Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Νέα γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Κύπρο

Νέα γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Κύπρο

Έχοντας διαγράψει 12ετή επιτυχημένη πορεία στο χώρο των αιθουσών τέχνης και 24ετή στο χώρο των Οίκων δημοπρασιών η Kapopoulos Fine Arts βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ανοίγει τους ορίζοντες της, με την επέκταση της έξω από τα ελληνικά σύνορα. Η νέα αίθουσα τέχνης πρόκειται να ανοίξει τις πύλες της στην Λευκωσία της Κύπρου στις 14 Οκτωβρίου 2015 και  έρχεται να προστεθεί στους άλλους εκθεσιακούς χώρους της Kapopoulos Fine Arts στην Αθήνα, τη Μύκονο, τις Σπέτσες, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτμο.

 

Η νέα αίθουσα τέχνης Kapopoulos Fine Arts-Nicosia Gallery, στηρίζεται σε μια ιδέα του Γρηγόρη Καπόπουλου για επέκταση της γκαλερί στο εξωτερικό, αρχής γενομένης από την δημιουργία της νέας αίθουσας στην Κύπρο, την ευθύνη της οποίας θα έχει ο ίδιος.

 

Επίσης αποτελεί έμπρακτη υλοποίηση του οράματος των ιδρυτών της Kapopoulos Fine Arts Βαγγέλη και Μαρίνας Καποπούλου να αποκτήσουν πιο στενή και ουσιαστική σχέση με την μεγαλόνησο, όπου πάντα ως σήμερα έδιναν το παρών με την διοργάνωση επιτυχημένων δημοπρασιών, αλλά και εκθέσεων.

 

Η δημιουργία του νέου χώρου δίνει την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό της Κύπρου, να έρθει σε επαφή με τους κορυφαίους Έλληνες και Ευρωπαίους ζωγράφους με τους οποίους συνεργάζεται μόνιμα η Kapopoulos Fine Arts, να παρακολουθήσει εκθέσεις τους να αποκτήσει έργα τους, που πάντα φέρουν την σφραγίδα γνησιότητας και υψηλής ποιότητας, με την οποία έχει συνδέσει το όνομα της η γκαλερί. Ανάμεσα τους σημαντικοί ζωγράφοι όπως οι: Παύλος (Διονυσόπουλος), Φασιανός, Σταθόπουλος, Μυταράς, Καράς, Σπεράντζας, Πανταλέων, Σάμιος , Μακρουλάκης , Άγγελος, Βαλυράκη, Γέρος, Δρούγκας,  Γεωργίου , Χώνιας, Στάμος, Καλογεροπούλου, αλλά και  ζωγράφων που έχουν ολοκληρώσει την ιστορία τους όπως οι: Χριστοφόρου, Τσαρούχης , Πράσινος, Μόραλης, Ακριθάκης, Γαΐτης, Σπαθάρης, Ζούνη , Καραβούζης. Δεν θα λείψουν και οι μεγάλοι καλλιτέχνες σύγχρονης τέχνης από το εξωτερικό όπως οι: Αρμάν, Ερό Ντελεβάλ, Τζένκελ, Κλάζεν, Αντάμι, Σεγκί, Σλόνεμ, Σπάρκ, Πασκουά, κ. ά.

 

Επίσης η Kapopoulos Fine Arts –Nicosia Gallery θα εκπροσωπήσει και νέους σημαντικούς Κύπριους ζωγράφους, τους οποίους θα προτείνει στο κοινό.

 

«Πιστεύουμε ότι το έδαφος είναι πρόσφορο, ώστε και το φιλότεχνο κοινό της Κύπρου να έρθει σε επαφή με τα σημαντικότερα δείγματα της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς ζωγραφικής και να μπορέσει να τα αποκτήσει», επισημαίνει ο κ.  Γρηγόρης Καπόπουλος. «Γι αυτό και ανοίγουμε τους ορίζοντες μας εγκαινιάζοντας νέο υποκατάστημα της Kapopoulos Fine Arts στη Λευκωσία. Σ αυτή μας την προσπάθεια έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη των κορυφαίων Ελλήνων και Ευρωπαίων ζωγράφων, οι οποίοι και μας διέθεσαν τα έργα τους. Πιστεύουμε ότι το κοινό της μεγαλονήσου, με το οποίο μας συνδέει μια σχέση εμπιστοσύνης που θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια, θα τιμήσει και θα δικαιώσει την προσπάθεια μας, που θέλει να δώσει νέα δυναμική στην αγορά τέχνης στην Κύπρο.» 

 

Η Kapopoulos Fine Arts-Nicosia Gallery ανοίγει τις πύλες της στο κοινό της Κύπρου στις 14 Οκτωβρίου. Τα επίσημα εγκαίνια θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον, με την διοργάνωση ενός σημαντικού εικαστικού γεγονότος. 

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts
17.02.2017 14:29
Στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής εστιάζει ο νέος κύκλος έργων που παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00-17.00.
Έκθεση του Βασίλη Σπεράντζα στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts
21.07.2016 13:48
Μια νέα σειρά έργων ονειρικού χαρακτήρα με ερωτικές διαστάσεις παρουσιάζει ο Βασίλης Σπεράντζας στην έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 22 Ιουλίου 2016.
Έκθεση του Γιάννη Κόττη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts Μύκονος
13.07.2016 13:26
Μοναδικά έργα που υμνούν τη ζωή και τη δύναμη της φύσης φιλοτέχνησε ο Γιάννης Κόττης για τη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 16 Ιουλίου 2016.
Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο
04.07.2016 13:00
Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.
Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall
08.03.2016 17:07
Έργα του των τελευταίων χρόνων, που υμνούν τη ζωή, παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall, το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 13.00.