Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ένας Αιώνας Ελληνικά Επιβατηγά Πλοία

Ένας Αιώνας Ελληνικά Επιβατηγά Πλοία

Μία πρωτότυπη όσο και ιδιαίτερης σημασίας έκθεση που περιλαμβάνει περισσότερα από 125 ελληνόκτητα επιβατηγά πλοία τα οποία παρουσιάζονται μέσα από 700 και πλέον φωτογραφίες εποχής, άρθρα, και έντυπο υλικό του Γεωργίου Μ. Φουστάνου, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 21  Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Η έκθεση εκτίθενται για πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν μέσω της εικόνας στα σημαντικότερα πλοία που χάραξαν την πορεία της ελληνόκτητης επιβατηγού ναυτιλίας στον διεθνή χώρο στη διάρκεια του αιώνα που πέρασε και να έρθουν σε επαφή με ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας.
 
Ξεκινώντας από το πρώτο ελληνικό μεταναστευτικό υπερωκεάνιο Μωραΐτης, το οποίο ναυπηγήθηκε στην Αγγλία το 1907, η έκθεση συνεχίζει με γνωστά επιβατηγά πλοία που άλλοτε συνέδεσαν τους πλόες τους με το όνειρο χιλιάδων  Ελλήνων για μια καλύτερη ζωή σε τόπους μακρινούς, όπως την Αμερική και την Αυστραλία, ενώ άλλοτε υπηρέτησαν με επιτυχία τον χώρο του παγκόσμιου τουρισμού, ως κρουαζιερόπλοια.