Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος σκηνοθετεί την Αντιγόνη του Σοφοκλή στο Wilma Theater στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α., με Αμερικανούς ηθοποιούς και ηθοποιούς του Θεάτρου Άττις.

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 14 Οκτωβρίου, ενώ οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 8 Νοεμβρίου. Η Αντιγόνη είναι η εναρκτήρια παράσταση του διεθνούς project Άταφοι Νεκροί, που διευθύνει ο Θεόδωρος Τερζόπουλος. Η ιδέα θα αναπτυχθεί και σε άλλες χώρες σε συνεργασία με θεατρικούς οργανισμούς, καλλιτέχνες και πανεπιστήμια.

Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων της Αντιγόνης θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις στη Φιλαδέλφεια και στη Νέα Υόρκη πάνω στο θέμα των Άταφων Νεκρών: εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφίας, συνέδρια, συζητήσεις με το κοινό και διαλέξεις.

Η μετάφραση της Αντιγόνης είναι της Marianne McDonald, ενώ ο Θεόδωρος Τερζόπουλος υπογράφει εκτός από τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς της παράστασης. Η μουσική σύνθεση είναι του Παναγιώτη Βελιανίτη και βοηθός σκηνοθέτης είναι ο Σάββας Στρούμπος. Η Jennifer Kidwell ερμηνεύει την Αντιγόνη, ο Αντώνης Μυριαγκός τον Κρέοντα, ο Στάθης Γράψας τον Τειρεσία και ο Ιταλός Paolo Musio τον Κορυφαίο. Συμμετέχουν επίσης η Sara Glyko, ο Brian Ratcliffe, ο Ross Beschler, ο Jered McLenigan, o Stephen Rishard, ο Justin Jain και ο Ed Swidey.

Photo: Matt Saunders