Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Οδύσσεια από την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον

Οδύσσεια από την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον

Τη θεατρική μεταφορά του ομηρικού έπους «Οδύσσεια» παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον», σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

           

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, στις 21.00, ενώ από τις 4 Οκτωβρίου και μετά, το έργο θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί. Παράλληλα, προβλέπονται πρωινές παραστάσεις για σχολεία, τις καθημερινές.

           

Η παράσταση είναι δομημένη πάνω στο ομηρικό κείμενο και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους θεατές , εξοικειώνοντας το κοινό με τους κώδικες της θεατρικής γλώσσας, με στοιχεία που παραπέμπουν στις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού και της δραματοποίησης του αφηγηματικού λόγου.

           

Η σκηνοθετική και σκηνογραφική σύλληψη είναι του Κόλιν Χάρρις, ο οποίος υπογράφει μαζί με τον Νικηφόρο Παπανδρέου και τη σύνθεση του κειμένου. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Έφης Σταμούλη, τα κοστούμια της Όλγας Χατζηιακώβου, τα τραγούδια της Γεωργίας Δεληγιαννοπούλου, οι ζωντανές μουσικές παρεμβάσεις του Γιάννη Μαστρογιάννη, η κινησιολογική επιμέλεια της Άσπας Φούτση και οι φωτισμοί της Μαρίας Λαζαρίδου, που είναι και βοηθός σκηνοθέτη. Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου.

 

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Σοφία Βούλγαρη , Σαββίνα Γεωργίου , Κυριάκος Δανιηλίδης, Γιώργος Δημητριάδης , Έλσα Καραγιώργου, Γιάννης Μαστρογιάννης, Ηλίας Παπαδόπουλος, Κωστής Ραμπαβίλας.

Σχετικές ειδήσεις
Απόκριες με την
23.01.2017 16:44
Η TEXNIS GENESIS με την 15ετή εμπειρία της στα θεάματα για παιδιά ετοίμασε και θα παρουσιάσει σε συνεργασία με την παιδική σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου την θεατρική παράσταση «Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ & ΤΟ ΤΕΡΑΣ» σε θεατρική μεταφορά κσι σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου σε μια θεαματική παραγωγή που συνδυάζει ηθοποιούς με κούκλες και μάπετς.
Τα Ταξίδια των Γκιουλ_Ιβερ: από την ομάδα Huit στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
29.09.2016 10:20
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί από τις 23 Οκτωβρίου 2016 την ομάδα Huit και την παράσταση Τα Ταξίδια των Γκιουλ_Ιβερ. Όλοι είμαστε ξένοι, κάπου.
Ο Παπουτσωμένος Γάτος για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Εγνατία
26.09.2016 12:21
Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις» παρουσιάζουν τον Παπουτσωμένο Γάτο στο θέατρο Εγνατία, στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2016.
Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι, του Άρθουρ Κόναν Ντόϋλ στο Θέατρο Τέχνης
07.09.2016 12:44
Tο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, παρουσιάζει φέτος από τις 16 Οκτωβρίου 2016, στην ανακαινισμένη σκηνή της οδού Φρυνίχου, την αυθεντική ιστορία του Κόναν Ντόϋλ «Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι», σε νέα θεατρική διασκευή για παιδιά, γεμάτη μυστήριο και περιπέτειες.
Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
24.05.2016 13:55
Το αγαπημένο παραμύθι παιδιών «Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος» γραμμένο από τους Αδελφούς Γκριμ παρουσιάζει η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας.