Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ανακαλύψτε το μυστικό του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας!

Ανακαλύψτε το μυστικό του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας!

Η μυστική λέξη που κάθε χρόνο κρύβεται στην αφίσα του Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, φέτος είναι «Το Μυστικό» και αποτελείται από έξι μικρό-εγκαταστάσεις, τις οποίες σχεδίασε η εικαστικός Κλειώ Γκιζελή και επιμελήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης.

 

Είναι εμπνευσμένες από το θρυλικό Κινητοσκόπιο του Τόμας Έντισον - που λογίζεται ως η πρώτη μηχανή παρουσίασης ταινιών - και σε κάθε μια υπάρχει κι από ένα φιλμ animation, γυρισμένο από την ίδια την Γκιζελή.

 

Μόνο ένας θεατής κάθε φορά θα μπορεί να το βλέπει μέσα από ένα «ματάκι».

 

Αναζητήστε τις εγκαταστάσεις της Κλειώς Γκιζελή στους κινηματογράφους: ΔΑΝΑΟΣ 1&2, IDEAL, ODEON OPERA 1&2.

 

Ειδικά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η Κλειώ Γκιζελή, που εκπροσωπείται από την Flowers Gallery / London - New York, εκθέτει έξι μικρό-εγκαταστάσεις που συνδυάζουν την μικρογλυπτική, με τον ήχο, το φως, το animation, και την κίνηση και αφηγούνται καθημερινά στιγμιότυπα φανταστικών χαρακτήρων, ενώ η μουσική του Theodore ντύνει ηχητικά την έκθεση

 

Δείτε εδώ το animation που έφτιαξε η Γκιζελή ειδικά για τις προβολές του Φεστιβάλ!

Σχετικές ειδήσεις
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Minority Report - Το Σινεμά Αγκαλιάζει τις Μειονότητες
21.09.2016 11:00
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας επιλέγει να παρουσιάσει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με τίτλο «Minority Report: Το ΣΙΝΕΜΑ αγκαλιάζει τις μειονότητες», στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Οι 46 ταινίες του Διαγωνιστικού τμήματος ελληνικών ταινιών μικρού μήκους
06.09.2016 11:21
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Άνευ όρων αγάπη για το Ελληνικό Σινεμά
25.08.2016 13:58
To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, σταθερά στο πλευρό των Ελλήνων δημιουργών οι οποίοι συνεχίζουν το έργο τους στη χώρα μας κάτω από αντίξοες συχνά συνθήκες, βρίσκεται και φέτος στο πλευρό τους.
To 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας έχει αφίσα!
02.08.2016 10:43
Για την φετινή διοργάνωση, την αφίσα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας επιμελήθηκε ο graphic designer - illustrator (γραφίστας-εικονογράφος) Βασίλης Μέξης.
Ο Λουκάς Κατσίκας ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας
25.05.2016 11:36
Με απόφαση του Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών, ο κριτικός κινηματογράφου Λουκάς Κατσίκας, αναλαμβάνει τη Διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, του Athens Open Air Film Festival και του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ.