Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Μαριονέτες με οικολογική συνείδηση

Μαριονέτες με οικολογική συνείδηση
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, προσφέρει ένα μοναδικό πρόγραμμα δυο δωρεάν παραστάσεων και ξενάγηση στην έκθεση μαριονετών για το κοινό, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009, στις 11:00  και στις 15:00, στην Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων...

Εκτός των δύο παραστάσεων για το κοινό, ο  Πολιτισμικός Οργανισμός παρουσιάζει, από την Τρίτη 13 μέχρι και την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολις , 8 παραστάσεις μαριονεττών για τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων και για Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας, κατά τις σχολικές ώρες, καθώς και ξενάγηση των μικρών μαθητών στην έκθεση μαριονετών.

Οι εντυπωσιακές  Ελληνικές Μαριονέττες θα ζωντανέψουν επί σκηνής, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας μία αξέχαστη θεατρική εμπειρία, όπου σε κάθε παράσταση θα παρουσιάζονται τα έργα: Εκδρομή στον Γεροντόβραχο, με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος την Ανακύκλωση & την Εξοικονόμηση Ενέργειας και Η Μαρμαρωμένη Βασιλοπούλα, ένα κλασικό παραμύθι γεμάτο δράση και περιπέτεια. 

Οι παραστάσεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μιας σειράς παραστάσεων που προσφέρει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύει, τόσο στις τοπικές κοινωνίες, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, ότι όχι μόνο ευαισθητοποιεί, εκπαιδεύει και προάγει τον Ελληνικό Πολιτισμό, αλλά παράλληλα κινητοποιεί στην πράξη τους μαθητές να είναι ενεργοί πολίτες στα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη μας  από την ηλικία του Δημοτικού. Να σημειώσουμε ότι είναι προγραμματισμένες άλλες 10 παραστάσεις με τις συγκεκριμένες παραγωγές, οι οποίες θα δοθούν τους επόμενους μήνες.

Σχετικές ειδήσεις
They will find us sleeping: Μια αλλόκοτη ξενάγηση στο Παγκράτι
10.01.2017 16:23
Το "They will find us sleeping" είναι μια αλλόκοτη ξενάγηση στα στενά της πόλης, όπου τρεις ηθοποιοί αναλαμβάνουν την ευθύνη να περιπλανηθούν μαζί με τους θεατές.
 Αναβολή παραστάσεων του Ennio Marchetto στο PassPort Κεραμεικός
30.11.2016 10:04
Ο Ennio Marchetto, που μόλις πριν λίγες ημέρες ήρθε στην Ελλάδα για να δώσει συνέντευξη Τύπου ενόψει των προγραμματισμένων παραστάσεών του στις 9 και 11 Δεκεμβρίου στο PassPort Κεραμεικός, ζήτησε για σοβαρό προσωπικό λόγο που προέκυψε ξαφνικά να αναβληθούν οι δύο παραστάσεις.
«Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.» και «Το Πράσινο Μου Το Φουστανάκι», της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Τ
10.11.2016 12:58
Ο Θεατρικός Οργανισμός Νέες Μορφές, μετά την επιτυχημένη πορεία των παραστάσεων του έργου Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου την περασμένη θεατρική σεζόν, προγραμματίζει έναν νέο κύκλο παραστάσεων από τις 11 Νοεμβρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Τ, στη Θεσσαλονίκη.
Ο Αδαής και ο Παράφρων του Τόμας Μπέρνχαρντ: νέες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.09.2016 11:47
Το θεατρικό έργο "Ο Αδαής και ο Παράφρων" σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα παίρνει παράσταση παραστάσεων έως και τις 24 Σεπτεμβρίου, λόγω μεγάλης προσέλευσης από την πρώτη ημέρα των παραστάσεων.
Επάγγελμα πόρνη: Νέος κύκλος παραστάσεων στο Vault
21.04.2016 10:03
Μετά τις παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την πετυχημένη περιοδεία ανά την Ελλάδα και τις sold out παραστάσεις στο VAULT, το "Επάγγελμα Πόρνη" της Λιλής Ζωγράφου σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, επανέρχεται στη σκηνή του VAULT THEATRE PLUS για να κλείσει και τη φετινή άκρως πετυχημένη του σεζόν, με έναν νέο κύκλο παραστάσεων. Από Δευτέρα 9 έως Τρίτη 31 Μαίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, για 8 ακόμη παραστάσεις.