Σε μία βραδιά γεμάτη glamour και πολλές ωραίες παρουσίες, δόθηκαν και οι φετινές Χρυσές Σφαίρες μετά από την περσινή αποτυχία των βραβείων που δεν έγιναν ποτέ λόγω της απεργίας των σεναριογρφάφων.

Οι Χρυσές Σφαίρες είθισται να αποκαλούνται προάγγελος των Όσκαρ αν και πολλές φορές δεν συμβαδίζουν , ενώ φυσικά υπάρχει και η ιδιαιτερότητα των Σφαιρών να χωρίζονται οι ταινίες σε 2 κατηγορίες( Δράμα και Κωμωδία/μιούζικαλ) σε αντίθεση με τα Όσκαρ που δεν γίνεται.

Παρ\’ όλα αυτά, η χθεσινή βραδιά επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις και 4 μεγάλους νικητές. Αρχικά ο Heath Ledger κέρδισε το βραβείο β\’΄αντρικού ρόλου σε δραματική ταινία για το ρόλο του στην ταινία The Dark Knight, φυσικά το βραβείο το πήρε ο σκηνοθέτης χωρίς-προς τιμή του-να καταφύγει σε υπερβολές στον ευχαριστήριο λόγο του! Ο δεύτερος νικητής της βραδιάς ήταν ο  Mickey Rourke που μετά από απουσία πολλών ετών μπόρεσε και έκανε δυναμικό comeback και κέρδισε το βραβείο α\’ αντρικού ρόλου για την ταινία The Wrestler.

Κι ερχόμαστε στους δύο πολύ βασικούς νικητές της βραδιάς. Φυσικά ήταν η Kate Winslet διότι έφυγε με 2 βραβεία από εκεί, ένα για κάθε ταινία που ήταν προτεινόμενη! Κέρδισε για την ταινία Revolutionary Road το βραβείο α\’ γυναικείου ρόλου και για το The Reader το β\’ γυναικείου ρόλου. Η δεύτερη ταινία προβάλλεται ήδη στην Ελλάδα με τον τίτλο Σφραγισμένα χείλη και έκανε εξαιρετικό άνοιγμα, ενώ η δεύτερη ταινία της βγαίνει αυτήν την Πέμπτη στις 15 Ιανουαρίου. Αυτό φυσικά δεν της δίνει αυτόματα και το Όσκαρ αλλά δείχνει τα δόντια της για τη μεγάλη βραδιά, άλλωστε είναι ήδη 5 φορές προτεινόμενη για το χρυσό αγαλματίδιο!

Ο 4ος νικητής της βραδιάς ήταν μάλλον και η μεγαλύτερη έκπληξη, καθώς η ταινία Slumdog Millionaire κέρδισε 4 Χρυσές σφαίρες. Καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, σενάριο και μουσική για μία ταινία που θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 5 Μαρτίου και έχει ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο σενάριο και σκηνοθέτη τον Danny Boyle (βλέπε Trainspotting)! Η ταινία δείχνει την ιστορία του νεαρού Ινδού Jamal Malik που έγινε διεκδικητής της ινδικής εκδοχής του τηλεπαιχνιδιού ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος, αυτό όμως το κατάφερε όχι από οικονομικό συμφέρον αλλά επειδή ήθελε να αποδείξει στην φίλη του, που είναι φανατική του σόου, την αγάπη του!