Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Με ήθος και φως

Με ήθος και φως
Ο Αντώνης Καλογιάννης κλείνει σαράντα χρόνια στο ελληνικό τραγούδι και το γιορτάζει με την πρώτη του εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής, στις 15 Οκτωβρίου.

Ο σεμνός καλλιτέχνης σημάδεψε με τη φωνή του το ελληνικό τραγούδι ερμηνεύοντας κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και όχι μόνο.

Στο πλάι του εκείνο το βράδυ θα σταθεί η Μαρία Φαραντούρη με την οποία ξεκίνησε μαζί πριν από τέσσερις δεκαετίες, όπως και ο μετέπειτα συνεργάτης του, ο Γάλλος τραγουδιστής και συνθέτης Ζωρζ Μουστακί.

Τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών υπογράφει ο Ανδρέας Μπουτσικάκης. Τη μουσική διεύθυνση της παράστασης καθώς και τη διεύθυνση της Μικτής Χορωδίας της ΔΕΗ ΑΕ έχει ο Κωστής Κωνσταντάρας.

Στη μουσική παράσταση που επιμελείται ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας , συμμετέχει η Πένυ Ξενάκη, τραγούδι και ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός , απαγγελία.

Στο πρώτο μέρος της μουσικής παράστασης ο Αντώνης Καλογιάννης ερμηνεύει αποκλειστικά τραγούδια από τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ το δεύτερο μέρος αποτελεί ένα ανθολόγιο των αγαπημένων ερμηνειών του.

Ο Γάλλος τραγουδιστής και συνθέτης Ζωρζ Μουστακί θα ερμηνεύσει μαζί του τα έργα \"Μέτοικος\", \"Μεσόγειο τη λε\"ν και \"Στην καρδιά σε ζητώ\" (η ελληνική απόδοση των στίχων είναι του Δημήτρη Χριστοδούλου).

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «Κίνησης Πολιτών για την Κύπρο», στο πλαίσιο της δημοφιλούς Σειράς Γέφυρες τη διεύθυνση της οποίας έχει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

INFO
Μέγαρο Μουσικής
Αίθουσα Φίλων της Μουσικής
Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, στις 8.30 μμ

Σχετικές ειδήσεις
Κάθε ευχή και ένα τραγούδι, με την Χορωδία Rosarte στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
16.12.2016 12:39
Με αγαπημένα κάλαντα, γιορτινά τραγούδια και μουσικές ευχές από όλο τον κόσμο υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα η Παιδική και Νεανική Χορωδία ROSARTE την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η Γιάννα Βασιλείου και ο Αδάμ Τσαρούχης στη μουσική σκηνή Σφίγγα
18.10.2016 11:33
Η Γιάννα Βασιλείου και ο Αδάμ Τσαρούχης έρχονται τις Πέμπτες 3 και 10 Νοεμβρίου στο καινούριο στέκι της Αθήνας, τη μουσική σκηνή Σφίγγα. Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τις προσωπικές τους δουλειές όσο και τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο. Τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και έχουν αντέξει στον χρόνο.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Τα τραγούδια που χάιδεψε ο χρόνος... στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
21.09.2016 11:51
Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση Τα τραγούδια που χάιδεψε ο χρόνος..., στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τους Γιάννη Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Ανδριάνα Μπάμπαλη.
Ποιητές με hangover: Ο Αντώνης Σουσάμογλου ζωντανά στον Ιανό
02.06.2016 10:45
Ο Αντώνης Σουσάμογλου παρουσιάζει την νέα του δισκογραφική δουλειά Ποιητές με hangover και προσκαλεί το κοινό στην μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ στις 13 Ιουνίου 2016 σε μια ατμοσφαιρική μουσική παράσταση.