Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Λευκή κιμωλία, μαύροι κύκλοι

Λευκή κιμωλία, μαύροι κύκλοι
Η Pj Harvey βδελύσσεται τον τίτλο που της έχουν προσδώσει χρόνια τώρα τα media, αυτόν της rock star.

Η Pj Harvey βδελύσσεται τον τίτλο που της έχουν προσδώσει χρόνια τώρα τα media, αυτόν της rock star.

Το όγδοο στουντιακό της album με τα 11 tracks, ακούει στο όνομα White Chalk και εξακολουθεί όπως μας έχει συνηθίσει η μποέμικη φιγούρα της, θριαμβευτικά να χοροπηδά μακριά, από mainstream μουσικούς μπερτοδουλισμούς, ή ψιττακισμούς.

Το εγχείρημα της να επικεντρωθεί στην παρέα των αριστοτεχνικών μελωδιών του πιάνου, καθώς στην έκταση της φωνής της, στο μεγαλύτερο μέρος του δίσκου, την ανακηρύσσει νικήτρια. Υπάρχουν πολλές φορές που νιώθεις ότι τραγουδάει στον εαυτό της, ενώ κάποιες συνθέσεις θυμίζουν έντονα, θεατρικά σκέτς.

Δεν καταλαβαίνεις πως το κατορθώνει αλλά έχει ένα τρόπο, ώστε με την επιβλητικότητα της φωνής της, σε συνδυασμό με την μεγαλοπρέπεια που την χαρακτηρίζει, να σε σκορπίζει σε μυριόπλουτους μουσικόμυλους.

Η ασυμβίβαστη δωρικότητα των τραγουδιών της, μας χαρίζει ηχητική χιονοστιβάδα που καταψύχει την προσοχή μας, παγώνοντας οριστικά το βλέμμα μας, επάνω στην γλυκύτατη καλλιτέχνιδα.

Μου αρέσει αρκετά η νέα της λεπτουργική δουλειά, γιατί μετά από 34 λεπτά όσο διαρκούν τα 11 tracks, διαπιστώνεις ότι έχεις αλλάξει διαθέσεις και συναισθήματα πολλές φορές, ταξιδεύοντας σε δυσεξήγητους, γοητευτικούς, ανεπιθύμητους όμως κόσμους που ήλπιζες, καλύτερα να μην υπήρχαν.

Μας αρέσουν τα: Dear Darkness, White Chalk, Broken Harp, Piano, Mountain. Να θυμάστε ότι επουδενί πρέπει να ευτελίσετε τον δίσκο, χρησιμοποιώντας τον, σαν background σε δείπνο, ή σε τρυφερά αλλά φτηνά ερωτικά ενσταντανέ. Απαιτεί τον βαθύ σεβασμό σας.

Σχετικές ειδήσεις
Omega Monolith live παρουσίαση δίσκου στο Θέατρο Δίπυλον
09.05.2016 14:05
Οι Omega Monolith και οι 3 Shades of Black με ιδιαίτερο καλεσμένο το Νίκο Βελιώτη παρουσιάζουν το κεντρικό τρίπτυχο The Future is Gone – The Time has Come – The Past is Now στη Λευκή Αίθουσα του Θεάτρου Δίπυλον την Κυριακή 29 Μαΐου 2016.
Η Δήμητρα Γαλάνη με το Chronos για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
29.12.2015 14:05
Chronos. Στις 9 Ιανουαρίου θα απολαύσουμε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες.
Τετραήμερο Party για τα 13α γενέθλια του La Soiree De Votanique
09.12.2015 16:07
Από Πέμπτη 10 μέχρι Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 γιορτάζουμε με Τετραήμερο Party τα 13 χρόνια του La Soiree De Votanique!
Η όπερα δωματίου «Μήδεια» από το μουσικό σύνολο Guillotinas στο Θέατρο Πόρτα
07.12.2015 10:49
H Μήδεια από το μουσικό σύνολο Guillotinas είναι μια σύγχρονη όπερα δωματίου του Άγγελου Τριανταφύλλου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Θέατρο Πόρτα την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, στα πλαίσια του κύκλου μουσικών παραστάσεων Τρίτες Παράλληλες.
American & Brazilian songbooks: Yiorgos Psihoyios & Andre Maia στον Ιανό
07.12.2015 10:40
Ο μοναδικός σολίστας αυτοσχεδιαστής Γιώργος Ψυχογιός θα βρεθεί επί σκηνής, μαζί με τον εντυπωσιακό Πορτογάλο ερμηνευτή Andre Maia, που ζει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, στον αγαπημένο χώρο του Ιανού, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015.