Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Ο Ζαν Φρανσουά Λε Πετί προσφέρει 80 ταινίες στην ΕΡΤ

Ο Ζαν Φρανσουά Λε Πετί προσφέρει 80 ταινίες στην ΕΡΤ

Τα δικαιώματα της προβολής όλου του έργου του, που ξεπερνά τις 80 ταινίες κάθε είδους (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ κ.α.) προσέφερε αφιλοκερδώς στην ΕΡΤ ο διακεκριμένος Γάλλος παραγωγός Ζαν Φρανουά Λε Πετί, χαιρετίζοντας την επαναλειτουργία της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Θέλησα να βοηθήσω τη ελληνική ραδιοτηλεόραση. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για κάθε χώρα να έχει ανεξάρτητα, δημόσια μαζικά μέσα επικοινωνίας, διότι αυτά αποτελούν θεματοφύλακες της πολιτιστικής πολυμορφίας και του πλουραλισμού», είπε ο κ. Λε Πετί κατά τη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη.

«Το έργο του κ. Λε Πετί είναι μεγάλο και πολυσχιδές και είμαι βέβαιος ότι η ΕΡΤ, με την αυτονομία που τη διακρίνει, θα το αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο», είπε ο κ. Μπαλτάς. Εξέφρασε δε την πεποίθησή του ότι η συμβολική κίνηση του Γάλλου παραγωγού θα λειτουργήσει ως παράδειγμα και για άλλους παραγωγούς εντός και εκτός Ευρώπης. «Είναι ένα παράδειγμα που ανταποκρίνεται στην Ευρώπη της αλληλεγγύης απέναντι σε εκείνη των αγορών», επεσήμανε ο υπουργός και κατέληξε: «Η ανεξάρτητη, δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι ένα κοινωνικό αγαθό που όλοι έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε. Είναι η φωνή της δημοκρατίας».

Σχετικές ειδήσεις
«Χιλή: Ταινίες Μικρού Μήκους»: Εκδήλωση στο Κινηματοθέατρο Ίριδα
29.09.2016 12:48
Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στο Κινηματοθέατρο Ίριδα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ΧΙΛΗ: ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ όπου θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους Χιλιανών σκηνοθετών.
Suntan: Μία από τις πενήντα καλύτερες ταινίες για τα «Ευρωπαϊκά Όσκαρ»
24.08.2016 15:10
Το «Suntan» βρίσκεται ανάμεσα στις 50 καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
Μεταμεσονύκτιες προβολές Απριλίου στον κινηματογράφο Άστορ
06.04.2016 10:54
Κάθε Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα, το ΑΣΤΟΡ χαμηλώνει τα φώτα του Φουαγιέ και προβάλλει ταινίες νέες αλλά και κλασικές, ταινίες νουάρ αλλά και τρόμου.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
23.03.2016 12:49
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, 24 με 30 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι οι εξής
Αφιέρωμα στον Ζαν Κοκτώ με τις δύο καλύτερες ταινίες του στην Αλκυονίδα
04.11.2015 11:50
Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 θα προβληθούν στην ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ οι δύο καλύτερες ταινίες του Ζαν Κοκτώ, «ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ» στις 12:00 και «Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ» στη 13:00.