Τη θεατρική μεταφορά του ομηρικού έπους «Οδύσσεια» παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον», σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

           

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, στις 21.00, ενώ από τις 4 Οκτωβρίου και μετά, το έργο θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί. Παράλληλα, προβλέπονται πρωινές παραστάσεις για σχολεία, τις καθημερινές.

           

Η παράσταση είναι δομημένη πάνω στο ομηρικό κείμενο και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους θεατές, εξοικειώνοντας το κοινό με τους κώδικες της θεατρικής γλώσσας, με στοιχεία που παραπέμπουν στις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού και της δραματοποίησης του αφηγηματικού λόγου.

           

Η σκηνοθετική και σκηνογραφική σύλληψη είναι του Κόλιν Χάρρις, ο οποίος υπογράφει μαζί με τον Νικηφόρο Παπανδρέου και τη σύνθεση του κειμένου. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Έφης Σταμούλη, τα κοστούμια της Όλγας Χατζηιακώβου, τα τραγούδια της Γεωργίας Δεληγιαννοπούλου, οι ζωντανές μουσικές παρεμβάσεις του Γιάννη Μαστρογιάννη, η κινησιολογική επιμέλεια της Άσπας Φούτση και οι φωτισμοί της Μαρίας Λαζαρίδου, που είναι και βοηθός σκηνοθέτη. Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Σοφία Βούλγαρη, Σαββίνα Γεωργίου, Κυριάκος Δανιηλίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Έλσα Καραγιώργου, Γιάννης Μαστρογιάννης, Ηλίας Παπαδόπουλος, Κωστής Ραμπαβίλας.