Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Λευκή κιμωλία, μαύροι κύκλοι

Λευκή κιμωλία, μαύροι κύκλοι
Η Pj Harvey βδελύσσεται τον τίτλο που της έχουν προσδώσει χρόνια τώρα τα media, αυτόν της rock star.

Η Pj Harvey βδελύσσεται τον τίτλο που της έχουν προσδώσει χρόνια τώρα τα media, αυτόν της rock star.

Το όγδοο στουντιακό της album με τα 11 tracks, ακούει στο όνομα White Chalk και εξακολουθεί όπως μας έχει συνηθίσει η μποέμικη φιγούρα της, θριαμβευτικά να χοροπηδά μακριά, από mainstream μουσικούς μπερτοδουλισμούς, ή ψιττακισμούς.

Το εγχείρημα της να επικεντρωθεί στην παρέα των αριστοτεχνικών μελωδιών του πιάνου, καθώς στην έκταση της φωνής της, στο μεγαλύτερο μέρος του δίσκου, την ανακηρύσσει νικήτρια. Υπάρχουν πολλές φορές που νιώθεις ότι τραγουδάει στον εαυτό της, ενώ κάποιες συνθέσεις θυμίζουν έντονα, θεατρικά σκέτς.

Δεν καταλαβαίνεις πως το κατορθώνει αλλά έχει ένα τρόπο, ώστε με την επιβλητικότητα της φωνής της, σε συνδυασμό με την μεγαλοπρέπεια που την χαρακτηρίζει, να σε σκορπίζει σε μυριόπλουτους μουσικόμυλους.

Η ασυμβίβαστη δωρικότητα των τραγουδιών της, μας χαρίζει ηχητική χιονοστιβάδα που καταψύχει την προσοχή μας, παγώνοντας οριστικά το βλέμμα μας, επάνω στην γλυκύτατη καλλιτέχνιδα.

Μου αρέσει αρκετά η νέα της λεπτουργική δουλειά, γιατί μετά από 34 λεπτά όσο διαρκούν τα 11 tracks, διαπιστώνεις ότι έχεις αλλάξει διαθέσεις και συναισθήματα πολλές φορές, ταξιδεύοντας σε δυσεξήγητους, γοητευτικούς, ανεπιθύμητους όμως κόσμους που ήλπιζες, καλύτερα να μην υπήρχαν.

Μας αρέσουν τα: Dear Darkness, White Chalk, Broken Harp, Piano, Mountain. Να θυμάστε ότι επουδενί πρέπει να ευτελίσετε τον δίσκο, χρησιμοποιώντας τον, σαν background σε δείπνο, ή σε τρυφερά αλλά φτηνά ερωτικά ενσταντανέ. Απαιτεί τον βαθύ σεβασμό σας.

Σχετικές ειδήσεις
Omega Monolith live παρουσίαση δίσκου στο Θέατρο Δίπυλον
09.05.2016 14:05
Οι Omega Monolith και οι 3 Shades of Black με ιδιαίτερο καλεσμένο το Νίκο Βελιώτη παρουσιάζουν το κεντρικό τρίπτυχο The Future is Gone – The Time has Come – The Past is Now στη Λευκή Αίθουσα του Θεάτρου Δίπυλον την Κυριακή 29 Μαΐου 2016.
Έργα Ροσσίνι, Κουρπίνσκι, Μπερλιόζ & Σαμπριέ με την ΚΟΘ στην αίθουσα τελετών ΑΠΘ
16.03.2016 12:02
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στην Αίθουσα τελετών ΑΠΘ, ένα πολύχρωμο πρόγραμμα με έργα από την πλούσια γαλλική και ιταλική μουσική παράδοση.
Οι ΕΚΜΕΚ live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
22.02.2016 12:31
Οι ΕΚΜΕΚ, ένα από τα δυναμικότερα νέα ελληνικά συγκροτήματα, επιστρέφουν την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 στο club του Σταυρού του Νότου στην Αθήνα και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 στην Μαύρη Τρύπα στην Θεσσαλονίκη.
Toubanaki & the Buzz Bastardz live στο Faust
22.02.2016 12:21
Η Αγγελική Τουμπανάκη και οι The Buzz Bastardz θα εμφανιστούν για ένα live στο Faust, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016.
Οι Wedding Singers live στο Roof Stage του Gazarte
22.02.2016 11:39
Μετά από τις άκρως επιτυχημένες εμφανίσεις τους στη σκηνή του Roof Stage του GAZARTE, οι Wedding Singers ξαναχτυπούν και επιστρέφουν την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 για να μας παρασύρουν σε ένα ξέφρενο party γεμάτο ρυθμό.