Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Λευκή κιμωλία, μαύροι κύκλοι

Λευκή κιμωλία, μαύροι κύκλοι
Η Pj Harvey βδελύσσεται τον τίτλο που της έχουν προσδώσει χρόνια τώρα τα media, αυτόν της rock star.

Η Pj Harvey βδελύσσεται τον τίτλο που της έχουν προσδώσει χρόνια τώρα τα media, αυτόν της rock star.

Το όγδοο στουντιακό της album με τα 11 tracks, ακούει στο όνομα White Chalk και εξακολουθεί όπως μας έχει συνηθίσει η μποέμικη φιγούρα της, θριαμβευτικά να χοροπηδά μακριά, από mainstream μουσικούς μπερτοδουλισμούς, ή ψιττακισμούς.

Το εγχείρημα της να επικεντρωθεί στην παρέα των αριστοτεχνικών μελωδιών του πιάνου, καθώς στην έκταση της φωνής της, στο μεγαλύτερο μέρος του δίσκου, την ανακηρύσσει νικήτρια. Υπάρχουν πολλές φορές που νιώθεις ότι τραγουδάει στον εαυτό της, ενώ κάποιες συνθέσεις θυμίζουν έντονα, θεατρικά σκέτς.

Δεν καταλαβαίνεις πως το κατορθώνει αλλά έχει ένα τρόπο, ώστε με την επιβλητικότητα της φωνής της, σε συνδυασμό με την μεγαλοπρέπεια που την χαρακτηρίζει, να σε σκορπίζει σε μυριόπλουτους μουσικόμυλους.

Η ασυμβίβαστη δωρικότητα των τραγουδιών της, μας χαρίζει ηχητική χιονοστιβάδα που καταψύχει την προσοχή μας, παγώνοντας οριστικά το βλέμμα μας, επάνω στην γλυκύτατη καλλιτέχνιδα.

Μου αρέσει αρκετά η νέα της λεπτουργική δουλειά, γιατί μετά από 34 λεπτά όσο διαρκούν τα 11 tracks, διαπιστώνεις ότι έχεις αλλάξει διαθέσεις και συναισθήματα πολλές φορές, ταξιδεύοντας σε δυσεξήγητους, γοητευτικούς, ανεπιθύμητους όμως κόσμους που ήλπιζες, καλύτερα να μην υπήρχαν.

Μας αρέσουν τα: Dear Darkness, White Chalk, Broken Harp, Piano, Mountain. Να θυμάστε ότι επουδενί πρέπει να ευτελίσετε τον δίσκο, χρησιμοποιώντας τον, σαν background σε δείπνο, ή σε τρυφερά αλλά φτηνά ερωτικά ενσταντανέ. Απαιτεί τον βαθύ σεβασμό σας.

Σχετικές ειδήσεις
Omega Monolith live παρουσίαση δίσκου στο Θέατρο Δίπυλον
09.05.2016 14:05
Οι Omega Monolith και οι 3 Shades of Black με ιδιαίτερο καλεσμένο το Νίκο Βελιώτη παρουσιάζουν το κεντρικό τρίπτυχο The Future is Gone – The Time has Come – The Past is Now στη Λευκή Αίθουσα του Θεάτρου Δίπυλον την Κυριακή 29 Μαΐου 2016.
«Beethoven: Υπό το σεληνόφως, έργα για πιάνο» με τη Λευκή Καρποδίνη στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη
02.12.2015 13:33
Η διακεκριμένη πιανίστρια Λευκή Καρποδίνη, μετά την μεγάλη επιτυχία των δύο της ρεσιτάλ με έργα Chopin και Debussy, επιστρέφει στο Ίδρυμα Θεοχαράκη την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, με ένα αφιέρωμα στον Beethoven, παρουσιάζοντας έργα από διαφορετικές περιόδους της ζωής του συνθέτη.
Maria Callas Forever: Μουσικό αφιέρωμα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
01.12.2015 10:00
Με αφορμή τον εορτασμό των 92 χρόνων από τη γέννηση της Μαρία Κάλλας, η πρόεδρος του Σωματείου «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας», κυρία Λιάνα Σκουρλή, και το Διοικητικό Συμβούλιο έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν σε μουσική βραδιά την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.30 μ.μ. στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.
Καπουλέτοι και Μοντέκκοι, του Βιντσέντζο Μπελλίνι από την ΕΛΣ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
26.10.2015 10:56
H όπερα Καπουλέτοι και Μοντέκκοι του Βιντζέντζο Μπελλίνι, θα παρουσιαστεί από τις 13 Νοεμβρίου και για έξι παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από την Εθνική Λυρική Σκηνή και και τις όπερες Αρένα της Βερόνας και Τεάτρο Λα Φενίτσε της Βενετίας.
Η Γιώτα Νέγκα live στο Άβατο live stage
26.10.2015 10:41
Η Γιώτα Νέγκα θα εμφανιστεί για δύο συναυλίες στο Άβατο live stage στη Θεσσαλονίκη, στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2015.