτη της παρουσίαση", που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.
Οι Άθλιοι: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
13.10.2016 15:47
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων.
Σύγχρονη Τέχνη: Πρώτα ζεις... μετά κατανοείς!: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη Στέγη
30.09.2016 17:23
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζει να «πηγαίνει σχολείο» με το πρόγραμμα βιωματικής μάθησης Σύγχρονη Τέχνη: Πρώτα Ζεις… μετά κατανοείς, όπου η σύγχρονη τέχνη γίνεται συγχρόνως το μέσο και ο στόχος.
Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση ξεκινά και πάλι το ταξίδι του!
22.09.2016 16:39
Το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι «Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό». Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχή χρονιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ για 3η συνεχή χρονιά θα ταξιδέψει σε νέους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Απριλίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.04.2016 14:29
Η Άνοιξη ήρθε και τα παιδιά, αυτή τη φορά μαζί με τους γονείς, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν τον Απρίλιο 2016 σε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο κέφι, φαντασία και παιχνίδι, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης!