Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

14+1 Κεραμικά Βήματα: έκθεση στο metamatic:taf

14+1 Κεραμικά Βήματα: έκθεση στο metamatic:taf

Το metamatic:taf μας προσκαλεί στην έκθεση σύγχρονης κεραμικής 14+1 Κεραμικά Βήματα σε επιμέλεια της Χριστίνας Μόραλη, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στις 20.30.

Η κεραμίστρια Χριστίνα Μόραλη, παρότι δεν αυτοπροσδιορίζεται ως δασκάλα, έχει δημιουργήσει μέσα στο δικό της προσωπικό εργαστήριο , το «Δημιουργικό Εργαστήριο Κεραμικής», έναν χώρο μετάδοσης των γνώσεων και των τεχνικών που η ίδια έχει διδαχθεί μέσα από την μακρά ενασχόλησή της με τη σύγχρονη κεραμική. Επιθυμώντας μέσα από τη δουλειά της να καλλιεργήσει στους άλλους την αγάπη για τη δημιουργία και την απελευθέρωση της φαντασίας, δημιούργησε έναν τόπο συναναστροφής, όπου μια μικρή ομάδα ανθρώπων συναντιούνται μία φορά την εβδομάδα για να μοιραστούν 3 ώρες απόλυτης εκφραστικής ελευθερίας με κοινό άξονα την κεραμική.

Στην έκθεση 14+1 Κεραμικά Βήματα παρουσιάζονται έργα κεραμικής από 14 ενήλικες μαθητές του «Εργαστηρίου», οι οποίοι δούλεψαν για τη συγκεκριμένη έκθεση μέσα σε διάστημα ενός έτους, δημιουργώντας αλλά παράλληλα συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις για τα έργα και την εξέλιξη της έκθεσης. H  έκθεση έχει ως στόχο να αναδείξει το προσωπικό ύφος που έχει αναπτύξει ο κάθε μαθητής, ανάλογα με το ύφος και το είδος πηλού που ο καθένας έχει επιλέξει να επεξεργαστεί.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα διεξαχθεί ένα πρωτότυπο workshop με τίτλο Σωματική Κεραμική, που συνδέει την κεραμική τέχνη με τη μουσική και τον χορό. Το workshop θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη χορεύτρια, μουσικό και κοινωνιολόγο Νατάσα Χαντά-Μάρτιν, η οποία έχει πολυετή εμπειρία ως δασκάλα χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνδυάζοντας τη μουσική του σώματος με τραγούδια από όλο τον κόσμο με στόχο την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου μέσω του χορού.

Συμμετέχουν: Κατερίνα Βραχιολά, Σοφία Γιάγκα, Άννα Γκούμα, Σταυρούλα Καβαλιέρου, Θέμης Καρούκης, Ντιάνα Κωσταντακάτου, Ειρήνη Λυκούδη, Κρίστη Μακρή, Αλέξης Μητρόπουλος , Αμαλία Μπογδάνου, Μίτση Σκαρλή-Λεοντίτση, Martina Stusakova, Σόνια Συριανού, Μαρίνα Τζαβέλλου Διαμαντή και Χριστίνα Μόραλη

Επιμέλεια: Χριστίνα Μόραλη


Το workshop Σωματική Κεραμική θα πραγματοποιηθεί τα Σάββατα 31 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου στις 12.00 και θα είναι ανοικτό στο κοινό. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο info@metamatictaf.gr.

Σχετικές ειδήσεις
Η Αγγελική Παπαδοπούλου στο ΒΚΚ 4th International Contemporary Ceramic art project στην Ταϊλάνδη
13.12.2016 10:55
Η κεραμίστρια Αγγελική Παπαδοπούλου προσκαλεσμένη από την έδρα Κεραμικής του Πανεπιστήμιου του Κhon Kaen, της Ταϊλάνδης, συμμετείχε στο ΒΚΚ 4 Ιnternational Ceramic art project από τις 8 έως τις 15 Νοέμβρη με θέμα «Σύγχρονα κεραμικά φωτιστικά έργα».
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Η ομάδα Driewieler Collectief στο metamatic:taf
22.08.2016 15:39
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU με τη συμμετοχή της Driewieler Collectief. Το project της ομάδας Driewieler Collectief αποτελεί έργο εν εξελίξει που ξεκίνησε στα δωμάτια του metamatic:taf στις 18 Αυγούστου 2016 και θα ολοκληρωθεί με μια performance στην γκαλερί του metamatic:taf στις 16 Σεπτεμβρίου.
Are We Moving?: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf
22.06.2016 15:41
To metamatic:taf ανακοινώνει την καλοκαιρινή έκθεση Are we Moving?, σε επιμέλεια των METASITU, καλλιτεχνικών διευθυντών του metamatic:taf, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 20.30.
Κεραμική από την Κίνα: έκθεση με έργα της συλλογής του Μουσείου Μπενάκη
06.06.2016 16:23
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο ελληνικό και διεθνές κοινό επιλογή αριστουργημάτων κινεζικής κεραμικής από τη συλλογή του.