Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Τρεις Στιγμές

Τρεις Στιγμές
Ο έρωτας σε τρεις ηλικίες, σε τρεις συγκρούσεις, σε Τρεις Στιγμές, η νέα ταινία του Πέτρου Σεβαστίκογλου που συμμετείχε στο επίσημο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του φετινού 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,θα προβάλλεται στον κινηματογράφο Έλλη από 29 Ιανουαρίου...

Οι Τρεις Στιγμές είναι μια ταινία για την περιπέτεια του έρωτα, για το φόβο να ερωτευτούμε χωρίς φραγμούς. Είναι η ιστορία ενός έρωτα που θα μπορούσε να θεωρηθεί ουτοπικός, έτσι όπως συχνά η ακραία άποψη της πραγματικότητας αποκαλείται από αυτούς που δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να οραματιστούν κάτι πέρα από το εφικτό.

Ο Πέτρος Σεβαστίκογλου, δημιουργός της πολυβραβευμένης ταινίας Άνεμος στην πόλη (Kρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη 1997), στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Τρεις στιγμές επιλέγει να αφηγηθεί μια ιστορία για τη διαδρομή του έρωτα, τη διαδρομή που επιβάλλει ο έρωτας ως την κατάκτησή του.

Μια ερωτική επιθυμία αναλλοίωτη στο χρόνο, μία διαδρομή στα μονοπάτια του έρωτα.
Μετά από πολλά χρόνια ένας άνδρας και μια γυναίκα συναντιούνται στο σπίτι όπου είχε γεννηθεί ο έρωτάς τους. Εκεί θα προσπαθήσουν να καλύψουν την απόσταση και το χρόνο που τους είχαν χωρίσει, να επαναφέρουν τις στιγμές που τους είχαν ενώσει, να τολμήσουν αυτά που δεν είχαν τολμήσει ποτέ.

 

Σχετικές ειδήσεις
Το Exile Room αυτόν τον Φεβρουάριο μιλάει ισπανικά!
03.02.2017 17:01
Το Exile Room αναλαμβάνει να συστήσει τρεις ισπανόφωνες σκηνοθέτιδες μέσα από δύο μεγάλου μήκους ταινίες και ένα εργαστήριο πειραματικής εθνογραφίας.
Το μυθιστόρημα ενός χαρτοκλέφτη, του Sacha Guitry στο Cine-club του Γαλλικού Ινστιτούτου
11.10.2016 10:53
Το ciné-club μας επιστρέφει το φθινόπωρο με τρεις ταινίες, σχετικές με την πολιτιστική επικαιρότητα.
Τρεις μέρες του Κόνδορα, του Σίντνεϊ Πόλακ σε Μουσεία του ΠΙΟΠ
07.07.2016 12:30
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στη θερινή προβολή της αμερικάνικης ταινίας «Τρεις μέρες του Κόνδορα» (Three days of the Condor) του Σίντνεϊ Πόλακ, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 στους υπαίθριους χώρους 5 μουσείων του δικτύου του ΠΙΟΠ.
Προβολές στη Θόλο του Ελληνικού Κόσμου
15.06.2016 11:00
Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρουσιάζει τρεις προβολές στη Θόλο του.
Τρεις κορυφαίες ταινίες της φετινής χρονιάς στο Άστυ!
09.03.2016 14:30
Τρεις κορυφαίες ταινίες της φετινής χρονιάς θα προβάλλονται καθημερινά στον κινηματογράφο Άστυ, από την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 και για μία εβδομάδα.