Το Θέατρο Αλκμήνη φιλοξενεί το έργο Λίλιθ;, για τρεις παραστάσεις την Κυριακή 18, τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015.

H παράσταση «Λίλιθ;» εμπνευσμένη από μονολόγους ηρωίδων από το αρχαίο δράμα μέχρι το σύγχρονο θέατρο, φέρνει στο προσκήνιο τη γυναίκα, την πορεία της μέσα στο χρόνο, τους ρόλους της και ειδικότερα την εξουσία αλλά και τη βία που της ασκείται.

Η σκηνοθεσία είναι του Μανώλη Ιωνά και ερμηνεύει η performer Τατού Δέδε που υπογράφει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης.

Ο Μανώλης Ιωνάς είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Πειραϊκού Συνδέσμου. Σπούδασε Κλασικό Τραγούδι και Χορό. Επί σειρά ετών έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με σημαντικούς σκηνοθέτες και φορείς (Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ, ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Φεστιβάλ Αθηνών, Θέατρο Παλλάς, Αργώ, κλπ). Είναι ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της θεατρικής Εταιρείας Τελεία με την οποία έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.  Τα τελευταία χρόνια συν-διευθύνει το Θέατρο Αλκμήνη με την Ειρήνη Παπαδημάτου. Με την θεατρική εταιρεία “ΤΑΤΟΥ”  συνεργάζεται τα τελευταία 4 χρόνια και έχει σκηνοθετήσει άλλες δύο παραστάσεις (Η επιστροφή της Ιφιγένειας του Γιάννη Ρίτσου, Σύγχρονα και Επίκαιρα σε κείμενα του Γεώργιου Σουρή).

Η Τατού Δέδε είναι μουσικός, χορεύτρια και ηθοποιός . Έχει πάρει δίπλωμα πιάνου από το ωδείο Μουσικός Σύνδεσμος Αθηνών με Άριστα Παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ειδίκευση Πιάνου καθώς και της Επαγγελματικής σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου». Έχει σπουδάσει θέατρο στο Θεατρικό Εργαστήρι «Άκης Δαβής», στην δραματική σχολή  “Άκης Δαβής” και “Εμπρός” . Είναι ιδρύτρια της ΜΚΕ “ΤΑΤΟΥ” με την οποία έχει κάνει άλλες τρείς παραστάσεις  σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά αλλά και της ίδιας. Οι παραστάσεις της εταιρείας έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, δραματουργία, σκηνογραφική επιμέλεια: Μανώλης Ιωνάς
Ερμηνεία, χορογραφία, πρωτότυπη μουσική: Τατού Δέδε
Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη & Αρτίνα Γκέτση – ForArtist

Διάρκεια: 60′