Αν ψάξεις τον χάρτη, θα τη βρεις στην παιδική σκηνή του θεάτρου Δημήτρης Χορν! Η ξακουστή Βυθούπολη και οι ήρωες που συναντήσαμε στην Ψαρόσουπα του Γιώργου Δ. Λεμπέση, μας καλούν από τον Οκτώβριο να ζήσουμε την περιπέτεια μέσα από την ολοκαίνουρια ιστορία «Βρασίδας εναντίον Μπακαλιαράκου».

Τι συμβαίνει στη μαγική Βυθούπολη;

Όλη η ψαροπαρέα ετοιμάζεται για τα γενέθλια της Ρίτσας της Πεσκανδρίτσας. Ο Βρασίδας ο Αχινός με τον Βαγγέλη τον Ροφό καθώς πηγαίνουν να μαζέψουν αμμώδη ριγοφιλάκια για τη μεγάλη γιορτή, έρχονται αντιμέτωποι με έναν επικίνδυνο εχθρό, τον Μπακαλιάρο Μπακαλιαράκο, που εισβάλει στις ζωές των ψαροφίλων μας και εκφοβίζει τα ανήμπορα ψάρια.

Ο Βρασίδας όμως και η παρέα του δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια! Με την πολύτιμη βοήθεια του Τέρατος Ψυχραιμίας και της φίλης του, της Ελευθερίας του Λόφου, υψώνουν το ανάστημα τους και ενωμένοι αντιμετωπίζουν την απειλή που έχει φτάσει έξω από τα όμορφα ψαροσπίτια τους.

Η σκηνοθεσία της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου, τα σκηνικά της Μαίρης Τσαγκάρη, τα κοστούμια της Μαρίας Καραπούλιου, οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου και η μουσική της Ερωφίλης ζωντανεύουν τη μαγική Βυθούπολη και τους ήρωες της στη σκηνή του θεάτρου Δημήτρης Χορν και χαρίζουν μια αξέχαστη υποβρύχια εμπειρία για όλη την οικογένεια.   

Η ιστορία Βρασίδας εναντίον Μπακαλιαράκου είναι η τρίτη από τις πέντε ιστορίες της best seller σειράς Ψαρόσουπα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, όπως και τα υπόλοιπα βιβλία του συγγραφέα.

Η υποβρύχια σκηνοθεσία υπόσχεται χρώματα, αέρινες μουσικές, μπουρμπουλήθρες μαγείας.

Μια βουτιά στην Ψαρόσουπα και βρίσκεσαι στον άγριο βυθό μιας κοινωνίας όμορφων ψαριών. Ανάμεσά τους ρομαντικοί, νταήδες και μετανάστες από εξωτικά νησιά. Τα ψαρωμένα ψάρια ξεσηκώνονται κατά των ξεψαρωμένων στο όνομα της ευτυχίας του άλλου. Συνδετικός κρίκος στις περιπέτειές τους, μια όμορφη αφηγήτρια με τη μορφή άλλοτε της θάλασσας, άλλοτε της νύχτας, άλλοτε της ελευθερίας.

Η Ψαρόσουπα μάς ενώνει στο πιο όμορφο κολύμπι, όπου φτάνει ένα μόνο θαρραλέο μακροβούτι για να αγαπήσεις όλα τα ψάρια του κόσμου. Και να πάψεις επιτέλους να ψαρώνεις.

Αθανασία Καραγιαννοπούλου

Όσο λιγότερη ταυτότητα, τόσο μεγαλύτερη βία. Πρέπει να μιλήσουμε στα παιδιά για τον εκφοβισμό. Ππρέπει με κάθε τρόπο να πούμε την αλήθεια για τη βία. Τώρα που χωράει ακόμα στις παιδικές παλάμες τους, πριν δυναμώσει, πριν γίνει ένα με τη γροθιά τους. Μόνο έτσι θα φύγει από τις αυλές, μόνο έτσι θα ξεγυμνωθεί μέσα στις κοινωνίες.  

Γιώργος Δ. Λεμπέσης

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Γιώργος Δ. Λεμπέσης
Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Θεατρική προσαρμογή: Αθανασία Καραγιαννοπούλου – Γιώργος Δ. Λεμπέσης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική: Ερωφίλη
Στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Δ. Λεμπέσης

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Νίκος Αξιώτης, Νίκος Βατικιώτης, Πέτρος Βερβέρης, Λορίνα Κατσιώτη, Χριστιάννα Κουλιζάκη, Κίττυ Μαργαρίτη, Βάσια Μίχα.

Διάρκεια παράστασης: 70’ (με διάλειμμα)

Εκτέλεση παραγωγής: Gold Producta Handling
Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ Α.Ε.