Από τις εκδόσεις  Μίνωας κυκλοφορεί το τρίτο βιβλίο της ανατρεπτικής σειράς του πολυβραβευμένου Αντώνη Παπαθεοδούλου «Οι φόβοι των μικρών απ’ την ανάποδη!» και έχει τίτλο «Το σχολείο φοβάται τον Νικόλα» και αναφέρεται στην πρώτη μέρα στο σχολείο!

Του Νικόλα τού αρέσουν όλα!
Θέλει να παίζει με τους φίλους του, να διαβάζει ιστορίες με τον παππού, να βάζει μουσική και να τραγουδάει δυνατά, να ζωγραφίζει, θέλει, θέλει, θέλει…
Σήμερα, όμως, ο Νικόλας πρώτη φορά είπε:
-Δε θέλω!
Γιατί σήμερα είναι η πρώτη μέρα που θα πάει στο σχολείο…

Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός 


Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Από το 1999 γράφει και μεταφράζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (IBBY) και της SCBWI (Society of Children’s Books Writers & Illustrators). Το τραγούδι του Πολυβία, μια παντόφλα που απεχθάνεται τη βία βραβεύτηκε στον διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού Άρση Φωνών της Ορχήστρας των Χρωμάτων το 2004. Το βιβλίο του Οι καλοί και οι κακοί πειρατές τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2012, με το Βραβείο «Ερμιόνης Βακάλη-Πετρίδη» του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ) και Έπαινο ΕΒΓΕ για την εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή. Το βιβλίο του Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2011, με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω και με Βραβείο ΕΒΓΕ για την εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά.

Περισσότερα για τον ίδιο και τα βιβλία του θα ανακαλύψετε στο www.papatheodoulou.gr.